ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Εισάγεται… καινοτόμο VAR στο πρωτάθλημα με όρους!

Πολλή συζήτηση σηκώνει το VAR και η εφαρμογή του, αλλά και ο χρόνος που χρειάζεται για να παρθεί μια σωστή απόφαση. Οι Δανοί αποφάσισαν να… πρωτοπορήσουν όμως και να το χρησιμοποιήσουν με δικούς τους «όρους». Τι εννοούμε;

Αφού εξέτασαν τί συμβαίνει στα άλλα πρωταθλήματα και ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Video Assistant Referree, αποφάσισαν να το έχουν την ερχόμενη σεζόν, αλλά όχι όπως χρησιμοποιείται στις υπόλοιπες χώρες. «Θα πρέπει να διαρκεί πολύ λιγότερο από ότι συμβαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο διαιτητής VAR θα επιτρέπεται μόνο να παρεμβαίνει μόνο μια φορά και αυτή θα διαρκεί 25 δευτερόλεπτα», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών, Μίκαελ Γιόχανσεν.

«Όταν ένας διαιτητής ξοδεύει δυο λεπτά για να παίξει με τις τηλεοπτικές εικόνες για να βρει ένα πιθανό οφσάιντ τριών χιλιοστών, γίνεται γελοίο και υπερβολικό. Θα εκπαιδεύσουμε τους Δανούς διαιτητές βίντεο να παρεμβαίνουν μόνο σε ένα σαφές λάθος και όχι επειδή προεξέχει το μεγάλο δάκτυλο του μπροστινού ποδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας πως: «Αν εντός 25 δευτερολέπτων δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, τότε θα υπερισχύει αυτό που υπέδειξε αρχικά ο επόπτης».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top