17.9 C
Athens

Αυτά που «κατάλαβε» η κα Σπανού αλλά όχι η UEFA και η SportRadar…

Απλά μαθήματα στατιστικής ανάλυσης μιας πειθαρχικής κατηγορίας «για διεφθαρμένους και ελεγχόμενους από τη «συμμορία» διαιτητές», ώστε να καταλάβει κανείς για τι ακριβώς μιλάμε και τι πρόκειται να δικαστεί.

https://athlosnews.gr/apokalypsi-to-ypomnima-chastoyki-tis-uefa-ston-alafoyzo-otan-aytos-pige-sto-cas-vid/

Πότε, για πρώτη φορά, τοποθετήθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι κατηγορούμενοι από την έκθεση της κας Σπανού τέσσερις διαιτητές στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας; Ο Ηλίας Σπάθας το καλοκαίρι του 2007, ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος τον Ιανουάριο του 2012, ο Κων/νος Ιωαννίδης το καλοκαίρι του 2012  και ο Απόστολος Αμπάρκιολης το  2009 υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική την περίοδο 2011-2012 και επανήλθε στην Α΄ Εθνική το καλοκαίρι του 2012.

Πόσους αγώνες διαιτήτευσαν οι κατηγορούμενοι διαιτητές από την πρώτη τοποθέτηση τους στον πίνακα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας έως το τέλος της καριέρας τους; Ο Σπάθας εκατόν εφτά (107). Ο Δημητρόπουλος και ο Αμπάρκιολης από σαράντα (40). Ο Ιωαννίδης είκοσι εννιά (29). Συνολικά μιλάμε για διακόσιους δεκαέξι (216) αγώνες. Φυσικά είχαν ανάλογους αγώνες στις μικρότερες κατηγορίες.

Για ποιους αγώνες κατηγορούνται οι τέσσερις διαιτητές; Ο Ηλίας Σπάθας για το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (01.11.2014 0-0), ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος για το ΟΦΗ – ΠΑΟ (15.02.2015 2-3), ο Απόστολος Αμπάρκιολης για το Βέροια – ΟΦΗ (17.01.2015 4-1), o Κων/νος Ιωαννίδης για το Εργοτέλης – Καλλονή (19.01.2015 3-3) και για το Βέροια – Ολυμπιακός (01.02.2015 0-2). Σύνολο αγώνων: Πέντε.

Περιλαμβάνεται κανένας άλλος από το σύνολο των διακοσίων δεκαέξι (216) αγώνων, πλην των χιλιογραμμένων, στην έκθεση της κας Σπανού και στο βούλευμα 1692/2018, το οποίο αποτελεί ένα μικρό τμήμα του πορίσματος του ανακριτή κ. Ανδρεάδη; Όχι, κανένας.

Οι διαιτητές αυτοί (ελεγχόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την κα Σπανού) επιλέγονταν, κάθε αγωνιστική περίοδο, από μια ορισμένη ΚΕΔ/ΕΠΟ για να είναι στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας; Μάλιστα. Έτσι γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό και τη Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA, την οποία έχει υπογράψει και αποδεχθεί η ΕΠΟ

Στην επίμαχη αγωνιστική περίοδο 2014/2015 από ποια ΚΕΔ/ΕΠΟ επιλέχθηκαν; Από την ΚΕΔ που διορίστηκε με απόφαση της ΕΠΟ στις 31.07.2014 και είχε την εξής σύνθεση: Πρόεδρος: Γιώργος Καραμελίδης, Μέλη: Χιού Ντάλας, Δημήτρης Καλύβας, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, Δημήτριος Γκρούτσης. Οι πίνακες ανακοινώθηκαν στις 7 Αυγούστου 2014.

Από την συγκεκριμένη ΚΕΔ/ΕΠΟ, που επέλεξε και τοποθέτησε στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας τους εν λόγω «διεφθαρμένους και ελεγχόμενους» διαιτητές είναι κανείς κατηγορούμενος; Όχι.

Αντίθετα, είναι κατηγορούμενοι οι Γιώργος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος, οι οποίοι στις 30 Ιουλίου 2014 είχαν εγκαταλείψει την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Ο μεν Δούρος οριστικά και αμετάκλητα, ο δε Μπριάκος παρέμεινε ως υπεύθυνος εκπαίδευσης των διαιτητών, χωρίς καμία άλλη αρμοδιότητα επιλογής ή ορισμού διαιτητών και αποχώρησε οριστικά στις 02.02.2015.

(σ.σ. Κατηγορείται κι ο κ. Θόδωρος Κουρίδης, που αποχώρησε από την ΕΠΟ στα μέσα Αυγούστου 2014 με σύνταξη, για αγώνες που διεξήχθησαν από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015!!! Μην γελάτε…).

Επανερχόμαστε: Ποιος είχε την ευθύνη ορισμού των κατηγορούμενων διαιτητών στους αγώνες του πρωταθλήματος 2014/2015: Από την πρώτη αγωνιστική έως τις 18.11.2014 ο Χιού Ντάλας. Από τις 19.11.2014 έως και τη λήξη της διοργάνωσης ο Χριστόφορος Ζωγράφος, που έγινε μέλος της ΚΕΔ στις 03.10.2014. Είναι, όπως θα ανέμενε κανείς, κατηγορούμενοι; Όχι.

Πόσους αγώνες διαιτήτευσαν αυτοί, «οι κακοί, ελεγχόμενοι και διεφθαρμένοι» διαιτητές στην αγωνιστική περίοδο 2014/2015; Ο Ηλίας Σπάθας δέκα (10) στη Super League, δύο (2) στη Β΄ Εθνική και ένα (1) στο Κύπελλο. Ο Κων/νος Ιωαννίδης οχτώ (8) στη Super League και ένα (1) στο Κύπελλο. Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος εννιά (9) στη Super League. Ο Απόστολος Αμπάρκιολης οχτώ (8) στη Super League.

Ο καθένας από αυτούς τους τέσσερις «ελεγχόμενους και διεφθαρμένους» διαιτητές πόσες φορές διαιτήτευσε αγώνα της ομάδας του δήθεν «αφεντικού τους», δηλαδή του Μαρινάκη; Ο Σπάθας ένα (1), με τον Αστέρα στην Τρίπολη (0-0). Ο Ιωαννίδης ένα (1), στη Βέροια (0-2). Ο Δημητρόπουλος τρεις, με Ξάνθη (2-0), με Παναιτωλικό (2-0) και με Κέρκυρα (0-4). Ο Αμπάρκιολης κανένα!!!

Αυτοί, δηλαδή, οι διεφθαρμένοι, ανήθικοι και καθοδηγημένοι (σύμφωνα με την έκθεση της κας Σπανού) διαιτητές σε όλη την περίοδο 2014/2015 «χειραγώγησαν, με εντολή από τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, για στοιχηματικούς λόγους» από ένα σύνολο τριάντα εννιά (39) αγώνων τους οποίους διαιτήτευσαν μόνο τους πέντε (5) και από ένα σύνολο πέντε (5) αγώνων του Ολυμπιακού μόνο τους δύο (2);

Στους υπόλοιπους τι ακριβώς παρίσταναν; Τις μετανοούσες Μαγδαληνές; Μήπως τους έδιναν εντολές ο κ. Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός κι αυτοί έκαναν σιωπηρή αντίσταση; Τελικά, αυτοί οι τύποι όλοι ήταν «συμμορία» ή το Τάγμα της Αγίας Τερέζας;

Δεν τελειώσαμε ακόμη: Σύμφωνα με την κα Σπανού, υπάρχει διαιτητής, που κατηγορείται ως «ελεγχόμενος από τη συμμορία του Μαρινάκη και διεφθαρμένος», ο οποίος δεν σφύριξε ούτε σε ένα αγώνα του Ολυμπιακού (Αμπάρκιολης). Υπάρχει και  έτερος (Δημητρόπουλος), που σφύριξε τρεις αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατηγορείται για κανένα από τους αγώνες αυτούς!!!

Και προχωράμε: Υπάρχει  ένας, (αριθμητικά 1), έστω, αγώνας, που να διαιτήτευσαν οι συγκεκριμένοι «ελεγχόμενοι και διεφθαρμένοι» διαιτητές σε όλη την καριέρα τους, ο οποίος να αναφέρθηκε, είτε από την ΟΠΑΠ Α.Ε., είτε από την SportRadar και την UEFA ως «ύποπτος χειραγώγησης ή χειραγωγημένος ή διεφθαρμένος στοιχηματικά» με τη δική τους ενεργή συμμετοχή, δηλαδή με τα σφυρίγματα τους; Ούτε ένας.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να συνεχίσω. Έχει καταστεί πασιφανές πλέον τι δικάζεται ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας και για ποιους λόγους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς