ΕΟΚ: Το διπλό σχέδιο αποσταθεροποίησης του Ολυμπιακού με εθνική και ματαίωση επιστροφής του στο πρωτάθλημα

Ο Γιώργος Χαλάς αναλύει το σχέδιο που εκπόνησαν οι βιαστές του ελληνικού μπάσκετ για να προκαλέσουν φθορές στον Ολυμπιακό και καταρρίπτει τον μύθο της «πάνω απ' όλους» εθνικής που εδώ και χρόνια είναι μικρομάγαζο του Γ. Βασιλακόπουλου

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος στους βιαστές του ελληνικού μπάσκετ. Το μόνο που δεν μπορεί να τους προσάψει είναι η έλλειψη σχεδίου. Αν πραγματικά έχουν ταλέντο σε κάτι όσοι λυμαίνονται το άθλημα για δεκαετίες, αυτό έχει να κάνει με την αυξημένη ικανότητά τους στη δολοπλοκία και την ίντριγκα. Μεγαλύτερη απόδειξη απ’ όσα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται με φόντο τις περιβόητες εκλογές στην ΕΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει δίκιο, απομένει πια να βρούμε ποιους γ… ο Τάκης Μπαλτάκος

Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, το FWS είχε αποκαλύψει τη δεδομένη επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ο Μέγας Διδάσκαλος το έγραψε στις 11/10/2019 και ενάμιση μήνα αργότερα ο Αμερικανός ανακοινωνόταν από τους Πράσινους. Αυτό που ουδείς μπορούσε να φανταστεί είναι ότι θα είχε προηγηθεί η πρόσληψή του από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Με συμβόλαιο και όρους που κανείς δεν γνωρίζει ξεκάθαρα και με ακρίβεια, αλλά αυτό δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν. Πάνω σε αυτή τη λογική του «ό,τι να ‘ναι» βάδισε για δεκαετίες ο «πρόεδρος των Πρωτοδικείων».

Με απόλυτη βεβαιότητα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει εκπονηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διπλό σχέδιο αποσταθεροποίησης του Ολυμπιακού. Η υλοποίηση του πρώτου σκέλους ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εθνική ομάδα. Την εθνική ομάδα που ανέλαβε ο Ρικ Πιτίνο στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη του 2019. Κι ενώ ο Αμερικανός τεχνικός διαβεβαίωνε τους παίκτες του Ολυμπιακού ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, τρεις εβδομάδες αργότερα επισημοποιούταν η επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο λοιπόν δούλεψε ψιλό γαζί τους ερυθρόλευκους διεθνείς και μάλιστα μέσα στα μούτρα τους. Το μεγάλο στοίχημα για την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου ήταν να ενσωματωθούν κανονικά παίκτες του Ολυμπιακού στην εθνική υπό τις οδηγίες του ανθρώπου που τους κορόιδεψε, ενώ το ανομολόγητο – για κάποιο χρονικό διάστημα – όνειρο ήταν η επιστροφή Σπανούλη. Στο μυαλό των δολοπλόκων της ΕΟΚ υπήρχε βεβαιότητα πως μέσω της εθνικής θα δημιουργούταν έντονη δυσαρέσκεια σε μια μεγάλη μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, πολύ περισσότερο εν μέσω των γεγονότων που βιώνει τους τελευταίους μήνες το ελληνικό μπάσκετ.

Εκμεταλλευόμενοι την αγάπη των παικτών του Ολυμπιακού για την εθνική, οι έκπτωτοι της ΕΟΚ ήξεραν ότι το σχέδιό τους έχει πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας, από τη στιγμή κιόλας που ήταν πρακτικά αδύνατο να υπάρξει επίσημη απαγόρευση από την ΚΑΕ. Κάπως έτσι ξεχάστηκε και η κοροϊδία του Πιτίνο, ο οποίος συνεχίζει να παίζει με επιτυχία με τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Εκτός αν είστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύετε πως οι διαρκείς αναφορές στους… «ξεκούραστους παίκτες» του Ολυμπιακού είναι τυχαίες και δεν έχουν ως στόχο το συνεχές πικάρισμα των οπαδών.

Πιτίνο: Είναι διαφορετικός ο Σπανούλης της εθνικής, χωρίς Γιάννη στο προολυμπιακό

Όσοι επιμένουν ακόμη ότι η εθνική δεν ανήκει σε κανέναν ή ότι είναι πάνω απ’ όλους (ειδικά το δεύτερο τσιτάτο παίζει πολύ τελευταία), είναι ή το παίζουν άσχετοι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εθνική είναι κυριολεκτικά «του Βασιλακόπουλου». Μέσα από τη βιτρίνα της προσπαθεί να εμφανιστεί ως «ηγέτης» και «ενωτικός», αλλά οι παρεμβάσεις του είναι πάντοτε ωμές. Ρωτήστε τον Νικόλα τον Φιλίππου να σας πει αν ξέρει τίποτα για τα sms του Βασιλακόπουλου κατά τη διάρκεια αγώνων της εθνικής. Σε ποιον τα έστελνε αλλά και ποιες ήταν οι υποδείξεις προς τους προπονητές που δεν είχαν την προσωπικότητα να του πουν «άντε στον αγύριστο».

Μέσα σε ένα μαγαζάκι, όπως έχει μετατραπεί εδώ και δεκαετίες η ΕΟΚ, δεν είναι δυνατόν να μην εξελισσόταν σε παραμάγαζο η εθνική. Η οποία πήγε σε μουντομπάσκετ έχοντας στις τάξεις τον MVP του NBA και προπονητή τον κυρ Θανάση τον Σκουρτόπουλο με τις πλούσιες παραστάσεις από τα περάσματά του σε Φάρο, Ίκαρο, Αιγάλεω, Πανελλήνιο και Απόλλωνα Πατρών. Κάπως έτσι ήρθε και ο εξευτελισμός μιας ομάδας που είχε υλικό τουλάχιστον για τετράδα και που αρκετοί την εμφάνιζαν ως φαβορί για τελικό.

Το δεύτερο σκέλος του διπλού σχεδίου είναι ακόμα πιο σοβαρό. Και πιο ποταπό. Έχοντας αντιληφθεί ότι είναι τελειωμένοι από το ελληνικό μπάσκετ και ότι αργά ή γρήγορα θα σκάσουν οι έλεγχοι (οι οποίο για άγνωστο λόγο δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί παρά τη σχετική προαναγγελία τους το περασμένο φθινόπωρο), οι έκπτωτοι της ΕΟΚ προσφέρουν τις τελευταίες υπηρεσίες στα αφεντικά τους. Να καθυστερήσουν όσο γίνεται περισσότερο τη διεξαγωγή εκλογών και την αλλαγή σκυτάλης, αναβάλλοντας μια πιθανή επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Τα κίνητρα είναι προφανή. Καταρχάς, με αυτόν τον τρόπο ο Παναθηναϊκός θα έχει εξασφαλισμένο έναν ακόμη τίτλο, αφού αντίπαλος δεν θα υπάρχει. Ταυτόχρονα, θα έχει γίνει και η σχετική… οικονομία, αφού το μπάτζετ δεν θα χρειαστεί να ανέβει, όπως θα γινόταν σε περίπτωση παρουσίας του Ολυμπιακού. Το κυριότερο όμως, είναι πως υπάρχει η προσδοκία ότι μια ακόμη χρονιά χωρίς διεκδίκηση τίτλου, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στο ηθικό των ερυθρόλευκων οπαδών. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν γίνει εφικτή η πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, οι έκπτωτοι και οι εντολείς τους πιστεύουν πως οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες αφού δεν θα υπάρχει τρόπος «να σωθεί η χρονιά» μέσω της Basket League.

Μέχρι στιγμής το σχέδιο υλοποιείται απαρέγκλιτα. Για το αν θα φέρει τα επιθυμητά – για τους βιαστές του ελληνικού μπάσκετ – αποτελέσματα, θα φανεί εν καιρώ. Τα αποτελέσματα μετά από μόλις έναν χρόνο απουσίας του Ολυμπιακού αποτυπώθηκαν έντονα το τελευταίο 12μηνο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκλεισε την κάνουλα μειώνοντας αισθητά το μπάτζετ και όλα δείχνουν ότι η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού παίκτες – κλειδιά των Πρασίνων βρίσκονται στον αέρα. Όσο για την Basket League, δεν το συζητάμε καν. Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν οι Πειραιώτες μείνουν έναν ακόμη χρόνο μακριά από το χάλι που λέγεται ελληνικό μπάσκετ…

ΥΓ. Για τα αίσχη που έγιναν στο Λαύριο προφανώς δεν έχει γραφτεί λέξη στους μαγαζάτορες της ενημέρωσης. Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να έχει χάσει το ματς ήρεμα κι ωραία και απλώς να είχε προσθέσει ένα ακόμη ρεζιλίκι στη φετινή σεζόν. Όχι όμως, οι πληρωμένοι εκτελεστές έπρεπε να δείξουν ξανά ότι είναι αφοσιωμένοι μέχρι θανάτου στα αφεντικά και ότι γι’ αυτά μπορούν να βιώσουν τη μεγαλύτερη ξεφτίλα. Κι αν δεν ερχόταν το τρίποντο του Κάρτερ (για τον οποίο πρώτο σας ενημέρωσε το FWS το μεσημέρι της Πέμπτης) που έστειλε το ματς στην παράταση, ο Αναστόπουλος θα είχε καταγράψει μια ακόμα πράσινη νίκη στο πλούσιο ενεργητικό του. Στην παράταση μάλλον ντράπηκε και ο ίδιος, αφήνοντας με κρύα καρδιά το Λαύριο να πάρει μια ιστορική νίκη…

ΥΓ2. Κάτι σαν μπόνους, όσα ειπώθηκαν κατά την τηλεοπτική μου εμφάνιση στο ACTION 24 τις προάλλες. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε με προσοχή όσα ειπώθηκαν…

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέτε.
    Μου κάνει εντύπωση, πως ενώ όλοι κατάλαβαν τις ίντριγκες και τη λειτουργία του …Φάρου, κανείς δεν αποσύρεται και βαδίζουν όλοι ατάραχοι στον εξευτελισμό και στην ταπείνωση.
    Απορώ, λίγη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει; Ή τους έχουν όλους δεμένους και εκβιάσιμους;

  2. Συγνώμη, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κεφαλή; Ποιος κάνει κουμάντο, τα πόμολα; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει στο μπάσκετ (ναι, στο μπάσκετ!) περισσότερα από όσα έχουν βάλει Σαββίδης, Μαρινάκης και Αλαφούζος ΜΑΖΙ στο ποδόσφαιρο (για τον ασπρομάλλη δε συζητάμε, παίζει να βγάζει και μεροκάματο). Δεν τα λυπούνται; Τι πάει να πει δε μπορούσαν να επιβάλουν απαγόρευση; Επειδή θέλει ο Σπανούλης να πάει διακοπές στο Τόκυο στα 40 και να βγάζει φωτογραφίες αγκαλίτσα με τον Πιτίνο και τον αδερφό του Λαλάκη; Ας πάει και ας μη γυρίσει. Το ίδιο και οι άλλοι. Τελείωσε το μέχρι τέλους; Αναμενόμενο να διχάζεται ο κόσμος.

  3. κύριε Χαλά.. όλα σας τά άρθρα είναι εξαιρετικά.. και απορώ με την υπομονή σας που τα γράφετε.. αν και είμαι σίγουρος οτι όποτε γράφετε για την ΕΟΚ κ τους ”ιδιοκτήτες της” λογικά θα πρέπει να σπάτε και κάτι γύρω σας από τα νεύρα σας.. εγώ που σας διαβάζω τα νεύρα μου χτυπάνε κοκκινο..
    Anyway.. μην απορείτε όμως που έχουμε τάσεις μέσα στους φιλάθλους που υποστηρίζουν το οτι έπρεπε να μείνουμε στην Α1.. θα μπορούσαν οι πρόεδροι να κάνουν τον αγώνα τους μέσα κ να τους πολεμάνε μέσα στην Α1.. αλωνίζουν 2 χρόνια μόνοι τους.. για αυτούς ήταν βούτυρο στο ψωμί τους όλο αυτό που έγινε.. αυτό θέλανε.. και έχουμε και τους τιποτάδες τα χανούμια να πανηγυρίζουν κ να σηκώνουν κ κυπελλάκι.. για να δούμε στην Α2 τί θα γίνει τωρα γιατι κ εκεί τα έχουμε κανει σαλάτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Γουόκαπ: Πολυδιάστατος και με… κρύο αίμα!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, που έκανε «ένεση» ποιότητας και αναβάθμισης στο έμψυχο δυναμικό του, αποκτώντας έναν πόιντ γκαρντ, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές, πολύ καλά!
- Advertisement -