18.1 C
Athens

1989 vs 2020: Οι δύο πρεμιέρες του MEGA (vids)

Μόνο το ηχητικό σήμα έμεινε το ίδιο στις δύο πρεμιέρες του MEGA: σε εκείνη, 30 χρόνια πριν, στις 20 Νοεμβρίου 1989, όταν έγινε το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που εξέπεμψε πρόγραμμα στην Ελλάδα και σε εκείνη της περασμένης Δευτέρας, στις 18 Φεβρουαρίου 2020, όταν επέστρεψε στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Σκουλάς, γενικός Διευθυντής τότε του MEGA, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που καλωσόρισε τους τηλεθεατές στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, λέγοντας:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες χαίρετε. Στο Mega Channel είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που ζούμε μαζί σας αυτές τις ιστορικές πρώτες στιγμές της νέας ελληνικής, τηλεοπτικής εποχής. Κυρίες και κύριοι, το μεγάλο κανάλι αρχίζει. Το Mega Channel αρχίζει. Το μεγάλο θέαμα αρχίζει. Καλή διασκέδαση».

Ακολούθησε η… αγνώριστη Λένα Αρώνη, που προλόγισε το νέο πρόγραμμα και τη σειρά επιστημονικής φαντασίας «Διάστημα 1999»:

«Κυρίες και κύριοι χαίρετε. Σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στην πρώτη μέρα εκπομπής του Mega Channel. Το πλούσιο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό μας πρόγραμμα αρχίζει αμέσως τώρα, με το πρώτο επεισόδιο της σειράς επιστημονικής φαντασίας ‘Διάστημα 1999’».

Θυμηθείτε την έναρξη του MEGA το 1989, καθώς και εκείνη της Δευτέρας, με τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου να καλωσορίζουν ξανά τους τηλεθεατές:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς