21.2 C
Athens

Εξαιρετική εμφάνιση και χάλκινο μετάλλιο για τον «αλύγιστο» Λευτέρη Πετρούνια!

Σπουδαίος Πετρούνιας και στο Τόκιο! Παρά τους τραυματισμούς και τον μεγάλο ανταγωνισμό ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας μόλις για ένα βήμα την διεκδίκηση του χρυσού

Σπουδαία εμφάνιση από τον Λευτέρη Πετρούνια και στο Τόκιο. Ο Έλληνας άρχοντας των κρίκων είδες τους δύο Κινέζους αντιπάλους του Γιάνγκ και Χάο να εκτελούν άρτια τις προσπάθειες τους, πείσμωσε, άλλαξε το πρόγραμμά του και πραγματοποίησε μία ολόσωστη εμφάνιση, ωστόσο ο χαμένος του βηματισμός στην προσγείωση του στέρησε το κάτι παραπάνω και με τη βαθμολογία του 15.200 τερμάτισε στην τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αλύγιστος ο Λευτέρης Πετρούνιας. Σε μία χρονιά που πέρασε τα πάνδεινα λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο, όχι μόνο πάλεψε για το καλύτερο, αλλά κατόρθωσε να ανέβει σε δεύτερη σερί Ολυμπιάδα στο βάθρο, μένοντας πίσω μόνο από τους Κινέζους πρωταθλητές των κρίκων, Γιάνγκ και Χάο που βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα με 15.500 και 15.300 βαθμούς αντίστοιχα.

Κατάθεση ψυχής από τον Λευτέρη της Ελλάδας που ήταν αλάνθαστος στο πρόγραμμά του αλλά το βήμα παραπάνω στην πολύ σημαντική προσγείωση του στέρησε πολλά από την τελική του βαθμολογία.

Εν τέλει ο Έλληνας Ολυμπιονίκης βρέθηκε στην τρίτη θέση, 5 χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, αποδεικνύοντας ότι δεν τον λυγίζουν ούτε οι δυσκολίες. Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Αγώνες, μετά τα δύο χρυσά με τους Στέφανο Ντούσκο και Μίλτο Τεντόγλου σε κωπηλασία και μήκος αντίστοιχα.

Η τελική βαθμολογία:

1. Λιου Γιανγκ (Κίνα) 15.500
2. Χάο Γιόου (Κίνα) 15.300
3. Λευτέρης Πετρούνιας ( Ελλάδα) 15.200
4. Σαμίρ Αΐτ Σαίντ (Γαλλία) 14.900
5. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
6. Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.833
7. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600
8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και των Κινέζων αντιπάλων του στους τελικούς των κρίκων:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς