ΕΥΘΕΩΣ

Αλλαγή κανονική ή σαν αυτή του Μανωλιού που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;

Μητσοτάκης Τσίπρας ΕΡΤ ΠΑΟΚ

Μόνο εδώ στο FWS.gr έχουν γραφτεί κάμποσα θέματα σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο της «συμφωνίας» ΕΡΤ-ΠΑΟΚ για ένα ποσό που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Όλοι – ακόμη και οι… πνευματικά ασθενέστεροι – αντιλήφθηκαν τη σκοπιμότητα και το παρασκήνιο πίσω από αυτή τη σκανδαλώδη κρατική χορηγία προς τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που προσπάθησε ανεπιτυχώς να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Πολύς ήταν ο κόσμος που εξοργίστηκε και ένας από τους λόγους που οι ψηφοφόροι έστειλαν σπίτι του τον Τσίπρα ήταν και αυτή η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Κι ενώ οι τελευταίες προεκλογικές διαρροές εμφάνιζαν τη Νέα Δημοκρατία αποφασισμένη να πατάξει την ανομία, την ανηθικότητα και την αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης, τα μηνύματα που έρχονται από χθες μάλλον έχουν… παράσιτα.

Λυπάμαι πολύ, αλλά δε βλέπω καμία απολύτως διάθεση για πάταξη των παραπάνω θλιβερών φαινομένων, τουλάχιστον στο κομμάτι της ΕΡΤ. Όντας απολύτως ειλικρινής μαζί σας, αδυνατώ να κατανοήσω αυτή την ξαφνική αλλαγή πλεύσης. Από εκεί που οι πληροφορίες μιλούσαν για ακύρωση των σκανδαλωδών ποδοσφαιρικών συμφωνιών, αρχής γενομένης από αυτήν του ΠΑΟΚ, βρεθήκαμε να συζητάμε για «περικοπή» που ελάχιστα μειώνει την έκταση του σκανδάλου.

Από που κι ως που τα 6 εκ. ευρώ ετησίως για την τέταρτη δημοφιλέστερη ομάδα της χώρας θεωρούνται «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Όταν ο ιδιωτικός φορέας που λέγεται NOVA αξιολογεί τον κορυφαίο από πάσης άποψης ελληνικό σύλλογο στα 5,5 εκ. ευρώ, με ποια λογική ο τέταρτος κατά σειρά θα λάβει περισσότερα από το Δημόσιο;

Κατανοώ ότι η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να αρχίσει να χαλάει καρδιές με το «καλημέρα». Αμ δε γίνεται δουλειά έτσι όμως. Αν θέλει να φανεί μεγαλόψυχη και σούπερ γενναιόδωρη προς τον ΠΑΟΚ, αλλά και στοιχειωδώς δίκαιη ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό της τάξης των 5 εκ. ευρώ. Όσα δηλαδή θα τον αξιολογούσε και η NOVA στα… κέφια της.

Επίσης, η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να έχει διάρκεια ενός έτους. Χαριστικά δηλαδή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να βρει του χρόνου ένα συμβόλαιο που θα αντικατοπτρίζει την πραγματική εμπορική αξία του και δεν θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.

Οτιδήποτε άλλο άνω των 5 εκ. ευρώ σε κόστος και άνω του ενός έτους σε διάρκεια, θα συνιστά εξίσου μεγάλο σκάνδαλο: αντίστοιχο με αυτό που θα χρεωνόταν στους κουβαρντάδες παλιάτσους που μας άφησαν χρόνους.

Τι είδους μήνυμα λοιπόν, θέλει να στείλει νωρίς-νωρίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι θα κυβερνήσει με δικαιοσύνη και πυγμή ή ότι θα ακολουθήσει τη… γιοροβιζιονική προσέγγιση «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου»; Θα φανεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αν η αλλαγή στην κυβέρνηση θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ή αν θα είναι σαν του Μανωλιού που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top