ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: Υπάρχει διάθεση από τον Αλαφούζο να βάλει σε τάξη κάποια πράγματα

Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στη διάθεση που δείχνει πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος να τακτοποιήσει κάποια θέματα που αφορούν στον Παναθηναϊκό, ενώ μιλώντας στη Nova αναφέρθηκε και στην προσθήκη του Αγιούμπ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Στην εξέλιξη αυτή, γιατί τα πράγματα ήταν δύσκολα από πέρυσι, όλη η διαδικασία έπρεπε να προχωρήσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ώστε και εμείς να δώσουμε πράγματα στον μεγαλομέτοχο και ο μεγαλομέτοχος όσο περνά το διάστημα να βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη και να αρχίσει να δίνει περισσότερα πράγματα στην ομάδα.

Είναι δεδομένο πως από την πλευρά του κύριου Αλαφούζου υπάρχει αυτή η διάθεση, άρα λοιπόν αυτή την στιγμή έχουμε κάποια μέτωπα τα οποία είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις τις οποίες προσπαθούμε να το κάνουμε και κάποια άλλα μέτωπα τα οποία αφορούν τις μεταγραφές έξω από την ομάδα που πρέπει να εξελιχθούν. Δηλαδή θα γίνει προσπάθεια να μείνει ο Αποστολάκης, γίνεται προσπάθεια να μείνει ο Δώνης, γίνεται προσπάθεια για να μείνει ο Διούδης, επίσης γίνεται προσπάθεια ό,τι όποιο ταλέντο υπάρχει στην ομάδα που αξιολογείται από εμένα ό,τι μπορεί μελλοντικά να είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής για τον Παναθηναϊκό, όπως αυτή την στιγμή τα συμβόλαια του Αθανασακόπουλου και του Βαγιαννίδη και για τους 5 θα γίνει προσπάθεια για να παραμείνουν στην ομάδα.

Έχουν αξιολογηθεί από τον προπονητή, πρέπει να υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο και αξιολογείται το ταλέντο του καθενός για το αν πρέπει να μείνει στην ομάδα. Άρα η πρόθεσή μας για όλους αυτούς, είτε αφορά ποιο έμπειρους παίκτες, είτε ποιο νέους θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε, όπως προσπαθήσαμε και κρατήσαμε και τον Κουρμπέλη, όπως έγινε και τώρα με τον Διούδη που ανακοινώθηκε η συμφωνία. Είναι πράγματα που τρέχουν γιατί η ομάδα πρέπει να εξελιχθεί για να πάει πάει σε ένα άλλο επίπεδο σιγά σιγά».

Για τον Αγιούμπ:
«Σίγουρα από την ομάδα αυτή τη στιγμή γίνεται μια υπέρβαση για να φέρει έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία και να έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα στο χώρο του κέντρου. Με αυτόν τον τρόπο και θα βοηθηθεί η ομάδα, αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές για να γίνουν καλύτεροι. Νομίζω στο πρώτο κομμάτι σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά, στο αγωνιστικό μας πλάνο είναι μέσα στον άξονα να μην έχουν τα ίδια στοιχεία. Κάποιος θα πρέπει να είναι δυναμικός αμυντικός, κάποιος να μεταφέρει τη μπάλα καλύτερα, άλλος να είναι καλύτερος τεχνίτης και άλλος να πατάει καλύτερα στην περιοχή. Άρα όταν έχουμε μέσα στον άξονα έξι ποδοσφαιριστές στο σχηματισμό που χρησιμοποιούμε είναι σημαντικό ότι όποια προβλήματα και αν μας προκύψουν ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να μπορούμε να έχουμε τις επιλογές που πρέπει. Αυτός ήταν και ο σχεδιασμός επίσης το καλοκαίρι που μας πέρασε που δεν τα καταφέραμε σε αυτόν τον τομέα.

Πιστεύω πως επειδή ήξερε το ενδιαφέρον ο Αγιούμπ που δεν προχώρησε γιατί ήταν τα οικονομικά δεδομένα εντελώς διαφορετικά μπήκαμε στη διαδικασία ο τεχνικός μας διευθυντής, ο κ. Ρόκα, τον έφερε στην Ελλάδα, ήθελε να κάνει και ένα ραντεβού μαζί μου ανταλλάξαμε πολλές απόψεις. Μου έκανε εντύπωση πως του άρεσε το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Γιατί έβλεπε μια ομάδα που θέλει να παίξει κυριαρχικά, να έχει κυκλοφορία της μπάλας. Με ρώτησε αρκετά πράγματα για το πως το βλέπω, πως σκοπεύω να τον χρησιμοποιήσω. Ποια είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας, της προπόνησης μας και σε όλα αυτά τα κομμάτια είχε την άποψη του προπονητή για το πως λειτουργούμε μέσα στην ομάδα και γύρω από το πρότζεκτ που έχουμε.

Νομίζω πως όταν τελείωσε η όλη κουβέντα που είχε με εμάς τον είδα ευχαριστημένο. Πολλές φορές βέβαια για να γίνει μια μεταγραφή είναι και τα οικονομικά δεδομένα. Σίγουρα από την ομάδα αυτή τη στιγμή γίνεται μια υπέρβαση για να φέρει έναν ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία και να έχουμε μεγαλύτερη πληρότητα στον χώρο του κέντρου. Με αυτόν τον τρόπο και θα βοηθηθεί η ομάδα αλλά και θα βοηθηθούν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές για να γίνουν καλύτεροι».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top