Αυξάνονται οι σοκαριστικές καταγγελίες από αθλητές της γυμναστικής

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Για χιονοστιβάδα καταγγελιών έκανε λόγο ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι αποκάλυψαν σοκαριστικά περιστατικά στον χώρο.

Μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αδαμίδης, τόνισε πως η υπόθεση ξεκίνησε από μια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ αθλητών της γυμναστικής, όπου μία αθλήτρια αποκάλυψε την προσωπική της περιπέτεια και σύντομα οι ανάλογες καταγγελίες άρχισαν να πέφτουν «βροχή»:

«Πέρασαν 24 ώρες από την αποκάλυψη και αν κάποιοι από τους καταγγελθέντες βρίσκονται ακόμα στο αθλητικό στερέωμα περιμένουμε να παραιτηθούν», δήλωσε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε: «Πριν από ένα μήνα με πλησίασε ένας αριθμός αθλητών και αθλητριών, νυν και πρώην, μετά από μία καταγγελία αθλήτριας, που προκάλεσε χιονοστιβάδα ανάλογων καταγγελιών. Οι αθλητές συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά καθώς οι περιπτώσεις είναι πολλές. Την καταγγελία υπέγραψαν αρχικά 22 αθλητές, αλλά πλέον είναι περισσότεροι και από τον χώρο της ρυθμικής γυμναστικής. Η καταγγελία αφορά αρκετούς πρώην προπονητές και προπονήτριες, για περιστατικά από το 1985 έως το 2010. Υπάρχει προκαταρτική εξέταση και πρέπει να δούμε αν κάποια από αυτά τα περιστατικά έχουν παραγραφεί».

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ανατριχιαστικές προπονητικές μεθόδους, που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα όρια του βασανισμού, με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FIFA και UEFA τα ξέρουν όλα, το θέμα είναι να ενεργήσουν πριν την κυβέρνηση…

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τις διεθνείς ομοσπονδίες «που τα ξέρουν όλα» αλλά προς το παρόν προσπαθούν να γιατροπορέψουν τον καρκίνο του ελληνικού ποδοσφαίρου με ασπιρίνες
- Advertisement -