21.4 C
Athens

Γιατί έφυγε ο Ζαγοράκης και ποιοι ήταν αυτοί που τον πούλησαν

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Π. Δημητρίου, το «είμαι μαζί σου» του Ιβάν, ο στενός κλοιός του Δ. Μελισσανίδη, ο εξαφανισμένος Θ. Θεοδωρίδης, οι πολιτικά/ποδοσφαιρικά ανύπαρκτοι κάτοικοι του Μαξίμου και ένας πρόεδρος που άργησε να καταλάβει «τι παίζει»...

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ως «ντόμπρο και μπεσαλή» χαρακτήρισε, με προσωπική του δήλωση άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ο «εκτελών χρέη προέδρου της ΕΠΟ έως την επόμενη τακτική γενική συνέλευση» Παναγιώτης Δημητρίου τον Θόδωρο Ζαγοράκη, χαρακτηρισμούς που τους συνόδευσε με την έκφραση της προσωπικής του λύπης για την εξέλιξη αυτή και τη «διαβεβαίωση» πως θα προσπαθήσει και ο ίδιος να βαδίσει στον ίδιο (με τον Ζαγοράκη) δρόμο.

«Εσχίσθη το καταπέτασμα του ουρανού» με την δημόσια τοποθέτηση του κ. Αναπληρωτή Προέδρου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ανέλαβε, ως εκ της θέσεως του, να διαχειριστεί στην πρώτη, κιόλας, συνεδρίαση αυτής της Εκτελεστικής Επιτροπής, αμέσως μετά τις εκλογές στις 27 Μαρτίου, το ακανθώδες θέμα της επιλογής του κ. Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ με την οποία σφόδρα διαφωνούσε ο Ζαγοράκης, αλλά εφόσον συμφώνησαν Μελισσανίδης και Σαββίδης… και τα σκυλιά δεμένα. Τα λουριά των σκυλιών ο κ. Δημητρίου τα κρατούσε…

Είναι συγκινητική η προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Δημητρίου, αλλά είναι προφανές πως δεν μπορεί να πείσει κανένα. Ο υπογράφων τη δήλωση αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ είναι γνωστής πολιτικής προσήλωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, με επίσης πασίγνωστες σχέσεις εξάρτησης, έχει δώσει ασφαλές δείγμα γραφής στην κωμική υπόθεση της διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2020 υπέρ των συμφερόντων της αγαπημένης του ΑΕΚ, συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός κι ο κόπος να συνταχθεί αυτό το γονατογράφημα!

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, «ο ντόμπρος και μπεσαλής», δεν έφυγε από την ΕΠΟ για την αφαίρεση των 6 βαθμών από τον Άρη, ούτε για το bulling στα παιδιά του (τα γκαζάκια είναι ένας μύθος θεσσαλονικιώτικος), ούτε, ακόμη, για την εκτρωματική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να αποδεχθεί πλήρως την προκήρυξη της Super League 1 και στο άρθρο 10, δηλαδή στον προβιβασμό – υποβιβασμό μεταξύ των δύο Λιγκών.

Από το αντάρτικο υπέρ του ΠΑΟΚ στις «εκ παραδρομής» ψήφους: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά τον Θ. Ζαγοράκη;

Για τον Ζαγοράκη αυτή ήταν η αφορμή που απέφυγε να εμφανιστεί στην τελευταία συνεδρίαση και παραιτήθηκε από τα social media. «Δεν ήθελα να πάω, επειδή είχα αποφασίσει να φύγω και θα έφευγα ηττημένος σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Άνθρωποι, που όλο το προηγούμενο διάστημα με διαβεβαίωναν πως θα υπερασπιστούν την πρόταση «2-2» μόλις τους τηλεφώνησαν τα έκαναν πάνω τους και γύρισαν αμέσως υπέρ της πρότασης για το «1+1», δεν είναι νορμάλ κατάσταση αυτή» διαμηνύει στους συνεργάτες του.

Αν με τις αφορμές για την παραίτηση είμαστε εντάξει, η αιτία, ποια είναι;

Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ σε μια προεξοφλημένη από καιρό, ίσως και πριν την εκλογή του, κίνηση, επειδή, όπως όλοι οι παροικούντες το Πάρκο Γουδή και το Μέγαρο Μαξίμου παρέα γνώριζαν, «δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει στην ΕΠΟ με τον Φιλιππούση Διευθύνοντα Σύμβουλο μετά την έγκριση της Ολιστικής Μελέτης».

Η θέση του αυτή ήταν από καιρό γνωστή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, είχε κοινοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο, την γνώριζαν εντός και εκτός Ελλάδος και ήταν αδιαπραγμάτευτη. Την κατέστησε γνωστή και σε FIFA/UEFA, αλλά τον αγνόησαν προκλητικά και περιορίστηκαν να του χτυπάνε συγκαταβατικά την πλάτη και να του λένε «δίκιο έχεις που φεύγεις».

Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε να κάνει υπομονή στην παρουσία του Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ «έως την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης», ημερομηνία μετά την οποία «πίστευα πως θα μπορούσα να προχωρήσω στην πλήρωση της θέσης με έναν τεχνοκράτη δικής μου επιλογής, για να αισθάνομαι ασφαλής και να ταιριάζουν τα χνώτα μας, αλλά ατύχησα».

Φευ! «Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα Κύριος κελεύει». Αμέσως μετά την 27 Αυγούστου του διαμηνύθηκε από την ΑΕΚ «να μην διανοηθεί να σκεφθεί άλλη επιλογή από τον Ιάκωβο για τη θέση του CEO, η ΑΕΚ θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε προτίμηση του» και, όπως αποδείχθηκε, το μήνυμα αυτό είχε ήδη φιλτραριστεί θετικά και από τον κ. Ιβάν Σαββίδη (στον οποίο ο Ζαγοράκης προσέφυγε «ικέτης»), στο πλαίσιο, προφανώς, των αλληλοεξυπηρετήσεων από το πρόσφατο παρελθόν της «εξυγίανσης». Η σταθερή, μόνιμη και πολύ καλή συνεννόηση του με τον Τάκη Αγραφιώτη και τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη δεν επαρκούσε για να τον κρατήσει στο Γουδή.

Η συμφωνία των δύο «συμμάχων της εξυγίανσης» στο πρόσωπο του κ. Φιλιππούση έκανε τον Ζαγοράκη να καταλάβει οριστικά πως δεν θα είχε κανένα νόημα η παραμονή του στο Πάρκο Γουδή να παριστάνει τον αχθοφόρο του CEO (ο κ. Δημητρίου δεν φαίνεται να έχει ανάλογο πρόβλημα… μέσης), ενημέρωσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, συνάντησε από παντού πλήρη αδιαφορία για τις ενστάσεις που κατέθετε και κατανόησε πως η φυγή ήταν η μόνη λύση.

Τι άλλο κατάλαβε ο Ζαγοράκης; Πως οι διαβεβαιώσεις του κ. Ιβάν Σαββίδη (Μάϊος 2021) «εσύ είσαι πρόεδρος, διοίκησε όπως θέλεις, είμαι μαζί σου» ήταν για τα μάτια του κόσμου, ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατοικείται από πολιτικά ανύπαρκτους στο μέγα θέμα του ελληνικού αθλητισμού και πως FIFA/UEFA δεν πρόκειται για κανένα λόγο να δεχθούν τα τεράστια εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου από την άνοιξη του 2015 μέχρι και σήμερα, επειδή «θα χαλάει η μανέστρα αν τα παραδεχθούν».

Τι δεν πρόκειται να συγχωρήσει ποτέ ο Θόδωρος; Τη συστηματική, ακραία υποβάθμισή του από τον συνονόματο του Θόδωρο Θεοδωρίδη, «τον ζήτησα περισσότερες από δέκα φορές στο τηλέφωνο και δεν μου απάντησε ούτε μια».

Περαστικά στον αρχηγό της εθνικής ομάδας του 2004 και καληνύχτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις υγείες σας!

Στην Πυλαία για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Πυλαία τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ Γυναικών ωστόσο οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά δεν είδαν...

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Κλάτενμπεργκ: Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στον Ατρόμητο, σωστό το πέναλτι στον Ρέαμπτσιουκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δικαίωσε το FWS για την ξεκάθαρη θέση που πήρε στην ανατροπή του Κουλούρη από τον Ρότα, ενώ θεώρησε σωστό το πέναλτι που δόθηκε στα Γιάννενα για χέρι του Ρεάμπτσιουκ

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κατηγορεί τον Μπερτομέου

Ο Mythbuster κοιτάζει πίσω από τις φωνές των Πράσινων για τον Μπερτομέου που στην εποχή του κατέκτησαν πέντε φορές της Euroleague κι όμως ακόμα ισχυρίζονται ότι τους έκανε πόλεμο

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Η πολυτέλεια με Παγένκ και το μαγικό αριστερό του Ιερεσουέλο

Ο Ανδρέας Καταχανάς κράτησε σημειώσεις από την πρεμιέρα της Volley League και εξηγεί γιατί πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο Ολυμπιακός, ενώ καταγράφει όσα πρέπει να προβληματίσουν ΠΑΟΚ και Κηφισιά