21 C
Athens

Φράγκος: Άμεσα τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, καθυστέρησαν στο Βέλγιο με τον κορωνοϊό

Η εξαιρετική χρονιά που είχε ο Ανδρέας Φράγκος όσο και η ομάδα του η Ροζελάρε, ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Στο Βέλγιο σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 3.743, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88, την ώρα που 322 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μετά από συζητήσεις, η βέλγικη ομοσπονδία βόλεϊ αποφάσισε να βάλει μια τελεία στο φετινό πρωτάθλημα: Οριστική διακοπή, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

To FWS.gr επικοινώνησε με τον Ανδρέα Φράγκο που πλέον βρίσκεται στην Αθήνα. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την πανδημία και για αυτό η κουβέντα μας επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στο Βέλγιο:

Όσα βίωσε ο ίδιος πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά και το «θρίλερ» μέχρι να παρθεί απόφαση για το δεύτερο ματς με την Τσιβιτανόβα στην Ιταλία.

«Κάναμε προπονήσεις κανονικά με τη Ροζελάρε, ενώ είχαμε βρεθεί και σε ένα event χορηγών της ομάδας. Την επόμενη ημέρα, μάθαμε πως κάποιος από όσους βρέθηκαν εκεί, διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Από την ομάδα μας είπαν να μείνουμε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, να μετράμε τη θερμοκρασία μας και να προσέξουμε. Παράλληλα, είχε αποφασιστεί να διακοπεί το πρωτάθλημα αρχικά για διάστημα δύο εβδομάδων.

Η αρχική σκέψη ήταν να υπάρξει αυτή η προσωρινή διακοπή και στη συνέχεια να δούμε πως θα πάει».

Όλα ευτυχώς κυλούσαν ομαλά. Ο πρώην ακραίος του Ολυμπιακού τόνισε πως ο πρόεδρος της Λίγκας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους ξένους του πρωταθλήματος: «Ρωτούσε να μάθει την κατάσταση μας, πώς είμαστε. Είπαμε να περιμένουμε, εξάλλου παραμέναμε στα σπίτια μας».

Σταδιακά όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε και έτσι η ομοσπονδία αποφάσισε να κατεβάσει ρολά για φέτος: «Βλέπαμε ότι η κατάσταση χειροτέρευε καθημερινά. Αποφάσισε τελικά η ομοσπονδία να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα. Δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής, διατηρήθηκε μόνο η κατάταξη ως έχει για τις θέσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων της ερχόμενης χρονιάς».

«ΘΡΙΛΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΒΙΤΑΝΟΒΑ»

Στις 4/3 η Ροζελάρε υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ιταλίας – Ευρώπης – Κόσμου, Τσιβιτανόβα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του CEV Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ανδρέα Φράγκου έπαιξε εξαιρετικά, ωστόσο, όπως παραδέχεται και ο ίδιος «αυτό απέναντι σε μια τέτοια ομάδα δεν είναι πάντα αρκετό».

Η Λούμπε έφυγε με το 0-3 στις αποσκευές της και θα περίμενε μία εβδομάδα για να σφραγίσει την πρόκριση στους 4.

Τι μεσολάβησε όμως μέσα σε αυτή την εβδομάδα; Τα κρούσματα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο στην Ιταλία, ενώ οι επαρχίες έμπαιναν η μία μετά την άλλη σε καραντίνα από τη Βόρεια προς τη Νότια Ιταλία.

«Ο γιατρός μας συμβούλευε να μην πάμε να παίξουμε στην Ιταλία. Ήταν θέμα υγείας. Εκτός αυτού, το ταξίδι θα έπρεπε να γίνει αλλιώς. Να πάμε αεροπορικώς στη Ρώμη και από εκεί με λεωφορείο στη Μάρκε. Το ματς ήταν προγραμματισμένο Τετάρτη και εμείς θα πετούσαμε Δευτέρα».

Ο Ανδρέας Φράγκος μας λέει πως ακολούθησε μια μεγάλη διαμάχη: «Δε θέλαμε να πάμε. Η Τσιβιτανόβα ήθελε το ματς να διεξαχθεί κανονικά». Ο λόγος; «Δεν ήθελε να χάσει 80.000 ευρώ που θα έπαιρνε από χορηγούς».

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν. Η CEV δεν είχε θέμα αν συμφωνούσαμε οι δύο σύλλογοι. Τελικά μετά από πολλή κουβέντα, η Λούμπε δέχθηκε το αίτημα μας, να χάσουμε δηλαδή το ματς με 3-0 και εκείνη να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό έγινε Δευτέρα βράδυ. Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε το λουκέτο στη χώρα».

Το ακόμα πιο παράδοξο στην ιστορία ήταν άλλο: «Σε νοσοκομείο της Ματσεράτα, περίπου 20χλμ. από εκεί που θα παίζαμε, είχε βρεθεί γιατρός θετικός στον κορωνοϊό και είχε μπει σε καραντίνα όλο το νοσοκομείο». Κάτι το οποίο ασφαλώς δεν αποτελούσε καλό λόγο για τη Λούμπε ώστε να μη γίνει το ματς…

«ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ»

Στο Βέλγιο είδε να μην παίρνονται άμεσα δραστικά μέτρα, όσο ο ιός δεν είχε εξαπλωθεί: «Δεν πήραν βιαστικά μέτρα, η κατάσταση ήταν σε πρώιμο στάδιο, ειδικά όσο εγώ ήμουν εκεί.

Μειώθηκε το ωράριο εργασίας μεν, σε ρωτάνε στον δρόμο βέβαια πού πας κ.λπ, ωστόσο απόφαση για καθολική απαγόρευση δεν έχουν πάρει ακόμα». Τώρα πλέον, το Βέλγιο είναι η 13η χώρα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων και 12η σε αριθμό νεκρών.

«Ξέρουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο σύστημα υγείας της και ότι δεν είναι η πιο οργανωμένη χώρα, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με άλλες. Παρόλα αυτά, τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα και προχώρησε σε μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση, εν αντιθέσει με το Βέλγιο που καθυστέρησαν».

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ Η ΡΟΖΕΛΑΡΕ»

Και μπορεί η χρονιά να διεκόπη απότομα, ο Ανδρέας Φράγκος όμως μένει με γλυκιά γεύση από το πέρασμα του στο Βέλγιο, όπου πραγματοποίησε μια απίθανη σεζόν σε ατομικό, αλλά και συλλογικό επίπεδο (Κύπελλο και Σούπερ Καπ): «Η Ροζελάρε είναι μια ιστορική και οργανωμένη ομάδα. Όλοι στον σύλλογο σέβονται τους αθλητές. Συνολικά ήμασταν σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Κάποια αποτελέσματα μας έφεραν δεύτερους αντί για πρώτους, όμως το πρόσημο είναι θετικό. Θα ήθελα να μείνω, γενικά θέλω να παίζω στο εξωτερικό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς