1.1 C
Athens

Αιδώς Αργείοι της πολιτικής (και συνεταιράκια)

Κατασκευάζουν ενόχους για τον Τζήλο με στόχο τον Ολυμπιακό, σφυρίζουν αδιάφορα για την βόμβα στον ΣΚΑΪ • Η… γραμμή; Στοχοποίησαν τον διαιτητή στη μία περίπτωση, προβοκάτσια στην άλλη • Όχι κύριοι, στοχοποίησαν τον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους του στη μία, προβοκάτσια στην άλλη για τον Τζήλο

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μέσα σε λίγες ώρες δύο ενέργειες συντάραξαν την ελληνική κοινωνία. Δύο ενέργειες που είχαν κοινή αφετηρία. Επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν. Η βόμβα στον ΣΚΑΪ και ο ξυλοδαρμός του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου έχουν πολλά κοινά. Είχαν τον ίδιο στόχο. Να τρομάξουν ανθρώπους προκειμένου στο μέλλον να είναι… καλά παιδιά. Αν οι δράστες ήθελαν πολύ χειρότερα θα το είχαν πράξει. Στην περίπτωση του ΣΚΑΪ, οι τρομοκράτες επέλεξαν να ειδοποιήσουν για την βομβιστική ενέργεια και δεν είχαμε νεκρούς. Στην περίπτωση του Τζήλου, αντίστοιχα οι δράστες θα μπορούσαν να του καταφέρουν χτυπήματα που ν΄ απειλούσαν και την ίδια του τη ζωή. Μέχρι και σφυρί είχαν μαζί τους που έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του. Τα τραύματα του διαιτητή αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιπόλαια, παρότι στήθηκε μηχανισμός προπαγάνδας που έβγαζε προς τα έξω ότι μπορεί να μείνει ακόμη και παράλυτος.

Η επόμενη μέρα βρίσκει αντιμαχόμενες πλευρές να εκδίδουν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν γεγονότα. Αναδείχθηκαν αντιπαραθέσεις, αλλά και υπονοούμενα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που μπήκε βόμβα σε κάποιον… εκφραστή της εξουσίας. Σε έναν αντίπαλο. Όπως δεν ήταν η πρώτη φορά που χτύπησαν διαιτητή ή παράγοντα διαιτησίας. Στο παρελθόν –όχι το πολύ μακρινό– έχουν συμβεί χειρότερα. Κι όμως, αυτές τις ώρες της περισυλλογής, του προβληματισμού για το αν έχει γίνει κάτι λάθος, της αυτοκριτικής, σε πολιτικό αλλά και αθλητικό επίπεδο βγήκαν… μαχαίρια. Αυτά που οδηγούν στις συγκρούσεις, τις αντιπαραθέσεις, στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση του τρομοκρατικού χτυπήματος στον ΣΚΑΪ έγινε λόγος για ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που όπλισαν τα χέρια των τρομοκρατών. Η αντιπολίτευση έδειξε τους κυβερνητικούς. Τα κόμματα που έχουν επιβάλει εμπάργκο στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, που έχουν μιλήσει για βοθροκάναλα, για διαπλοκή, ακόμη και για… ανατινάξεις.

«Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια, η ανεργία έχει φτάσει στο 70%», δήλωνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και τότε με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί πως τρομοκρατεί τα ΜΜΕ. Ο ΣΚΑΪ, ένα κανάλι του Πειραιά, γίνεται στόχος βομβιστικής ενέργειας από τρομοκρατική ομάδα και παραλίγο δεν θρηνούνται θύματα, αφού η βόμβα ήταν μεγάλης ισχύος προκαλώντας ζημιές όχι μόνο στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και σε γύρω σπίτια.

Ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ιδιοκτήτης του ομίλου, Γιάννης Αλαφούζος.

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωσή του, ο κ. Αλαφούζος επεσήμανε πως από το 2014 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία «λάσπης» κατά του ΣΚΑΪ:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

»Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΪ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα και πολύ σκληρά στις κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας. Όπως υπογραμμίζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του «φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας.

»Με τις ανοησίες του κολλητού τού κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των “ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας” στα τηλεοπτικά τους πάνελ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ιστοσελίδα του koutipandoras.gr, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που στηρίζει τον Κυβερνητικό Συνασπισμό μίλησε για προβοκάτσια:

«Στους τρομοκράτες, δηλαδή τους κουμπουροφόρους σε καιρό ειρήνης και Δημοκρατίας, η ιστορία επιφυλάσσει την βαριά ήττα, είτε το κίνητρο είναι ιδεολογικό, είτε η προβοκάτσια. Η τρομοκρατία δεν μπορεί να νικήσει κανέναν Αλαφούζο. Νικιέται μόνο από την έκθεσή του στην πλήρη Δημοκρατία όταν επιμένει να απαντάει στους κανόνες της. Μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως μπορεί να χάνει και μόνος του. Μετέτρεψε μια συχνότητα, που υπήρξε σύστημα αναφοράς στην Ενημέρωσης, σε μουσείο μίσους και αποστροφής».

Αναλύσεις επί αναλύσεων έγιναν για όσους με τις πράξεις και δηλώσεις τους όπλισαν τα χέρια των τρομοκρατών από τη μία μεριά και για το τι εξυπηρετούσε τελικά η… ανατίναξη του ΣΚΑΪ από την άλλη (να κατηγορηθεί η κυβέρνηση, ν’ αναδειχθεί η ανομία, να μετατεθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε αρνητικά θέματα κ.λ.π.).

Ανάλογη ήταν η κατάσταση στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου, για την οποία επιχειρήθηκε από κάθε πλευρά όχι μόνο η αθλητική, αλλά και η πολιτική εκμετάλλευση!

Το έργο του ηθικού αυτουργού και του προβοκάτορα δεν είναι καινούργιο. Έχει παιχτεί πολλές φορές. Τον Μάρτιο του 2016, ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτρης Κύρκος απέστειλε στην αθλητική εισαγγελία Αθηνών τετρασέλιδη καταγγελία, αμέσως μετά τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του.

Ο Δ. Κύρκος στην καταγγελία του αναφέρθηκε σε περιστατικό του ΟΑΚΑ, το οποίο ανέγραψε στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Αναφέρθηκε σε εξύβριση και απειλή εκ μέρους του Δημήτρη Μελισσανίδη, καταλήγοντας ότι «στοχοποιήθηκα και θεωρώ ηθικό αυτουργό της εμπρηστικής ενέργειας τον κ. Μελισσανίδη».

Από τη μεριά της ΑΕΚ τότε είχε γίνει γνωστό ότι κατατέθηκε μήνυση και αγωγή στον κ. Κύρκο για όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα και σημειώνουν ότι «πρόκειται για προβοκάτσια ανάλογη με αυτή του Χριστόφορου Ζωγράφου. Η προβοκάτσια είναι γνωστό από πού προέρχεται και ο κ. Κύρκος θα λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη».

ΠΑΟΚ-ΕΠΟ χέρι-χέρι

Την ώρα που μπαίνουν βόμβες σε τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί από πολικούς χώρους και βάλλεται η Δημοκρατία, κρίνεται ότι δεν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, αλλά για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα που κλήθηκε να μιλήσει στο SDNA για την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Και ποιοι είναι αυτοί; Παράγοντες του ποδοσφαίρου!!

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής έσπευσε να επιρρίψει ευθύνες για την επίθεση στον Λαρισαίο ρέφερι. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας ανέφερε χαρακτηριστικά:

– Κύριε Κωνσταντινέα, ποια ήταν η πρώτη σκέψη που σας ήρθε στο μυαλό, όταν μάθατε για το περιστατικό…

«Ότι προσπαθούν οι παράγοντες να μη βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, που τους δίνει κάθε εφόδιο η ελληνική πολιτεία και με το var που έρχεται και με τα τηλεοπτικά, να προστατέψουν το προϊόν τους, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

– Είπατε, οι παράγοντες, θεωρείτε ότι το συμβάν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο;

«Ναι, είναι ηθικοί υπεύθυνοι των επιθέσεων αυτών, ηθικοί αυτουργοί».

Και αν ο Πέτρος Κωνσταντινέας ποδοσφαιροποίησε πλήρως το θέμα του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, ήλθε η ΕΠΟ να το πολιτικοποιήσει. Πώς; Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μιλά για… υπονόμευση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της για την άνανδρη επίθεση κατά του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδειξε ενόχους στο ίδιο μήκος κύματος με τον ΠΑΟΚ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Για μια ακόμα φορά το παρακράτος των τραμπούκων του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, προκειμένου να επιβάλει κλίμα φόβου και αίσθημα απειλής προς πάσα κατεύθυνση, και με αυτόν τον τρόπο να επιβάλει τον δικό του “νόμο” στο άθλημα και όσους υγιείς ασχολούνται με αυτό.

»Η προσχεδιασμένη, καταδρομική, άνανδρη, επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το πνεύμα, στο οποίο κάποιοι διακονούν την παρουσία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

»Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό και αηδία την επίθεση και τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της, οι οποίοι με τους τραμπουκισμούς τους δεν χτυπούν μόνο τα άθλημα, αλλά υπονομεύουν την ίδια την Ελληνική Κοινωνία και τη Δημοκρατία μας».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε αναφορά σε… πρακτικές παρακράτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο ΠΑΟΚ. Που… προηγήθηκε μάλιστα χρονικά, καθώς ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, με ανάρτηση στα social media τόνισε ότι ο Θανάσης Τζήλος είχε στοχοποιηθεί πρόσφατα.

Έδειξε μάλιστα με πιο άμεσο τρόπο τους… δράστες.

«Ο ξυλοδαρμός του Θανάση Τζήλου είναι ένα ακόμη κρούσμα για το οποίο υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Η ευθεία στοχοποίηση διαιτητών έχει αφεθεί τόσο ατιμώρητη, που φαινόμαστε οι χαζοί της υπόθεσης όσοι δεν την κάνουμε (ενώ έτσι πρέπει να φαίνονται αυτοί που επιμένουν να ζητούν αλήτικη και ανεύθυνη επικοινωνιακή πολιτική).

»Ας μην αρχίσουν λοιπόν τα αόριστα ευχολόγια πάλι και η… ομερτά για να μη δυσαρεστηθούν αυτοί που προσπαθούν να επαναφέρουν το manual του κολομβιανού παραποδοσφαίρου.

»Ο Τζήλος στοχοποιήθηκε πρόσφατα και πολύ συγκεκριμένα με δηλώσεις που άφηναν αιχμές για την εντιμότητά του. Δεν κρίθηκε δημόσια για τις διαιτητικές του αποφάσεις, αλλά αφέθηκαν αιχμές για το πώς έφτασε σε αυτές. Ο Τζήλος είναι στο νοσοκομείο και όσοι “οπλίζουν” τα χέρια των φυσικών αυτουργών είναι ατιμώρητοι, με ξεκάθαρη στρατηγική την αποδόμηση ενός πρωταθλήματος που χάνουν».

Όπλισαν τα χέρια των φυσικών αυτουργών λοιπόν οι ηθικοί αυτουργοί που χάνουν το πρωτάθλημα κατά τον ΠΑΟΚ. Ποιοι χάνουν το πρωτάθλημα; Προφανώς όχι ο… Ατρόμητος.

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε αυτές τις ευθείες βολές ακολούθησε τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ποιος έχει συμφέρον αθλητικό και πολιτικό να χτυπήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Ποιος θέλει να του φορτώσει με έμμεσο τρόπο την επίθεση στον Τζήλο; Γιατί χρονικά αυτή ήλθε πολύ κοντά από το περίφημο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ξάνθη, όπου ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον Λαρισαίο ρέφερι τρία πέναλτι και τελικά άφησε δύο σημαντικούς βαθμούς. Είναι τόσο… κορόιδα στο λιμάνι, να κινηθούν με τέτοιο τρόπο σαν να λένε ότι εμείς χτυπήσαμε τον διαιτητή, ή μήπως υπάρχει προβοκάτσια για να ενοχοποιηθούν;

Ο Ολυμπιακός υπενθύμισε στον Κυριάκο Κυριάκο ότι: «Πριν από λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε βγάλει στο… σφυρί τον Τζήλο και τον κατηγορούσε ευθέως ως υπαίτιο για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ή μήπως ο Κυριάκος Κυριάκος ξέχασε τα πύρινα ποσταρίσματα του Γιώργου Σαββίδη περί “MVP Τζήλου”, στο ίδιο παιχνίδι. Ή τις αναρτήσεις της ΠΑΕ στα επίσημα social media της. Ή τα γεμάτα οργή άρθρα παλαίμαχων-υπαλλήλων της ΠΑΕ πως “ο Τζήλος ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για την ισοπαλία”.

»Ο Κυριάκος Κυριάκος, είτε επειδή του το παρήγγειλαν είτε επειδή έτσι έκρινε, αποφάσισε να δικάσει. Αυτόκλητος δικαστής, χωρίς να κρατάει “πισινή”. Και εισαγγελέας και αστυνομικός-λαγωνικό. Αποφάσισε να βγει δημόσια και να πει, “αυτός το υποκίνησε”. “Ξεχνώντας” τα του οίκου του. Η μνήμη μπορεί να ασθενεί κάποιες φορές, αλλά η τεχνολογία βοηθάει να μην ξεχνάς.

»Από πότε το δικαίωμα μιας ομάδας να διαμαρτύρεται, έστω και έντονα, για τις αποφάσεις ενός διαιτητή αποτελεί “ηθική αυτουργία” σε επίθεση. Με αυτή τη λογική, από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα κάθε αγωνιστική, από την τελευταία κατηγορία του τοπικού, έως τη Super League, θα έπρεπε να έχουν… αφανιστεί όλοι οι διαιτητές».

Να δαμάσει το θηρίο

Ο Θανάσης Τζήλος έφαγε το ξύλο, αλλά τον… πόνο του όλοι έσπευσαν να τον εκμεταλλευτούν. Ακόμη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, που αντί να κάνει αυτοκριτική για τα χάλια της ελληνικής διαιτησίας, βρήκε την ευκαιρία να πει πως… δικαιώθηκε. Μάλιστα μέσα απ’ αυτήν τη δικαίωση περνάει η αναγκαιότητα να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να εισπράττει τις αστρονομικές απολαβές του.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη, που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους.

»Είχα πρόσφατα αναφερθεί, και προειδοποιήσει τους πάντες, για το κλίμα εκφοβισμού και bullying, μέσα στο οποίο οι Έλληνες διαιτητές καλούνται να αποδώσουν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και να έχουν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

»Όσοι τότε αμφισβήτησαν τις θέσεις μου, προφανώς τώρα καταλαβαίνουν ότι περιέγραφα το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε να λειτουργήσουμε και πως είχα πλήρη γνώση των λεγομένων μου».

Παλεύει κόντρα σε… θεούς και δαίμονες λοιπόν ο Περέιρα. Ως εκ τούτου, έχει πάει πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών και θα πρέπει να μείνει περισσότερα χρόνια για να δαμάσει το θηρίο…

Η πολιτική Περέιρα

Η αστυνομική έρευνα θα δείξει ποιοι είναι οι δράστες της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο και η Δικαιοσύνη εφόσον αυτοί συλληφθούν θ’ αποφανθεί. Υπάρχουν όμως και οι αστοχίες των επιλογών που μπορεί να πυροδότησαν το κλίμα, να συνέβαλαν στις εντάσεις.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα όρισε στο ματς της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, έναν διαιτητή μεν Λαρισαίο, αλλά που έβγαλε στην Ξάνθη τη σχολή διαιτησίας και επί πολλά χρόνια σφύριζε στα τοπικά του νομού. Μέχρι που έφθασε στη Γ΄ Εθνική και πήρε μεταγραφή για τη Λάρισα, ήταν… Ξανθιώτης. Παρά τα λάθη που έκανε ο Τζήλος στο συγκεκριμένο παιχνίδι που λανθασμένα τον τοποθέτησε ο Πορτογάλος, δεν τιμωρήθηκε. Κατευθείαν ο Περέιρα τον όρισε στο ματς Κυπέλλου Παναχαϊκής-Λεβαδειακού (στον όμιλο του Ολυμπιακού), επικροτώντας τις αποφάσεις του στο πρωτάθλημα. Αυτή η πολιτική προφανώς δεν… απέδωσε και αποδίδεται στην κακή λειτουργία της ΚΕΔ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε στον Εισαγγελέα δημοσιεύματα εφημερίδων. Ο στόχος; Βγάζει… μάτια. Ο Ολυμπιακός και άνθρωποι που είχαν καταφερθεί εναντίον του Τζήλου. Ποιος Υπουργός έστειλε αντίστοιχα στον Εισαγγελέα τις δηλώσεις αυτών που μιλούσαν για ανατινάξεις στον Πειραιά, για βοθροκάναλα της διαπλοκής και για τους δημοσιογράφους που θα τους βάλει τρία μέτρα κάτω από τη γη; Η θεωρία της προβοκάτσιας λειτουργεί μόνο στην περίπτωση του ΣΚΑΪ. Έβαλαν τη βόμβα για να χτυπήσουν την κυβέρνηση που στοχοποίησε τον τηλεοπτικό σταθμό. Αντίστοιχα η θεωρεία δεν ισχύει για τον Τζήλο. Ότι το χτύπησαν για να ενοχοποιήσουν τον Ολυμπιακό. Φυσικοί αυτουργοί στη μία περίπτωση (του Τζήλου), άγνωστοι στην άλλη(του ΣΚΑΪ).

Αιδώς Αργείοι.

Υφυπουργείο Αθλητισμού σε ΕΠΟ: «Ευτυχώς οι νόμοι ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν φαίνεται πολύ διατεθειμένη να εφαρμόσει στο 100% όσα αναφέρει η Ολιστική Μελέτη, κάτι που επεσήμανε ξανά ο υφυπουργός Αθλητισμού...

Αυγενάκης: Με ή χωρίς την ΕΠΟ, η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θα προχωρήσει

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA. «Στην ΕΠΟ προσπαθούν να...

Ανάλυση φάσεων τέλος: Ο Φωτιάς, η Τούμπα και η διόλου τυχαία συγκυρία της αναδίπλωσης Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την «οργανωμένη αναδίπλωση» Κλάτενμπεργκ για και αναλύει τα δεδομένα που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ακύρωσης της καθιερωμένης ανάλυσης και κριτικής διαιτητικών αποφάσεων

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς ενίσχυση θα ψάχνει υπερβάσεις

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τις αδυναμίες των Ερυθρολεύκων που τιμώρησε ο Στερν και επισημαίνει πως η βελτίωση σε μπλοκ-άμυνα δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδευτεί από διορθωτικές κινήσεις

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο

Ολυμπιακός: Θα έρθουν και τέτοιες βραδιές, αλλά το ΣΕΦ πρέπει να παραμείνει «φρούριο»

Ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, αλλά το «κλειδί» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι η προστασία της «απόλυτης» έδρας του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης