23.3 C
Athens

Επίθεση με ρόπαλα σε αυτοκίνητα βουλευτών

Εισβολή δύο ατόμων στη Βουλή • Συνθήματα κατά της συμφωνίας • Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ και χρήση χημικών έξω από τη Βουλή

Επίθεση με ρόπαλα δέχτηκαν αυτοκίνητα βουλευτών, την ώρα που αποχωρούσαν μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ομάδα 30 διαδηλωτών επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι βουλευτές και τι ζημιές έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, δύο άτομα εισέβαλαν πριν από λίγο στη Βουλή, πιθανότατα από τους διαδηλωτές που βρίσκονταν απ’ έξω κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

Τα δύο άτομα εισέβαλαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, αλλά απωθήθηκαν εγκαίρως, σύμφωνα με πληροφορίες, από άνδρες της αστυνομίας. Κάποιοι φώναζαν «πουλήσατε τη Μακεδονία», ενώ άλλοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις κατά πάντων.

Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ και χρήση χημικών έξω από τη Βουλή

Στο μεταξύ, νωρίτερα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη Βουλή, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τα Σκόπια.

Το απόγευμα έκανε την εμφάνιση του στο χώρο της συγκέντρωσης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Περίπου στις 9.30 το βράδυ, σημειώθηκαν νέα επεισόδια των διαδηλωτών με την αστυνομία, όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε και πάλι να εισέλθει στη Βουλή από πλαϊνή είσοδο.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανεβούν τα σκαλιά για να περάσουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν βίαια από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, γκλομπ και χειροβομβίδων.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν διαδηλωτές, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά. Ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς