ΕΠΟ

Άδειασε την ΕΠΟ ο Περέιρα για τις γραμμές του οφσάιντ στο VAR

Περέιρα

Ευθύνες στην ΕΠΟ έριξε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γραμμή οφσάιντ στο VAR, ώστε να μην εκτίθενται οι διαιτητές. Η ΚΕΔ ξεκαθάρισε ότι ήταν αίτημά της να υπάρχει γραμμή, αλλά δεν εισακούστηκε.

Το κόστος για την αγορά του επιπρόσθετου τεχνικού συστήματος γραμμών φθάνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα καλύψει αυτό το ποσό; Οι ομάδες μπορεί να γκρινιάζουν, αλλά θα πρέπει να δείξουν και τη λύση. Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι παράγοντες; Θα φροντίσει η ΕΠΟ που έχει την ευθύνη της διαιτησίας ή για μια ακόμη φορά θ’ απευθυνθούν στην Πολιτεία, η οποία βέβαια είναι αδιανόητο να πληρώσει αυτά τα χρήματα.

Το θέμα διαιτησία ζεματάει την ΕΠΟ και για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες από τους ίδιους τους διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας, σήμερα πίστωσε στους λογαριασμούς τους τις αμοιβές τους από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ως εκ τούτου οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League 1, πήραν τις πρώτες χιλιάδες ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι δεν θα υπάρχει αναταραχή.

Διάλογοι μόνο για την ΚΕΔ

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα αποφάσισε ν’ αλλάξει πρακτικές απέναντι στις ΠΑΕ γιατί είχε στριμωχτεί άγρια και δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις, με αποτέλεσμα να κάνει γνωστό ότι η επικοινωνία της ΚΕΔ με τις ομάδες, θα γίνεται μέσω επιστολών και όχι με κατ’ ιδίαν συναντήσεις όπως συνέβαινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Άρα τα ραντεβού και οι επισκέψεις… κομμένα.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ξεκαθάρισε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ main referee  και VAR θα διατηρούνται για εσωτερική αξιολόγηση από την ΚΕΔ. «Τουλάχιστον προς το παρόν…» ανέφερε χαρακτηριστικά, δείγμα του ότι το σκέφτεται σοβαρά πώς θα τις αξιοποιήσει στο μέλλον. Ο Περέιρα γνωρίζει τους διαλόγους στις κρίσιμες φάσεις, αλλά δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο ούτε στους άμεσα θιγόμενους.

Όσον αφορά το αίτημα του ΠΑΟΚ για ξένους διαιτητές και στο VAR, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, διαπιστώνει αδυναμία στην εύρεση τόσων διαιτητών. Όχι μόνο φέρνει διαιτητές από το κάτω ράφι, αλλά έφθασε στο σημείο να μετακαλεί διαιτητές που δεν έχουν καν το σήμα της FIFA!! Ως εκ τούτου  τουλάχιστον για την κανονική περίοδο (και μέχρι την έναρξη των playoffs) οι ξένοι διαιτητές θα σφυρίζουν τους αγώνες μεταξύ των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού  και δεν θα βρίσκονται στο VAR. Από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά, καθώς στην έσχατη ανάγκη, μπορεί να βρεθεί και διαιτητής VAR στο εξωτερικό, αλλά είναι κάτι που θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top