ΕΟΕ: Από τα… αναθέματα, στις δημόσιες ευχαριστίες σε Αυγενάκη και κυβέρνηση

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Πριν από πέντε μήνες, με αφορμή το αθλητικό νομοσχέδιο που πέρασε στη βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης, η ΕΟΕ είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεση της με σκληρή γλώσσα για το άρθρο 8 που αφορούσε στους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς και στην θέσπιση ορίων ηλικίας στα διοικητικά στελέχη των ομοσπονδιών.

Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να απειλήσει με παραιτήσεις μελών της, εφόσον τελικά περνούσε το νομοσχέδιο. Σήμερα (2/4), η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί δημόσια τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που συμπεριέλαβε αθλητές, σωματεία, ενώσεις αλλά και την ίδια την ΕΟΕ στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν λόγω του κορωνοϊού.

Πώς τα φέρνει η ζωή και πώς αλλάζουν οι καιροί…

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Κυβέρνηση, που τις δύσκολες αυτές ώρες, ενέταξε αθλητές, σωματεία, αθλητικές ενώσεις αλλά και την ίδια την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους λόγω του κορωνοϊού.

Το αίτημα των αθλητικών φορέων έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς και πέτυχε την αποδοχή του δίκαιου αιτήματος. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζεται εν ώρα κρίσης, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί, καθώς πρόκειται για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση της αθλητικής οικογένειας σε σχέση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που ορθά απολαμβάνει τη μέριμνα και τη στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα ενάντια στη φονική πανδημία.

Ευχή όλων μας είναι να ξεπεραστεί γρήγορα και με τις μικρότερες αρνητικές συνέπειες η κρίση λόγω του κορωνοϊού ώστε ο αθλητισμός να επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς. Μέχρι τότε… μένουμε σπίτι!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Γουόκαπ: Πολυδιάστατος και με… κρύο αίμα!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, που έκανε «ένεση» ποιότητας και αναβάθμισης στο έμψυχο δυναμικό του, αποκτώντας έναν πόιντ γκαρντ, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές, πολύ καλά!
- Advertisement -