ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι εφιαλτικές μνήμες στη Μάνδρα

Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με τους 24 νεκρούς (τον περασμένο Νοέμβριο) στη Μάνδρα Αττικής, οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά στην περιοχή λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν τελειώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα πολύ χώμα, τσιμεντόλιθοι και φερτά υλικά στους δρόμους που δυσκολεύουν τη μετακίνηση.

Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Μάλιστα, για τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος για επιδείνωση του καιρού που θα προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή.

Πολλοί κάτοικοι έχουν μεταφέρει τα οχήματά τους σε ασφαλέστερο σημείο, ενώ όλοι βρίσκονται επί ποδός, τρέμοντας για το τι μπορεί να φέρει η νύχτα.

Ηδη, πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με δυσκολία.

Η Τροχαία έχει κλείσει το ρεύμα προς Θήβα  στην παλαιά εθνική οδό λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ κλειστό είναι και το αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου, από λάσπες και λιμνάζοντα νερά, με τον παρακείμενο χείμαρρο να εξακολουθεί να κατεβάζει ορμητικά νερά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο, αλλά και τη Μάνδρα τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την Πυροσβεστική.

Πριν τις οκτώ το βράδυ, η Πυροσβεστική δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις και μέχρι τις εννέα το βράδυ οι κλήσεις για άντληση υδάτων είχαν ήδη φθάσει τις 15.

Η αγωνία των κατοίκων βρίσκεται στο ζενίθ, καθώς οι δρόμοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονταν στην περιοχή, αλλά και πολλά φερτά υλικά από τον χείμαρρο της Θήβας.

Οι χείμαρροι έχουν ήδη παρασύρει τους κάδους απορριμμάτων, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να ανοίξουν τα φρεάτια.

Η «Νεφέλη» εδώ και μερικές ώρες πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι μετεωρολόγοι, αλλά και η γενική γραμματεία προστασίας του πολίτη είχαν προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

To Top