ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Γι’ αυτή την ΕΠΟ πάλευε εξαρχής η «εξυγίανση»…

ΕΠΟ γραφεία Red Light District

Ουδέποτε απορώ με τις απορίες απορούντων απόρων (στο μυαλό). Αναλογικά, δεν απορώ ποτέ με τις αποφάσεις και την εν γένει λειτουργία της ΕΠΟ.

Αντίθετα, τις περιβάλλω με «στοργή και προδέρμ», καθώς γνωρίζω, ότι, τόσο οι αποφάσεις, όσο και η λειτουργία της είναι υπονομευμένες, ναρκοθετημένες εξαρχής από μια δομική σχέση αφεντικού – υπαλλήλου, στην οποία ο δεύτερος απλώς σηκώνει το χέρι ενίοτε και το πόδι.

Δύσκολη δουλειά, που απαιτεί κόπο και ιδρώτα, επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεφτιλίζεσαι σε καθημερινή βάση, να συνδέεις την ύπαρξη σου με τους χειρότερους εφιάλτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, να σε φτύνουν εχθροί και «φίλοι» (πλέον) κι εσύ εμμονικά, πεισματικά, παρανοϊκά να επιμένεις ότι ψιχαλίζει κατακαλόκαιρο με 35ο καταμεσήμερο.

Στο πλαίσιο αυτό οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας (έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε) για τους πίνακες των διαιτητών (μαζί με την αιτιολογική βάση της επιλογής των ονομάτων) των επαγγελματικών κατηγοριών και για τον ορισμό (ημερομηνία και γήπεδο) διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου είναι το απαύγασμα της δημοσιοϋπαλληλίας με την οποία η διοίκηση της διασυνδέεται με γνωστά ποδοσφαιρικά κέντρα εξουσίας.

Η εξάρτηση είναι πρωτοφανής στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία, ξεπερνάει ακόμη και τις χειρότερες περιόδους της δεκαετία του ογδόντα και του μισού του ενενήντα, καθώς σήμερα τα διακυβεύματα είναι σημαντικότερα (και οικονομικά) και οι εξυπηρετήσεις χρειάζεται να προκύπτουν άμεσα και χωρίς ηρωισμούς.

Ο Χούμπελ απασφάλισε: UEFA-FIFA στριμώχνουν άγρια την ΕΠΟ για τον τελικό!

Σε διαφορετική περίπτωση σε καλούν στο τηλέφωνο μεσούσης της συνεδρίασης και για να μην γίνει ορατό το κοκκίνισμα στα μάγουλα από τις «Χρ@@@@γίες» που ακούς ζητάς άδεια και βγαίνεις εκτός αίθουσας μέχρι να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα. Γνωστή επωδός από παλιότερες περιόδους, από τότε που στη θέση του Βαγγέλη βρέθηκε ο Σαραϊδάρης, ως εκπρόσωπος της Super League στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Αλήστου μνήμης εποχές.

Επαναλαμβάνω, δεν είναι καθόλου κρίμα. Είναι συνειδητή, επαγγελματική επιλογή μιας ομάδας ανθρώπων με κοινά συμφέροντα (στενά και ευρύτερα), που έχουν απορρίψει από τη ζωή τους την τσίπα και την ατομική ευθύνη και έχουν αποδεχθεί όρους αγέλης στη λειτουργία τους. Δεν είναι περίεργο, αντιθέτως είναι απολύτως ανθρώπινο. Σαφή χαρακτηριστικά μαζανθρώπου. Δική τους η επιλογή, δικές τους κι οι ευθύνες.

Όταν και εάν έρθει ποτέ η ώρα να αναζητηθούν οι ευθύνες αυτές ας αποφασίσουν οι τότε ερευνητές τι θα αναζητήσουν και τι θα δικαιολογήσουν.

Το ζήτημα είναι ότι αυτή η κατάσταση, αυτή η ακραία εξαχρείωση των ηθών, αυτή η μοναδική παρακμή που βιώνει η κορυφαία διοικητική αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν δείχνει να έχει τέλος. Δεν προκύπτει στον ορίζοντα μια ορατή επιλογή για μια διαφορετική προοπτική, συνεπώς θα συνεχίσει να συσσωρεύεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο κρίσιμη καύσιμη ύλη και να επίκειται το τελευταίο μπουρλότο.

Στη διαδικασία αυτή έντονο προβληματισμό προκαλεί η παντελής αδράνεια της FIFA και της UEFA απέναντι σε μια κατάσταση που προσβάλλει βάναυσα το πολιτισμικό κεκτημένο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δηλαδή τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας του αθλήματος, την αξιοπιστία των διοργανώσεων και την ισονομία των ομάδων.

Ολυμπιακός: Η απάθεια FIFA, UEFA και κυβέρνησης συνιστά συνενοχή!

Μικρές, περιστασιακές αντιδράσεις της Νιόν, που εκδηλώνονται με τη μορφή επιστολών (τελευταία αυτή για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την ημερομηνία διεξαγωγή του Τελικού) προς την συνομοταξία Γραμμένος, Λασκαράκης, Βακάλης, Δημητρίου έχουν την τύχη ανάλογων ερωτικών σε παλαιότερες εποχές όταν αυτές έπεφταν στα χέρια του πατέρα της κοπέλας.

Ουδείς στην ΕΠΟ ασχολείται με τη FIFA και την UEFA, ουδείς τις υπολογίζει, ουδείς τις σέβεται, ουδείς λαμβάνει υπόψη του τις επιθυμίες τους. Οι διεθνείς ομοσπονδίες καθεύδουν στην ΕΠΟ τρία, τουλάχιστον, χρόνια τώρα και ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά τους δεν καταγράφεται καμία.

Κάποτε, το σωτήριο έτος 2016, οι απορίες της FIFA, δια του τότε απεσταλμένου της Κωστάκη Κουτσοκούμνη, με την πολύτιμη συνδρομή του Ιταλοελβετού δικηγόρου κ. Κορβάρο (στη συνέχεια η FIFA τον έδιωξε κλωτσηδόν) προέκυπταν «από τα πρωταθλήματα που κατακτάει ο Ολυμπιακός και πώς γίνεται αυτό»…

Σήμερα, οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν διατυπώνουν καμία απορία. Προφανώς η κανονικότητα τρέχει από τα μπατζάκια της ΕΠΟ και η λειτουργία της έχει αποκατασταθεί και εναρμονιστεί με τα διεθνή στάνταρ.

Αυτή την ΕΠΟ των άβουλων ενεργούμενων, που ξυπνούν και κοιμούνται εργαζόμενοι σκληρά για να ανακαλύπτουν δικαιολογίες για δεκάδες καθημερινές παρανομίες έψαχνε να υιοθετήσει πολιτικά η FIFA; Γι’ αυτή την ΕΠΟ πάλευε σκληρά με τον κακό Γκιρτζίκη η UEFA; Προφανώς ναι!

Χαλάλι τους αυτή η ΕΠΟ Να την έχουν να τη χαίρονται… Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top