16.8 C
Athens

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε κυρίαρχος στoν Συνεταιρισμό

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης νέος πρόεδρος της Super League

 

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε κυρίαρχος στη Super League, καθώς ο αντιπρόεδρος της Πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μπαταγιάννης εκλέχτηκε στη θέση του προέδρου του Συνεταιρισμού.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης πήρε 9 ψήφους, από τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννενα και Λαμία. Στην ψηφοφορία που έγινε παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ψήφισαν “παρών” και “λευκό” αντίστοιχα, καθώς δεν θέλησαν να στηρίξουν με την ψήφο τους τον υποψήφιο των “ερυθρολεύκων”.

Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και πήρε το χρίσμα για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Στράτο στην προεδρία του Συνεταιρισμού. Η ΑΕΚ τελικά δεν κατέθεσε την υποψηφιότητα του Πέτρου Καϊμακάμη, προκειμένου να μην υποστεί ήττα, καθώς διαπίστωσε πως δεν θα την στήριζε ούτε ο Παναθηναϊκός που επέλεξε να ψηφίσει λευκό. Εκτός από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, λευκό ψήφισαν ακόμη οι ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης, “παρών” ο ΠΑΟΚ, ενώ απείχε η ΕΠΟ. Δικαίωμα ψήφου στην διαδικασία είχαν 14 ΠΑΕ, καθώς δεν συμμετείχαν ο ΟΦΗ και ο Άρης που ναι μεν προβιβάστηκαν στη Super League, αλλά με δεδομένο ότι η Football League δεν έχει επικυρώσει τον βαθμολογικό πίνακα, δεν μπορούσαν να ψηφίσουν. Πέραν αυτού δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό αδειοδότησης.  Οι δύο πρόεδροι των ΠΑΕ Γιώργος Αλετράς και Θόδωρος Καρυπίδης, είναι πολύ πιθανό να κινήσουν διαδικασίες ακυρότητας των εκλογών, με το αιτιολογικό ότι τους στερήθηκε το δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δικηγόρος Γιώργος Στράτος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές τον Αύγουστο του 2016. Η εκλογή του είχε γίνει με 12 ψήφους, καθώς πήρε τις θετικές ψήφους από τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητου, Αστέρα Τρίπολης, Βέροιας, Κέρκυρας, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Πανιώνιου, Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Τον απερχόμενο πρόεδρο είχαν καταψηφίσει ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, δεν ψήφισε ο Λεβαδειακός, ενώ απουσίαζε ο Ηρακλής.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περίοδο, όπου υπάρχουν άστεγες τηλεοπτικά ομάδες με ότι αυτό συνεπάγεται και τις φωνές για αναδιάρθρωση να ηχούν, αλλά να έχουν υποχωρήσει.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον περασμένο Νοέμβριο. Πριν μία διετία είχε διατελέσει αντιπρόεδρος και του Ατρομήτου, όντας προσωπικός δικηγόρος του Γιώργου Σπανού, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει σε πολλές σημαντικές υποθέσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς