0.8 C
Athens

Απίστευτο επεισόδιο με Ψινάκη: Διέκοψε τον Μαραθώνιο για να περάσει με τη λιμουζίνα! (pics)

Απαιτούσε να ανοίξουν οι δρόμοι για να περάσει με τη συνοδεία του • Καταγγελία από τον ιδιοκτήτη της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα ούτε κατάλαβε ούτε έμαθε τίποτα από την τραγωδία στο Μάτι και όχι μόνο δεν αισθάνεται τις βαρύτατες ευθύνες του, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την αιρετή θέση του, αλλά νοιάζεται μόνο για τα προνόμια που απολαμβάνει στη δημαρχία, συνέβη χθες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμαρχος απαίτησε να… διακοπεί (!) ο Μαραθώνιος για να ανοίξουν οι δρόμοι και να περάσει η λιμουζίνα του και η συνοδεία του.

Χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του χώρου, και της στιγμής και της εκδήλωσης που γινόταν εκείνη τη στιγμή, ενδιαφερόταν μόνο για την ευκολία του και χρησιμοποίησε το αξίωμά του για να περάσει το δικό του.

Την καταγγελία για τα νέα… καμώματα του δημάρχου Μαραθώνα έκανε ο ιδιοκτήτης της Life Guards Hellas, Σπύρος Μιτριτσάκης, η ομάδα του οποίου ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια των αθλητών στη στροφή για τον Τύμβο του Μαραθώνα.

Ο ανυπόμονος δήμαρχος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Μιτριτσάκης, επέμενε να διασχίσει τη λεωφόρο, κινούμενος από Μαραθώνα προς Αθήνα κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που δεν έχει συμβεί ποτέ όχι μόνο στα χρονικά του αυθεντικού Μαραθώνιου, αλλά ούτε σε αντίστοιχους αγώνες δρόμου στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 09.50 στο σημείο είσοδος-έξοδος Τύμβου, όταν ο Ηλίας Ψινάκης οδηγώντας το αυτοκίνητό του επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα αδιαφορώντας για τους δεκάδες δρομείς που διέσχισαν το δρόμο, οι οποίοι έκπληκτοι γύρισαν προς το μέρος του φανερά εκνευρισμένοι από την επιμονή του.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στην ανάρτηση του στο Facebook o Σπύρος Μιτριτσάκης «ο δήμαρχος Μαραθώνα να επιχειρεί να διασχίσει με το όχημα του το δρόμο τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο αγώνας αιφνιδιάζοντας τους συμμετέχοντες δρομείς που τον κοιτούν απορημένοι». Και συνεχίζει: «Ο Ηλίας Ψινάκης φτάνοντας με την κουστωδία του- άλλα δυο αυτοκίνητα- σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη, οπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει».

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και αυτόπτη μάρτυρα, όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα κατάλαβε ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν τέτοιου είδους διευκόλυνση, ένας εκ των συνοδών του βγήκε απο το αυτοκίνητο και ζητούσε από τους υπεύθυνους ασφαλείας να σταματήσει ο αγώνας για… να περάσει ο δήμαρχος!

Συγκεκριμένα, λέει ο Σπύρος Μιτριτσάκης: «Βγήκε από το τρίτο αυτοκίνητο ένα γιουσουφάκι- μπόντιγκαρντ-τεκνό και ζητούσε να περάσει ο δήμαρχος την ώρα που έτρεχαν χιλιάδες αθλητές.

Χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερο αγώνα στον πλανήτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ήρθαν από 107 χώρες, χωρίς καμία συναίσθηση, πού βρισκόταν και τι συνέβαινε εκεί. Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη, μακριά από τις αξίες, την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού».

Το παράδοξο είναι ότι παρ’ όλη την αναστάτωση και τον εκνευρισμό που προκάλεσε ο δήμαρχος Μαραθώνα σε δρομείς και εθελοντές, τελικά κατάφερε να σταματήσει την εξέλιξη του Μαραθωνίου και να περάσει!

«Σταμάτησε ο αυθεντικός Μαραθώνιος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, κάτι που δεν έχω δει εγώ να γίνεται ποτέ ξανά σε αγώνα, τουλάχιστον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας άλλος δεν πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα», τονίζει ο κ. Μιτριτσάκης, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι στο ίδιο σημείο δεν πέρασε ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν μαζί του, ενώ σημείωσε ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου Μαραθώνα είχε σταθμεύσει πίσω ακριβώς από την κορδέλα εκεί όπου ήταν σταθμευμένα τα ασθενοφόρα.

Αναλυτικά, γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μιτριτσάκης:

«Το είδαμε κι αυτό:

Ο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» δήμαρχος Μαραθώνα σταμάτησε τη μαύρη λίμο του μέσα στη διαδρομή του Μαραθωνίου παρενοχλώντας τους δρομείς!

Φτάνοντας με την κουστωδία του – άλλα δυο αυτοκίνητα – σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει.

Βγήκε από το τρίτο αυτοκίνητο ένα γιουσουφάκι-μπόντιγκαρντ-τεκνό κουνιστό κ λυγιστό και ζητούσε να περάσει ο δήμαρχος την ώρα που έτρεχαν χιλιάδες αθλητές.

Χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερου αγώνα στον πλανήτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ήρθαν από 107 χώρες, χωρίς καμία συναίσθηση πού βρισκόταν και τι συνέβαινε εκεί.

Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη, μακριά από τις αξίες, την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού, που νομίζει ότι αξίζει παραπάνω από τους αθλητές επειδή τον παίζουν οι Τατιάνες και οι Πάνιες στις σκουπιδοεκπομπές τους. Μέσα από τη μαύρη λίμο, με το τσιγάρο, με ένα λαμέ κοστούμι μπουζουκτζίδικου, νόμιζε ότι είναι στον Πανταζή ή στην Ψαρού και απαιτούσε πρώτο τραπέζι πίστα κ ιδιαίτερη μεταχείριση. Μια τραγική, κιτς εικόνα και κατάσταση βγαλμένη από τα ’80s.

Κι όμως κατάφερε και πέρασε! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά κάτι που δεν έχω δει ποτέ ξανά σε αγώνα, εγώ τουλάχιστον σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν πέρασε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ένιωσα τεράστια ντροπή και προσβολή ως άνθρωπος, ως Έλληνας απέναντι στους χιλιάδες που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο αλλά και όλη την Ελλάδα, με άπειρες ώρες προπόνησης, κόπου, κόστους, ως γυμναστής, ως ερασιτέχνης πλέον αθλούμενος».

ΕΕΑ: Κλήση σε ΠΑΣ Γιάννινα για το ιδιοκτησιακό μετά την καταγγελία Κούγια και ΑΕΛ!

Η ΕΕΑ αποφάσισε να ανοίξει τον φάκελο της σοβαρότατης καταγγελίας Κούγια και ΑΕΛ για κρυφή πώληση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και οι συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν για τους Ηπειρώτες είναι βαρύτατες

Αθλήτρια ενόργανης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή: «Ήξεραν όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα»

Η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής που εκπροσώπησε τη χώρα μας και σε διεθνείς διοργανώσεις, Μαρία Παπάκου, άνοιξε την καρδιά της στην κάμερα του MEGA...

Καταγγελία: Ζήτησαν 3.500 ευρώ για να βρουν κρεβάτι στη ΜΕΘ

Μία απίστευτη καταγγελία έκανε σύζυγος ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα κατήγγειλε πως μία άγνωστη την κάλεσε και της ζήτησε...

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς ενίσχυση θα ψάχνει υπερβάσεις

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τις αδυναμίες των Ερυθρολεύκων που τιμώρησε ο Στερν και επισημαίνει πως η βελτίωση σε μπλοκ-άμυνα δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδευτεί από διορθωτικές κινήσεις

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο

Ολυμπιακός: Θα έρθουν και τέτοιες βραδιές, αλλά το ΣΕΦ πρέπει να παραμείνει «φρούριο»

Ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, αλλά το «κλειδί» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι η προστασία της «απόλυτης» έδρας του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης