Επιστολή Δένδια για τις φανέλες των Σκοπίων στο Euro: «Δεν δεχόμαστε των κωδικό ονομασίας ΜKD»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μέσω επιστολής του προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, τόνισε ότι η χώρα είναι αντίθετη στη χρησιμοποίηση του κωδικού ονομασίας «MKD» από τους γείτονες στη διοργάνωση του Euro, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Οσμάνι σε δικές του δηλώσεις, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η συντομογραφία στο έμβλημα της εθνικής τους ομάδας (FFM) επικαλούμενος ορισμένα άρθρα της συμφωνίας, παρά τις συνεχείς πιέσεις της ΕΠΟ προς την UEFA.

Η Βόρεια Μακεδονία κάνει σήμερα (13/06) τη δική της πρεμιέρα στην «παρθενική» της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση και αναμένεται να παραταχθεί με τις κλασικές της φανέλες και το «MKD» ως συντομογραφία του ονόματος της χώρας απέναντι στην Αυστρία (19:00).

Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων απάντησε για το FFM στις φανέλες: «Η συμφωνία των Πρεσπών μας καλύπτει απόλυτα»

«Η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.», υπογραμμίζει όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας που προσθέτει ότι στα πλαίσια  διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Ο Δένδιας φέρεται να ζητά με φιλικές διαθέσεις την παρέμβαση του κ. Οσμάνι, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα, σύμφωνα πάντα με τα προβλεπόμενα άρθρα της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία Σοβιετία του πλανήτη και ο Ιακωβίδης

Ο Χρήστος Υφαντής με αφορμή το ειλικρινές κλάμα του Θοδωρή Ιακωβίδη γράφει για τον ελληνικό ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό και στέκεται στη μοναδική αποδεκτή λύση που αναδείχθηκε μέσα από τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή
- Advertisement -