Αφού η ΕΕΑ έχει «γνωμοδοτικό χαρακτήρα», γιατί άλλαξε ο νόμος σε μια νύχτα;

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Cheers από το πασχαλιάτικο Μπέρμιγχαμ. Σοκαρισμένοι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθούν τις εξελίξεις, όπως μαθαίνω. Αρκετοί εξ αυτών νιώθουν και ολίγον τι προδομένοι από την ΕΠΟ: είναι αλήθεια πως κάποιοι πίστευαν ότι η παρουσία του «δικού μας» Γραμμένου θα εξασφάλιζε μια πιο «ευνοϊκή μεταχείριση» στην Επιτροπή Εφέσεων. Μάταια όμως. Όλες αυτές οι αντιδράσεις με κάνουν πραγματικά να απορώ. Ένας μπαγάσας δεν βρέθηκε να πει στον Ιβάν Σαββίδη τι πραγματικά συνέβαινε και ποια θα ήταν η έκβαση των πραγμάτων από τη στιγμή που βγήκε στη φόρα η υπόθεση Καλπαζίδη;

Εδώ και κάνα τρίμηνο, τα φιλόξενα bytes του FWS έγραφαν και ξανάγραφαν για το τι ισχύει με την ΕΕΑ. Πως είναι η μοναδική αρμόδια Αρχή και πως αν αποδειχθεί το σκάνδαλο, κανείς δεν μπορεί να σώσει τον ΠΑΟΚ. Και να πεις ότι δεν διαβάζουν FWS στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Διαβάζουν και πολύ σχολαστικά μάλιστα που λέει και ο Σπύρος ο Παπαδόπουλος. Το θέμα είναι ότι δεν διαβάζει ο Ιβάν και ότι μάλλον δεν μπήκε κανείς στον κόπο να του μεταφράσει τα επίμαχα κείμενα.

Τώρα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρήκαν νέο παραμύθι. Έπρεπε, λέει, να δικάσουν την υπόθεση η Super League και η ΕΠΟ και να μη δεχτούν ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό. Και όλα αυτά επειδή προτίμησαν να μεταφράσουν στον Ιβάν Σαββίδη τα απρόσεκτα λόγια του Μητσοτάκη αντί να του στείλουν στα ρώσικα τα κείμενα του FWS. Πιθανότατα επειδή έτσι τους συνέφερε. Μέσα στην απελπισία τους λοιπόν τα φωτεινά μυαλά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πίστεψαν ότι βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Τη μια ο Μπαλτάκος, την άλλη ο Κυριάκος, μέχρι και ο δύστυχος ο Ιβάν έμαθα ότι μονολογούσε «μα αφού ο Μητσοτάκης είπε ότι είναι γνωμοδοτικός ο χαρακτήρας της ΕΕΑ».

Είτε από αφέλεια είτε από κουτοπονηριά, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να βρουν αποκούμπι σε εκείνη την ατυχέστατη ατάκα. Η οποία ειπώθηκε και πέταξε μακριά, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα λόγια που δεν έχουν την παραμικρή βαρύτητα. Εκείνο το απόγευμα της Τρίτης που ο Κ. Μητσοτάκης είπε στη βουλή αυτή την ανακρίβεια, δε βρέθηκε κανείς άνθρωπος του ΠΑΟΚ – ή έστω  κάποιος από το κόμμα του Βελόπουλου που λειτουργεί ως «υπερασπιστής υπάλληλος του Ιβάν Σαββίδη» –  να ρωτήσει το προφανές: «Κύριε πρωθυπουργέ, αφού τα πορίσματα της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτικά, γιατί δώσατε εντολή στον κύριο Γεραπετρίτη να παρέμβει και φτιάξατε καινούργιο νόμο μέσα σε μια νύχτα; Και με αναδρομική ισχύ μάλιστα;».

Κανείς. Τσιμουδιά. Θα θυμάστε ίσως πως από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η περιβόητη λήψη «νομοθετικής πρωτοβουλίας» μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης που επικυρώθηκε το νομοθετικό πραξικόπημα της ΝΔ, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Καμία ανακοίνωση, καμία δήλωση, καμία τοποθέτηση επί του θέματος. Η φωνούλα τους ξανακούστηκε μονάχα όταν η επικυρώθηκε δια νόμου η κυβερνητική προσπάθεια σωτήριας τους. Δήθεν για να διαμαρτυρηθούν και να ψελλίσουν ότι «χαρίζεται το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό». Και ποιο ήταν το «μέγα επιχείρημα» που θα τους εξασφάλιζε την αθώωση; Ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν αλλά στην Κυριακή Σαββίδη και στον Νικολάκη. Δως του πανηγύρια οι υπάλληλοι, δως του χαρές οι αφελείς και πλανημένοι που τους πίστευαν τότε. Γιατί τώρα πια, δεν τους πιστεύουν ούτε τα γίδια.

Διάβασα με προσοχή το κείμενο του Χρήστου Υφαντή που έλεγε ότι τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη (και του επενδυτή Καλπαζίδη). Θα συμπληρώσω πως τους περιμένει και σταύρωση χωρίς ανάσταση. Κι αν υπάρχει ακόμη έστω κι ένας (με σώας τας φρένας) άνθρωπος που να πιστεύει πραγματικά ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί στο CAS, θέλω να τον γνωρίσω τον μπαγάσα. Mister Ivan, άκου τον Inspector Campbell και μην την πατήσεις ξανά. Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις τώρα για να σου περάσουν λίγο τα νεύρα, είναι να μαζέψεις όλους αυτούς που έκαναν τσαπατσούλικα τη δουλειά και να τους μάθεις υποβρύχιο ψάρεμα με τσιμεντένια βατραχοπέδιλα. Επειδή όμως είσαι Χριστιανόπουλο και έχεις και αγιογραφία με όλη τη φαμίλια, ξέρω ότι ούτε που σου περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο.

Happy Easter darlings!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι αποδεικνύει ότι πρέπει να παίζει περισσότερο

Από τους εξτρέμ που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, ο Μάριος Βρουσάι είναι ο μοναδικός που διαθέτει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του: την ντρίμπλα! Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης
- Advertisement -