More

  European Super League: Το ποδόσφαιρο ζει την επανάστασή του (κι αυτά που έσπειρε η UEFA)

  Ο Χρήστος Υφαντής θεωρεί ότι η European Super League είναι το αποτέλεσμα επιλογών της UEFA και αμφιβάλλει για το κατά πόσο η τελευταία είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με την ελίτ στα δικαστήρια...

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Ούτε η καταστροφή ήρθε, ούτε το ποδόσφαιρο τελειώνει. Το άθλημα στο επίπεδο των διοργανώσεων αλλάζει, απλώς, πίστα, περνάει σε μια νέα ισορροπία και αναγκαστικά θα προσαρμοστεί σε ένα νέο συσχετισμό εξουσίας, με την UEFA να χάνει μέρος της μοναδικής της αυθεντίας και τις οικονομικά ισχυρές ομάδες να αναλαμβάνουν να (αυτό)διαχειριστούν, ως ένα βαθμό, την ποδοσφαιρική (και οικονομική) δυναμική τους.

  Έτσι συμβαίνει πάντα, ζούμε την εποχή μια «επανάστασης» που θα ανατρέψει, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, την δεδομένη τάξη πραγμάτων και θα οδηγήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε μια νέα ισορροπία εξουσίας.

  «Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ και Τσέλσι θα έχουν αποβληθεί από το Champions League μέχρι την Παρασκευή»

  Στη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων η διαδικασία αποκαλείται συμβολικά «πατροκτονία» και συνιστά μια παραδεκτή εξέλιξη, μέσω της οποίας διαμορφώνεται ένα νέος συσχετισμός δύναμης και αποκρυσταλλώνονται νέες ισορροπίες, έως ότου και αυτές κάποτε ανατραπούν κ.λ.π. Η αέναη διαδικασία εξέλιξης με βάση τη διαλεκτική κίνηση της ιστορίας και των κοινωνιών.

  Η European Super League των αρχικών δώδεκα (12) ομάδων και των τελικών δεκαπέντε (15) μονίμων μελών που κατ’ έτος θα γίνονται είκοσι (20), μέσω κάποιας, απροσδιόριστης προς το παρόν, διαδικασίας «πρόκρισης» άλλων πέντε (5) ομάδων «με βάση τις επιτυχίες της προηγούμενης περιόδου» (;) είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και ως τέτοια δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί, όσο και αν τα παλιά αφεντικά (UEFA) αισθάνονται ότι χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους.

  Στην Ευρωπαϊκή κλειστή Λίγκα οδήγησε μαθηματικά τις εξελίξεις η ίδια η UEFA, όταν προ ετών, υπέταξε, με δικές της αποφάσεις, τη λογική της ισότιμης συμμετοχής των ομάδων της ηπείρου, αποκλειστικά μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων  σε μια υπόθεση «διορισμένων» στο UEFA Champions League ομάδων με μοναδικό στόχο την αύξηση της πίττας μέσω της παρουσίας στη διοργάνωση των ισχυρών, ποδοσφαιρικά και οικονομικά, ομάδων των πέντε ανεπτυγμένων πρωταθλημάτων.

  Ο Κλοπ ξέσπασε κατά της European Super League: Όλα γίνονται για το χρήμα, τίποτα άλλο! (vid)

  Όσα ζει σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα του σπόρου που η ίδια η UEFA έσπειρε, όταν άλλαξε, χωρίς καν να ρωτήσει τις μεσαίες και μικρές εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της, το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών και όρισε το Champions League με τους ομίλους, εξέλιξη που «απογείωσε» στη συνέχεια τη διοργάνωση με την ετσιθελική συμμετοχή σε αυτήν (με απόφαση της UEFA και πάλι) των «δευτεροτριτοτέταρτων» από τις πέντε μεγάλες εθνικές ομοσπονδίες. Προϊόν πίεσης των «μεγάλων» για περισσότερους αγώνες και περισσότερα έσοδα ήταν όλες οι αλλαγές στη διοργάνωση, αυτό συμβαίνει και τώρα με μια προχωρημένη μορφή.

  Οι σημερινοί «δώδεκα» (12) και οι αυριανοί δεκαπέντε (15) και είκοσι ( 20) επικαλούνται, για την επιλογή τους να πάρουν μέρος στην European Super League, τα ίδια, ακριβώς, επιχειρήματα με εκείνα της UEFA, όταν η τελευταία «καταδίκαζε» τις ομάδες των μεσαίων και μικρών πρωταθλημάτων να βλέπουν τη διοργάνωση με το κυάλι και «μονιμοποιούσε» στους ομίλους πάνω από δώδεκα ομάδες, για να ικανοποιήσει μερικούς πολύ «λεπτούς» λόγους.

  Ότι η UEFA αρνείται σήμερα αυτά που χθες η ίδια διατυμπάνιζε αποδεικνύει τη δυναμική της κίνησης των δώδεκα (12), τη στέρεη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε η πρωτοβουλία τους και περιγράφει  τη δεδομένη ανατροπή της ισχύουσας τάξης πραγμάτων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, την οποία δεν μπορούν για κανένα λόγο να περιορίσουν ή να ακυρώσουν οι φοβέρες για αποκλεισμούς και τιμωρίες, που εκτοξεύονται ανέξοδα από τη Νυόν, χωρίς, όμως, να φτάνουν με την επιθυμητή ένταση στα αυτιά της FIFA, η οποία δεν φαίνεται να ακούει τόσο καθαρά την κραυγή αγωνίας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

  Εννοείται, πως οι μεγάλοι νταραβεριτζήδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με επικεφαλής τον Πέρεθ και τον Ανιέλι, πριν προχωρήσουν στην τελική επιλογή τους, είχαν και έχουν στα χέρια τους σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα πιθανά σενάρια για τις δεδομένες και από πριν γνωστές δυνατότητες της UEFA να αντεπιτεθεί και διαθέτουν μια απάντηση για το καθένα κραδαίνοντας στο χέρι τους το ανίκητο δέλεαρ των ευρώ και των δολαρίων, άλλωστε το λένε καθαρά στην ανακοίνωση τους.

  Μαρτίνς για European Super League: Το ποδόσφαιρο θα απομακρυνθεί από τον λαό (vid)

  Μη γελιέστε! Όπως συμβαίνει πάντα στο τέλος «θα μιλήσουν τα ευρώ ή τα δολάρια» και οι εντάσεις που τώρα παρατηρούνται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα είναι μια μακρινή ανάμνηση. Ειδικά, από την ώρα που, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δώδεκα (12), δεν ακυρώνεται, προς το παρόν, η συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα, οι εθνικές ομοσπονδίες, αργά ή γρήγορα, θα ρίξουν τους τόνους και θα συμβιβαστούν, το ίδιο θα κάνει στη λογική «πέντε πάνω, πέντε κάτω στο φινάλε θα τη βρούμε» και η UEFA κι η υπόθεση θα κλείσει με ένα εσω-ποδοσφαιρικό συμβιβασμό, όπου ο καθένας θα μετράει τα κέρδη του και όχι τις απώλειες του.

  Πίσω από τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τις απειλές εκατέρωθεν το μεγάλο διακύβευμα της UEFA και της FIFA είναι η σοβαρή πιθανότητα να ηττηθούν σε μια δικαστική διαμάχη στα πολιτικά δικαστήρια (ΕΔΔ) και να απωλέσουν πολύ περισσότερα από κάποια εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή την ίδια την απολυταρχική εξουσία τους στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όπως τώρα είναι γνωστή και δεδομένη καταστατικά και κανονιστικά. Οι «δώδεκα» (12) με αυτό το όπλο απειλούν!

  Οπότε, υπομονή για τις επόμενες μέρες που θα είναι πολύ σημαντικές και μια συμβουλή ( αν επιτρέπεται) προς την ηγετική ομάδα της UEFA: Πάρτε νερό μαζί σας, το μέλλον σας θα έχει πολλή ξηρασία (Μιχάλης Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων).

  Υ.Γ. Η πιθανότητα συμμετοχής ελληνικής ομάδας σε αυτό το έργο, όπως τώρα εξελίσσεται, είναι «συμπαντική», μία σε ολόκληρο το σύμπαν!!!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Γκάφα Παναθηναϊκού στην ένσταση, μόνο με ανεπανάληπτο σκάνδαλο μπορεί να τον δικαιώσει η ΕΟΚ

  Ο Insider του FWS εξηγεί αναλυτικά γιατί οι Πράσινοι υπέπεσαν σε τεράστια γκάφα στην ένσταση που υπέβαλαν και καταλήγει πως μόνο με... πρωτοφανές σκάνδαλο θα δικαιωθούν
  - Advertisement -