ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS

Δημήτρης Γιαννακόπουλος Παναθηναϊκός Προμηθέας καφεδάκι Πευκοχώρι

Την Τρίτη (10/12) θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο για θέματα Αθλητισμού στη Λωζάννη η προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός εναντίον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που αφορά το περσινό ματς των «αιωνίων» στο πλαίσιο της Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν ότι μετά την αναμέτρηση της 9ης Νοεμβρίου του 2018 στο ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι είχαν μοιράσει στα ΜΜΕ ένα non paper με συκοφαντικούς ισχυρισμούς σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας των διαιτητών της αναμέτρησης από τον Ολυμπιακό.

Το διαιτητικό τρίο του αγώνα, που αποτελούταν από τους Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία), είχε γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον τους λέγοντας πως «τα ξέρουμε όλα, ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς».

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός έμαθε μέσω των ΜΜΕ πως ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ είχε κατηγορήσει την Ερυθρόλευκη ΚΑΕ για χρηματισμό των διαιτητών, λέγοντας πως «… ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 ευρώ στον Πολωνό και τον Ιταλό, μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός».

Ο Ολυμπιακός ζητά από το CAS την τιμωρία των «πράσινων» για συκοφαντική δυσφήμιση και για να υποστηρίξει την εκδοχή του έχει προσκομίσει δημοσιεύματα με τη διαρροή που έγινε από την πλευρά των Πρασίνων. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, έχει επίσης προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοια επίσημη δήλωση ή τοποθέτηση από την ΚΑΕ, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top