Αυγενάκης: Ο κύριος Βασιλακόπουλος θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει

O Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε οδυνηρή την κατάσταση στην ΕΟΚ και εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Βασιλακόπουλο

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Δριμεία επίθεση στον Γιώργο Βασιλακόπουλο εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η επόμενη μέρα στην ΕΟΚ, το Πρωτοδικείο, το ηλικιακό όριο και η FIBA που παρακολουθεί διακριτικά…

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε οδυνηρή την κατάσταση και την εικόνα στην ΕΟΚ, ενώ για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο είπε:

«Ο κύριος Βασιλακόπουλος θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει και στο μπάσκετ ανανέωση, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ύστερα από μία ταλαιπωρία που πραγματικά δεν χρειαζόταν. Ο νόμος ορίζει ρητά πως δεν μπορεί να είναι πρόεδρος το ίδιο πρόσωπο εφόσον έχει περάσει το όριο ηλικίας ή το όριο θητειών. Ο κύριος Βασιλακόπουλος τα έχει περάσει και τα δύο».

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη στα Παραπολιτικά FM:

Για το αν πέτυχε ο νέος αθλητικός νόμος που πέρασε ο ίδιος αναφορικά με τις εκλογές στις Ομοσπονδίες: «Τα αποτελέσματα των εκλογών σε 24 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Σε κάποιες το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες λιγότερο. Είχαμε 98% συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια, των νόμιμων ενεργών σωματείων που είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν. Έχουμε ανανέωση της τάξης του 83% σε επίπεδο προέδρων, 20 από τους 24 προέδρους είναι καινούργιοι και έχουμε 83% ανανέωση στα μέλη των διοικήσεων. Είναι η πρώτη φορά που μόνο για τις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες έχουμε 57 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές που συμμετέχουν στη διοίκηση, όπως για πρώτη φορά συμμετέχει εκπρόσωπος αθλητών με δικαίωμα ψήφου. Αυτά όλα είναι επιτυχία».

Για τις εκλογές στην ΕΟΚ, όπου υπάρχουν δύο διοικήσεις πρωτοδικείου: «Στο μπάσκετ δεν έχουν γίνει εκλογές και η ευθύνη πάει στο ακέραιο στον κύριο Βασιλακόπουλο, διότι θα έπρεπε και ο ίδιος ως απερχόμενη διοίκηση να βοηθήσει να γίνουν οι εκλογές με σωστές διαδικασίες και να έκλεινε την πορεία του στην ΕΟΚ με λαμπρά σχόλια και με ευχάριστες εικόνες. Το να σύρεται η δεύτερη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας στα δικαστήρια για να οριστεί διοίκηση και όλα όσα γίνονται, είναι τουλάχιστον οδυνηρό.

Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, χιλιάδες αθλητές, εκατοντάδες σωματεία που περιμένουν να τελειώσει η διαδικασία. Πλέον, δυστυχώς περιμένουμε τη δικαιοσύνη που έχει τον λόγο. Εμείς βάλαμε το πλαίσιο και τους κανόνες, τα οποία ακολουθήθηκαν από το σύνολο των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών και μη, έγιναν εκλογές με απόλυτη διαφάνεια παντού. Ο κύριος Βασιλακόπουλος θεωρεί πως είναι κράτος εν κράτει. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει και στο μπάσκετ ανανέωση, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ύστερα από μία ταλαιπωρία που πραγματικά δεν χρειαζόταν. Ο νόμος ορίζει ρητά πως δεν μπορεί να είναι πρόεδρος το ίδιο πρόσωπο εφόσον έχει περάσει το όριο ηλικίας ή το όριο θητειών. Ο κύριος Βασιλακόπουλος τα έχει περάσει και τα δύο».

Για την υποψηφιότητα των πρωταθλητών του EURO 2004 προκειμένου να βρίσκονται δίπλα στον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Κάναμε μία προσπάθεια. Παροτρύναμε, όπως κάναμε και στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, να συμμετέχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές. Οι εκλέκτορες, όμως, την ώρα της ψήφου αποφάσισαν κάτι διαφορετικό. Εμείς δεν είμαστε υπέρ της μοναρχίας στον χώρο του αθλητισμού, δηλαδή να υπάρχει ένας που να αποφασίζει και να διατάζει.

Εμείς στηρίζουμε και υπηρετούμε την Δημοκρατία. Βάζουμε το πλαίσιο, κάνουμε προσπάθεια, μέχρι όμως το σημείο που δεν θα υποδείξουμε και δεν θα διορίσουμε, να καταργήσουμε δηλαδή το δικαίωμα της κάλπης και την ευθύνη του εκλέκτορα. Έχουμε μάθει να μιλάμε για τις ευθύνες των πολιτών, δεν συζητάμε όμως για τις ευθύνες των πολιτών που ψηφίζουν ή καταψηφίζουν το ένα ή το άλλο. Έχουμε τις ευθύνες των εκλεκτόρων, είτε είναι για την ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας για παράδειγμα, είτε της ΕΠΟ.

Από εκεί και πέρα, κρινόμαστε όλοι. Δεν είμαι οπαδός του δικαιώματος του να αποφασίζω και να διορίζω διοικήσεις. Κάναμε, όμως, την προσπάθειά μας με το πλαίσιο μας και τις διεθνείς ομοσπονδίες και τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις, καταλήξαμε σε μία συναινετική πρόταση για τη θέση του προέδρου. Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν 5-6 διεθνείς στη διοίκηση, κάτι το οποίο δεν έγινε».

Για την ολιστική μελέτη: «Κάναμε μία προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση. Η λύση του Θοδωρή Ζαγοράκη “αγκαλιάστηκε” από όλες τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις και χαρήκαμε ιδιαιτέρως. Στη συνέχεια αποδεχθήκαμε, στηρίξαμε και υϊοθετήσαμε πλήρως ως πολιτεία την ολιστική μελέτη που ήρθε κατόπιν υπογραφής μνημονίου μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και του προέδρου και του αντιπροέδρου των FIFA/UEFA. Έχουμε προχωρήσει νομοθετικά. Το σχέδιο που είναι να μπει στη Βουλή τις επόμενες δύο εβδομάδες, στην ουσία καλύπτει το 100% των υποχρεώσεών μας. Δεν έχει καμία άλλη εκρεμμότητα η πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ολιστική μελέτη και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Μένει να δούμε αν η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά και οι ίδιες οι συνομοσπονδίες, είναι σε θέση να υλοποιήσουν αυτά που βρίσκονται μέσα στην ολιστική μελέτη. Εδώ θα είμαστε και πολύ αυστηροί».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κε Αυγενάκη, ο Βασιλακόπουλος δεν είναι μόνος του. Πίσω του υπάρχει…σύλλογος μεγάλος και όλο το νομικό επιτελείο του συλλόγου. Και ο ψηλός και ο κοντός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Τα «αστέρια της ΚΕΔ» Μάνος, Σώμος και Κορομηλάς στην… προετοιμασία της εθνικής!

Ο Insider γράφει για τους ξεκαρδιστικούς χειρισμούς των έκπτωτων της ΕΟΚ, που όρισαν την ίδια διαιτητική τριάδα στα ματς της εθνικής στο Ακρόπολις, προκειμένου να εξασφαλιστεί το 50-50: «50 υπέρ μας και 50 εναντίον των αντιπάλων μας»
- Advertisement -