Αύξηση στους ύποπτους αγώνες στο τένις το 2020

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μπορεί να μην έχει…προλάβει να παιχτεί πολύ τένις αυτή τη σεζόν, ωστόσο, η Tennis Integrity Unit, σε συνδυασμό με άλλους φορείς που εξετάζουν τις στοιχηματικές επιλογές ανά τον κόσμο στο τένις, βρήκαν μια μεγάλη αύξηση στα ύποπτα ματς στο άθλημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κατ’ ανάγκην στημένα, ωστόσο, δείχνει ότι υπήρξαν παράξενα μαζικά πονταρίσματα σε 38 συνολικά αγώνες, 21 περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Δυστυχώς, οι αρμόδιες αρχές φαίνεται να κάνουν τη σύνδεση ότι η πανδημία του κορωνοϊού και το αναγκαστικό «σταμάτημα» της δράσης, επηρέασε τενίστες να «στήσουν» αγώνες ώστε να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται πριν πέσει η αυλαία της αγωνιστικής δράσης.

Άλλωστε, όλοι οι αγώνες είναι από επίπεδο Challenger και κάτω στο οποίο συμμετέχουν φυσικά οι λιγότερο γνωστοί και λιγότερα καλά αμειβόμενοι τενίστες.

Συγκεκριμένα, έχουμε έξι «ύποπτα» ματς στο Challenger τουρ και 32 από World Tennis Tour (WTT) διοργανώσεις της ITF.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποιο πόρισμα με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη και την TIU να παραδέχεται ότι θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες για να προστατευτεί το άθλημα από τη “διαφθορά” όταν ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση.

 

Πηγή: Tennis24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -