ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Conference League: Η ΕΠΟ έριξε το γάντι, ο Μητσοτάκης θα απαντήσει στον εκβιασμό;

Μητσοτάκης Τσέφεριν Αυγενάκης κυβέρνηση UEFA

Έχει καταστεί πλέον σαφέστατο. Με αφορμή την «πονεμένη» υπόθεση της υποψηφιότητας του Παγκρητίου σταδίου για την διεξαγωγή του τελικού του Conference League 2022/2023 εξελίσσεται, με όλους του τύπους και ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας, ένας καθαρός, άμεσος και ανόθευτος εκβιασμός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από μια ομάδα παραγόντων εκτός (κυρίως) και εντός της ΕΠΟ.

Μπραουδάκης: «Όταν ρώτησα τον Δέδε χθες, μου είπε “δεν καταλαβαίνεις;”»

Επίσης καθαρό, άμεσο και ανόθευτο διακύβευμα του εκβιασμού προς τον πρωθυπουργό είναι οι εξελίξεις στην ΕΠΟ και κατά βάση ο έλεγχος της μέσα από τη διαδικασία των εκλογών και με όχημα το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Για τον έλεγχο της Ομοσπονδίας, συνεπώς για τον έλεγχο της διαιτησίας (πρώτιστο καθήκον κάθε ελέγχοντος), τίθενται εν αμφιβόλω ζητήματα που ξεπερνούν την απλή, καθημερινή διαχείριση μιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αναφέρονται σε ένα εθνικό ακροατήριο. Ο Τελικός Αγώνας μιας επίσημης διοργάνωσης της UEFA αυτό ακριβώς είναι για τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση. Ένα εθνικό στοίχημα, μικρής ίσως, σημαντικής δε εμβέλειας.

Δριμύτατη επίθεση Αυγενάκη στην ΕΠΟ: Σαμποτάρει μία εθνική προσπάθεια

Ότι ο εκβιασμός εξελίσσεται στη χωρική περιφέρεια της Κρήτης και ειδικά στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου του προσδίδει μια επιπλέον δυναμική, καθώς ταυτίζεται ο χώρος με την εκλογική περιφέρεια του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, εκλεκτού του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου του αθλητισμού.

Οι εκβιάζοντες «ενημερώνουν» ευθέως και χωρίς περιστροφές τον κ. Μητσοτάκη πως «δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να απειλήσουν την πολιτική του περί το αθλητισμό μέσα στο ίδιο το σπίτι του Υφυπουργού του». Δεν πρόκειται για απύθμενο θράσος. Πρόκειται για επίδειξη δύναμης μιας συγκεκριμένης ομάδας συμφερόντων, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη και ανεμπόδιστη να διαχειρίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με όρους συμμορίας και να το δηλώνει ευθαρσώς.

Conference League: Οι παραγωγικοί φορείς του Ηρακλείου καρφώνουν Δέδε και εκθέτουν ΕΠΟ

Με άλλα λόγια δεν φταίνε οι εκβιαστές ή οι διαχειριστές αυτής της κορυφαίας πρόκλησης προς την πρωθυπουργική εξουσία στη χώρα. Έτσι βρήκαν, έτσι κάνουν. Μάλιστα, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ομολογούν ευθέως την πολιτική βάση του εκβιασμού τον οποίο προωθούν.

Πρόκειται για τις εκλογές της ΕΠΟ στις οποίες έχουν επενδύσει τα πάντα. Αυτές οι εκλογές είχαν συμφωνηθεί, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, να διεξαχθούν το καλοκαίρι με βάση το ισχύον εκλογικό σύστημα, αλλά «ο κακός» Αυγενάκης εμποδίζει τη διεξαγωγή τους και «η κατάσταση στην ΕΠΟ είναι χαοτική».

Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται δήθεν για τα έργα στο γήπεδο «που δεν θα είναι έτοιμα στην ώρα τους» είναι … κατασκευαστικές αστειότητες, που ανακαλύφθηκαν , ως «πρώτος λόγος» για εισαγωγή στον «δεύτερο λόγο» που είναι οι εκλογές στην Ομοσπονδία. Ως τσόντα, ρίχνεται και η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά των παράνομων προσθηκών που επιχείρησε η διοίκηση της ΕΠΟ στο καταστατικό της, ώστε να συμπληρώσει την απαιτούμενη τετραετία και να διεξάγει νόμιμα, όπως υποστηρίζει, εκλογές.

Οι φράσεις του ενεργούμενου που ακούσει στο όνομα Αλέξης Δέδες είναι σαφέστατες: «Η UEFA χρειάζεται μια σταθερή κατάσταση στην Ομοσπονδία που θα της αναθέσει τη διοργάνωση. Εδώ δυστυχώς είναι μπερδεμένη. Χαοτική θα τη χαρακτήριζα. Κύριο ζητούμενο είναι οι εκλογές, που περιμέναμε βάσει UEFA να διεξαχθούν το καλοκαίρι, αλλά έχουν μετατεθεί γι’ αργότερα, ενώ προέκυψαν και οι προσφυγές κατά των αρχαιρεσιών για διάφορους λόγους».

Confercence League: Ο Δέδες επιβεβαίωσε την απόσυρση από τη διεκδίκηση διοργάνωσης του τελικού!

Οι συνειρμοί είναι σαφείς. Ο κακός Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του κακού Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον κακό Αυγενάκη έχουν πείσει τον πρωθυπουργό να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ κι «εμείς, οι υπερασπιστές της ποδοσφαιρικής νομιμότητας παρέα με τους προέδρους των ενώσεων απαντάμε εκβιάζοντας την πηγή κάθε εξουσίας στη χώρα, δηλαδή τον πρωθυπουργό».

Γιατί αυτόν; «Για να δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε και για να τον προκαλέσουμε να παρέμβει πολιτικά και να αποκαταστήσει την εξουσία μας, ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές όπως το καταστατικό της ΕΠΟ ορίζει, άρα να μας παραδοθεί η Ομοσπονδία και όλες οι παράπλευρες δραστηριότητες της χωρίς την παραμικρή αντίσταση».

Παραβλέπω τις φήμες που λένε ότι την εντολή στον κ. Δέδε να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του εκβιασμού προς τον πρωθυπουργό την έδωσαν, μεταξύ μερικών άλλων, ο κ. Παπαχρήστος κι ο κ. Θωμαΐδης της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Θα ήταν κωμικό να προκύψει «δημόσιος εκβιασμός του κ. Μητσοτάκη από τον Παπαχρήστο και τον Θωμαΐδη», έτσι δεν είναι;

Το ζήτημα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι ένα: Είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη ή του στενού κύκλου του γραφείου του  το θέμα και τι πρόκειται να πράξει; Θα παραμείνει εκβιαζόμενος ή θα απαντήσει επικαλούμενος τη νομιμότητα;

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top