16.6 C
Athens

Άμπαντ: Υπήρχε επαφή με τον Ελ Αραμπί, αλλά όχι για να δοθεί πέναλτι

Ο εκ των πρωταγωνιστών στη λευκή ισοπαλία της Ξάνθης στα Πηγάδια κόντρα στον Ολυμπιακό (0-0), τερματοφύλακας, Κάρλος Άμπαντ, αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24radio, στην εικόνα της ομάδας του αλλά και στην επίμαχη φάση με τον Ελ Αραμπί, τονίζοντας πως δεν υπήρξε τέτοια επαφή, ικανή για να δοθεί πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα της ομάδας τις πρώτες αγωνιστικές: «Θεωρώ ότι έχουμε μία καλή ομάδα. Έχουμε πάρει πολύ καλά αποτελέσματα κι αυτό μας έχει βοηθήσει. Περίμενα να κάνουμε μία καλή αρχή, αλλά όχι τόσο καλή. Είδα μία ομάδα που είχε σωστή νοοτροπία».

Για το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πάρει μέχρι στιγμής η Ξάνθη: «Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν η νίκη επί της ΑΕΚ. Η πρώτη νίκη μάς έδωσε αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να συνεχίσουμε».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα πηγαίνουμε καλά μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα. Ο στόχος που μου τέθηκε όταν ήρθα στην ομάδα ήταν να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έως τώρα τα πηγαίνουμε περίφημα και είναι πιθανό να τα καταφέρουμε».

Για το αν υπήρξαν επαφές με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι: «Υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα στην Ισπανία κι εγώ τα είδα, αλλά κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου. Οπότε από όσο γνωρίζω, όχι».

Για τη φάση με τον Ελ Αραμπί, που ο Ολυμπιακός ζήτησε καταλογισμό πέναλτι: «Νομίζω ότι δεν ήταν πέναλτι. Και οι δύο διεκδικήσαμε την μπάλα, υπήρχε επαφή, αλλά δεν ήταν επαρκής για να δώσει ο διαιτητής πέναλτι».

Για το ποια ομάδα τον έχει δυσκολέψει περισσότερο: «Ο Ολυμπιακός, σίγουρα!»

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Αυτές έχουν την ποιότητα. Ο Ολυμπιακός είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα, καθώς έχει νικήσει σε σχεδόν όλα τα ματς, ενώ η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί αρκετά μετά το κακό ξεκίνημα της σεζόν».

Για το ισπανικό πρωτάθλημα: «Είναι το πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα. Το βλέπουμε και από τη βαθμολογία. Το δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα έχει…. ατονίσει αφού αμφότερες χάνουν βαθμούς. Οι Γρανάδα και Σεβίλλη κάπου θα σταματήσουν, οπότε θα είναι μία μάχη τριών ανάμεσα στη Ρέαλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο».

Για το αν σκέφτεται να μείνει στην Ελλάδα για πολλά χρόνια: «Από τη φετινή σεζόν και την απόδοσή μου εξαρτάται το αν θα μείνω στην Ελλάδα για πολλά χρόνια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς