3.5 C
Athens

Επιστροφή στο μέλλον της Κεντρικής Διαχείρισης

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σε διαδικασία προσαρμογής βρίσκεται πλέον η πολυθρύλητη πρόταση αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών έμπνευσης «ειδικού συμβούλου» και υπογραφής Βασιλειάδη. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε μια ενδιάμεση λύση με τις ομάδες να μένουν φέτος δεκαέξι, να μειώνονται του χρόνου στις δεκατέσσερις και να είναι άγνωστο το μέλλον από εκεί και πέρα. Αριθμοί ομάδων , κατηγορίες, διοργανώτριες, προβιβασμοί, υποβιβασμοί κ.λ.π. αναζητούνται.

Ο Υπουργός έπαιξε, στις συναντήσεις της Δευτέρας με τη Super League και τη Football League, τα τελευταία του χαρτιά επιχειρώντας να ρίξει το ειδικό βάρος της δημόσιας χρηματοδότησης «υπέρ των αδυνάτων» σε μια ύστατη απόπειρα να ψιλοεκβιάσει (πάγια αριστερούτσικη τακτική) τις εξελίξεις. Στο ενδιάμεσο, μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να κάνει τη σχετική υπουργική αβάντα στον νυν πρόεδρο της Football League, καθότι εκλογές έχει ο άνθρωπος και κάθε καλή κουβέντα μπορεί να μετρήσει.

Στο πήγαινε – έλα των κρατικών χρημάτων από τη μια κατηγορία στην άλλη οι απαντήσεις, εκ μέρους των επαγγελματικών κατηγοριών, δεν είναι εύκολες, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του τη γενικευμένη ισχύ της ρήσης «όπου φτωχός κι η μοίρα του». Ο Βασιλειάδης παίζει το χαρτί της οικονομικής υποδούλωσης και πρέπει να ομολογηθεί πως το παίζει σχετικά καλά.

Τις απαντήσεις στο παιχνίδι αυτό δεν είναι εύκολο να ανακαλύψει κανείς με δεδομένη την σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα της ανέχειας και της οικονομικής εξάρτησης. Θέλει μεγάλα κότσια για να βγει κάποιος στο κλαρί απέναντι στον Βασιλειάδη και στα εκατομμύρια.

Εκτός εάν επιλέξει μια κίνηση που ανατρέπει όλο το σκηνικό που έχει στηθεί και αφαιρέσει από το παιχνίδι το γήπεδο στο οποίο παίζεται. Ποιο είναι το γήπεδο; Οι τηλεοπτικά άστεγες Π.Α.Ε. Στις συνθήκες που αυτές διαμορφώνουν, συνθήκες δύσκολες έτσι ή αλλιώς, βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο Βασιλειάδης για να ξεδιπλώσει τις εμμονές του και να παίξει στο παιχνίδι των ισορροπιών.

«Αφαιρώ το γήπεδο» από το παιχνίδι του υφυπουργού σημαίνει κάτι πολύ απλό. Εντάσσω τις τηλεοπτικά άστεγες Π.Α.Ε. στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Που τη βρίσκω, όταν δεν υπάρχει; Την επιβεβαιώνω εκ νέου για ένα, τουλάχιστον, χρόνο επικαλούμενος τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται. Μια κεντρική διαχείριση που μπορεί να επανέλθει με ένα τρόπο. Μια πρωτοβουλία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τη NOVA και τις υπόλοιπες ΠΑΕ που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η πρωτοβουλία αυτή χρειάζεται να εκδηλωθεί άμεσα για να καλύψει, εύκολα και γρήγορα, το κενό της παρανοϊκής νομοθεσίας που επιτρέπει στις ομάδες την ατομική διαχείριση δικαιωμάτων, κάτι που δεν συναντάται σε καμία Λίγκα στον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν, ρίχοντας το ειδικό τους βάρος, να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να πάψει, προσωρινά έστω, να υφίσταται το πρόβλημα.

Διαρκούσης της αγωνιστικής περιόδου, που πρέπει να ξεκινήσει κανονικά, είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να προκύψουν νέες προοπτικές για το σύνολο των ΠΑΕ, που θα συνδυαστούν με τις λογικές αναδιαρθρώσεις που είναι, όντως, απαραίτητες.

Τώρα, το σημαντικό είναι η κίνηση που θα ανατρέψει τα δεδομένα. Κι αυτή είναι μία. Επιστροφή στο μέλλον της κεντρικής διαχείρισης.

Απίστευτο: Ποιος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός προτάθηκε στον Απόλλωνα!

Από την περασμένη Κυριακή, οπότε και πάρθηκε η απόφαση για απομάκρυνση του Μοντεαγούδο, ο Απόλλων δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βρει έναν...

Ραντεβού «Μονέ» – Τεννέ το βράδυ της Πέμπτης!

Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο είναι προπονητής υπό προθεσμία στον Απόλλωνα, κάτι που έχει αποκαλύψει το FWS.GR από το μεσημέρι της Κυριακής. Εδώ και τέσσερις μέρες...

«Τελειωμένος» ο Μοντεαγούδο, σύντομα η ανακοίνωση!

Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο πρόκειται να αποτελέσει άμεσα παρελθόν από τον Απόλλωνα. Τουλάχιστον οι αναγνώστες του FWS.GR δεν πέφτουν από τα σύννεφα, μια και είναι...

Το «απλό» κόλπο της ΕΠΟ: Ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα στον πάγο και οι δυο «εξυγιαντές» δίπλα στο τζάκι

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για το εμπνευσμένο σχέδιο της «ΕΠΟ του Παναή και του Τζακ» που ματαιώθηκε μετά την αυτονόητη και επιβεβλημένη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς ενίσχυση θα ψάχνει υπερβάσεις

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τις αδυναμίες των Ερυθρολεύκων που τιμώρησε ο Στερν και επισημαίνει πως η βελτίωση σε μπλοκ-άμυνα δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδευτεί από διορθωτικές κινήσεις

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο