INSPECTOR CAMPBELL

«Γιατί δεν έδωσαν τα λεφτά του Σλούκα στον Μίλος οι Αγγελόπουλοι;»

Σλούκας Τεοντόσιτς Σλούκα

 

Υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί τη μεγάλη κλάση του Μίλος Τεόντοσιτς; Μάλλον όχι. Θεωρητικά, στην ηλικία των 32 ετών έχει τουλάχιστον δυο καλά χρόνια μπάσκετ ακόμη. Η θεωρία από την πράξη όμως πολλές φορές χωρίζονται από χαοτική διαφορά. Ο πρώην άσος των Κλίπερς ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο φιλικό με τη Λιθουανία και απομένει μονάχα η επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία της Σερβίας που θα λέει ότι ο Μίλος χάνει το Μουντομπάσκετ.

Το πρόβλημα της πελματιαίας απονευρωσίτιδας που αντιμετωπίζει ο Τεόντοσιτς δεν είναι νέο. Αν μάλιστα το συνδυάσουμε με την ουσιαστικά χαμένη περυσινή χρονιά, η εξήγηση στο γιατί δεν κινήθηκε σοβαρά γι’ αυτόν μια ομάδα Ευρωλίγκας είναι μπροστά σας. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να βρει συμβόλαιο στη Euroleague o Σέρβος. Απλώς ήταν αδύνατο να βρει τα 2 εκ. το χρόνο που λέγεται ότι θα του δίνει η Μπολόνια.

Κάποια στιγμή το όνομα του Τεόντοσιτς ενεπλάκη και με τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν μια ματιά στην περίπτωσή του, αλλά τα μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τη φυσική του κατάσταση δεν επέτρεπαν στον Μπλατ να δει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του. Έστω και με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που του έδωσε η ιταλική ομάδα. Ήταν μαθητικά βέβαιο ότι θα εμφανίζονταν οπαδοί του Ολυμπιακού που θα γκρίνιαζαν προς τη διοίκηση που «τσιγκουνεύεται». Μόνο που κανείς από αυτούς δεν θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει την ομάδα σε περίπτωση που μια τόσο εύθραυστη επένδυση θα πήγαινε στράφι.

Μακάρι να επιστρέψει δυνατότερος ο Μίλος και να παίξει το μπάσκετ της ζωής του στη Βίρτους. Οι πιθανότητες όμως δεν είναι με το μέρος του, αφού το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι χρόνιο και δύσκολα θα τον εγκαταλείψει σε μόνιμη βάση. Ποια λογική λοιπόν θα υπήρχε πίσω από ένα τεράστιο συμβόλαιο με τόσο σοβαρό ρίσκο;

«Γιατί δεν έδωσαν στον Τεόντοσιτς τα λεφτά που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον Σλούκα οι Αγγελόπουλοι;» έλεγαν αρκετοί πριν από λίγο καιρό. Κάποιοι μάλιστα με αρκετή δόση δυσπιστίας. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως υπήρχαν 5 εκ. ευρώ έτοιμα για τριετές συμβόλαιο στον Σλούκα. Μια υπέρβαση μονάχα γι’ αυτόν, μια και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν πεπεισμένοι πως μόνο αυτός θα μπορούσε να πάρει την μπαγκέτα του ηγέτη από τον Σπανούλη.

Σωστό ή λάθος, δεν έχει σημασία. Το σίγουρο είναι ότι οι επαφές είχαν ξεκινήσει από καιρό και ο Κωστάκης γνώριζε καλά τις προθέσεις των ανθρώπων που κάποτε πρόδωσε με τη συμπεριφορά του. Από εκεί και πέρα, μόνο ο ίδιος γνωρίζει το γιατί πούλησε τρέλα τις προάλλες, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κάτι «σοβαρό» με τον Ολυμπιακό.

Η πόρτα του ΣΕΦ έκλεισε οριστικά για τον Σλούκα και καλό θα είναι να μη διανοηθεί κανείς να την ξανανοίξει. Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε λίγος για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top