Επιστολή Αυγενάκη σε Τσέφεριν για το όνομα στη φανέλα των Σκοπίων

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την ΕΠΟ, απέστειλε επείγουσα επιστολή, στον Αλεξάντερ Τσέφεριν, για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη φανέλα των Σκοπίων και το όνομα «Μακεδονία».

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αναμένεται να κατέβει στους αγώνες φορώντας τις κλασσικές φανέλες, με τις οποίες αγωνίστηκαν και στα προκριματικά, που φέρουν τον ήλιο της Βεργίνας στο μπροστινό μέρος και στη συντομογραφία «FFM» (σ.σ. Football Federation of Macedonia) στο έμβλημα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Β. Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, προχώρησε σε μία δημοσίευση στην οποία δεν ανέφερε το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά μόνο της Μακεδονίας, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΠΟ. Η ελληνική Ομοσπονδία απάντησε άμεσα, στέλνοντας επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA.

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας μας ακολούθησε το παράδειγμα της ΕΠΟ και με επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι η διεθνώς παγιωμένη πρακτική επιβάλλει να αντανακλάται το ακριβές όνομα κάθε χώρας στις συντομεύσεις/ακρωνύμια.

Την ίδια στιγμή, ζητά την παρέμβαση της UEFA και για ακόμη έναν λόγο. Όπως επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος, ενημερώνει την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε κι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -