22.4 C
Athens

Αυγενάκης σε ΕΠΟ: «Υιοθετείτε την Ολιστική Μελέτη ως έχει ή παγώνουμε κάθε οικονομική παροχή»!

Ο Ζόραν Λάκοβιτς έβαλε άγριο χέρι στην ΕΠΟ για το τι θα επακολουθήσει αν δεν εγκριθεί ως έχει η Ολιστική Μελέτη, ενώ ο υφ. Αθλητισμού μίλησε ξεκάθαρα για πάγωμα οικονομικών παροχών προς ΠΑΕ αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ FIFA, UEFA και ΕΠΟ με τη συμμετοχή του Λευτέρη Αυγενάκη έβγαλε ειδήσεις. Και η βασικότερη εξ αυτών έχει να κάνει με την τοποθέτηση του υφ. Αθλητισμού που χωρίς περιστροφές ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα παγώσει κάθε οικονομική παροχή προς ΠΑΕ αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία, εφόσον η ΕΠΟ δεν υιοθετήσει την Ολιστική Μελέτη στο σύνολό της:

«Συμφωνούμε απολύτως με FIFA/UEFA και είμαστε πλήρως συντονισμένοι. Εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η Ολιστική Μελέτη θα “παγώσουμε” και εμείς κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα περαιτέρω μέτρα και τις πρωτοβουλίες των FIFA/UEFA».

Κάπως έτσι κατέληξε η τηλεδιάσκεψη, όπου βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πλήρης εναρμόνιση του Καταστατικού της ΕΠΟ με τις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης. Εναρμόνιση Καταστατικού όπως συντάχθηκε από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, σε συνέχεια της αυστηρότατης επιστολής που σήμερα το πρωί είχαν αποστείλει FIFA και UEFA σε ΕΠΟ, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε το FWS.

FIFA/UEFA: Αυστηρή επιστολή στην ΕΠΟ για έγκριση των αλλαγών που προβλέπει η Ολιστική Μελέτη

Ο Ζόραν Λάκοβιτς αναγνώρισε δημοσίως στην τ/δ τη συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι από πλευράς Υφυπουργείου Αθλητισμού έχουν υλοποιηθεί και νομοθετηθεί τα πάντα που αφορούσαν υποχρεώσεις της Πολιτείας εκ της Ολιστικής Μελέτης.

Τα λόγια Ζόραν Λάκοβιτς προς τους εκπροσώπους ΕΠΟ:

«Αν θεωρείτε ότι δεν είναι καλές οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και επιμένετε σε τροποποιήσεις τους, μάλλον δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι προτείνουμε γενικώς.

Εφόσον οι Καταστατικές αλλαγές που σας στείλαμε δεν γίνουν δεκτές στη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου όπως ακριβώς σας τις στείλαμε, αν δεν γίνουν δεκτές όλες οι μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνετε και την ευθύνη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Όχι, δεν θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα ξαναέρθουμε να εποπτεύουμε στην Αθήνα. Θα «παγώσουμε» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών.

Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της συνάντησης σήμερα. Να ξέρουμε όλοι τι θα ακολουθήσει μετά, να είναι ξεκάθαρο.

Ελπίζω, λοιπόν, ότι θα στηρίξετε τις μεταρρυθμίσεις και θα εναρμονιστεί το Καταστατικό με την Ολιστική Μελέτη. Κι αν χρειάζεται να κάνουμε και αύριο το πρωί μια νέα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο τον κ. Ζαγοράκη και τις ΕΠΣ».

Οι εξηγήσεις του κ. Λάκοβιτς για την αντιμετώπιση της ΕΠO από FIFA/UEFA, εφόσον δεν υλοποιηθεί πλήρως η Ολιστική Μελέτη, δόθηκαν κατόπιν σχετικής ερώτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού κι αφότου ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Δημητρίου, άρχισε να αμφισβητεί την ορθότητα της Έκθεσης και να παζαρεύει σε ποιο ποσοστό πρέπει να εφαρμοστεί.

Αναλυτικά, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πέραν του Λ. Αυγενάκη οι εκπρόσωποι των:

-FIFA: Nodar Akhalkatsi (Διευθυντής Ομοσπονδιών Ευρώπης), Laura Dijak (Υπεύθυνη Εθνικών Ομοσπονδιών), Rolf Tanner (Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών)

-UEFA: Zoran Lakovic (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών), Μάριος Γεωργίου (Υπεύθυνος Εθνικών Ομοσπονδιών), Luca Nicola (Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών, Yann Hafner (Επικεφαλής σε θέματα Καταστατικών και Κανονισμών)

– ΕΠΟ: Θοδωρής Ζαγοράκης (Πρόεδρος), Παναγιώτης Δημητρίου (Αναπληρωτής Πρόεδρος), Αστέριος Αντωνίου (α’ αντιπρόεδρος), Ιάκωβος Φιλιππούσης (Εκτελεστικός Γραμματέας)

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Επιμένει η FIFA για Μουντιάλ ανά διετία και φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων τις συνομοσπονδίες

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από την UEFA και την CONMEBOL, η FIFA όχι μόνο δεν κάνει πίσω στο πλάνο για τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου...

UEFA: Βαρύ πρόστιμο και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην Αγγλία λόγω… Euro

Με πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στο Γουέμπλεϊ τιμωρήθηκε η εθνική Αγγλίας, για τα όσα διαδραματίστηκαν από τους οπαδούς...

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κατηγορεί τον Μπερτομέου

Ο Mythbuster κοιτάζει πίσω από τις φωνές των Πράσινων για τον Μπερτομέου που στην εποχή του κατέκτησαν τέσσερις φορές τη Euroleague κι όμως ακόμα ισχυρίζονται ότι τους έκανε πόλεμο

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Η πολυτέλεια με Παγένκ και το μαγικό αριστερό του Ιερεσουέλο

Ο Ανδρέας Καταχανάς κράτησε σημειώσεις από την πρεμιέρα της Volley League και εξηγεί γιατί πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο Ολυμπιακός, ενώ καταγράφει όσα πρέπει να προβληματίσουν ΠΑΟΚ και Κηφισιά