ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Γκαγκάτσης: Το «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» που εκφράζει τον ΠΑΟΚ

Η τοποθέτηση – απάντηση του κ Μάκη Γκαγκάτση στη συνεδρίαση της Super League στις (έντονες, όπως λέγεται) αιτιάσεις του κ. Μαρινάκη περί «αγοράς των προπονητηρίων των άλλων» ήταν η αυτονόητη.

Δεδομένης της πίεσης από την ερυθρόλευκη καταγγελία, η εξέταση της οποίας από την Ε.Ε.Α. επιβεβαιώνεται πως είναι σε εξέλιξη, ο κ. Γκαγκάτσης ήταν περίπου υποχρεωμένος να αποδεχθεί το δόγμα «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα». Τίποτε άλλο δεν θα μπορούσε να πει ή να υπονοήσει πέρα από γενικολογίες περί «εφαρμογής του νόμου» (αλίμονο να έλεγε το αντίθετο) η αξία των οποίων ελέγχεται στην πράξη και δεν φάνηκε να συγκίνησε ιδιαίτερα όσους τις άκουσαν.

Για τον ίδιο τον κ. Γκαγκάτση η διαφυγή αυτή ήταν μονόδρομος. Το ίδιο συμβαίνει και με τον οργανισμό του ΠΑΟΚ που εξακολουθεί τόσες μέρες μετά τη δημόσια καταγγελία να βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης ζάλης, παρά την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλουν τα πληρωμένα πιστόλια του (παλιότερα και τελευταίας εσοδείας) να αρθρώσουν ένα λόγο υπερασπιστικό και – το σημαντικότερο – ουσιαστικό.

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ είναι εμφανής σε κάθε λέξη, σε κάθε ανακοίνωση, σε κάθε κίνηση. Ακόμη και η επιστράτευση (με σύμβαση παρακαλώ) εργολάβων των fake news και της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» επιτείνει την αδυναμία αυτή και της προσδίδει δομικό χαρακτήρα.

Η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια (sic) περιμένει μέρες τώρα μια επί της ουσίας των στοιχείων και των επιχειρημάτων δημόσια απάντηση του ΠΑΟΚ κι αυτή δεν έρχεται. Τις πρώτες ασύντακτες και συναισθηματικές αντιδράσεις με μότο «θα σας κάνουμε μήνυση και αγωγή» διαδέχθηκαν τοποθετήσεις περί «της εφαρμογής όσων προβλέπει ο νόμος» και διαπιστώσεις πως «δεν μπορώ τώρα να τοποθετηθώ επειδή πρέπει πρώτα να ρωτήσω για να μου πουν».

Στην ουσία λέξη για την ταμπακιέρα και μια επικοινωνιακή διαχείριση που αφήνει πολλά περισσότερα ερωτηματικά από όσα υποτίθεται πως επιχειρεί να διασκεδάσει.

Αν στην εικόνα αυτή προσθέσει κάποιος και την παιδική αντίδραση του κ. Πιαλόγλου που σηκώθηκε κι έφυγε «καθολικώς διαμαρτυρόμενος» τα συμπεράσματα για τη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, έτσι όπως επίσημα καταγγέλθηκε, μάλλον τείνουν να επιβεβαιωθούν.

Βεβαίως οι τελικές αποφάσεις είναι των αρμοδίων οργάνων κι εκεί κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις ή να προβλέψει την τελική απόφαση. Το έργο της Ε.Ε.Α. είναι δύσκολο και το καθιστά δυσκολότερο η παράνοια της ΕΠΟ να διαγράψει από τον Κ.Α.Π. τις διάταξη του άρθρου 30 περί πολυϊδιοκτησίας αφήνοντας το άθλημα απολύτως ανυπεράσπιστο στις διατάξεις του νόμου με ό,τι σημαίνει η απόφαση αυτή σε περίπτωση θετικής κατάληξης της ερυθρόλευκης καταγγελίας.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν είναι εικόνα αυτή που εμφανίζει μετά από μια δημόσια καταγγελία ενώπιον μιας κρατικής ελεγκτικής επιτροπής για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει, στην ακραία εκδοχή του, ακόμη και τον υποβιβασμό της ομάδας.

Ο κ, Μαρινάκης προστέθηκε στη χορεία όσων τις προηγούμενες μέρες περίμεναν απαντήσεις μέσω δημόσιων τοποθετήσεων του οργανισμού του ΠΑΟΚ για τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και εισέπραξαν απειλές για μηνύσεις και αγωγές. Υποθέτει κανείς πως μήνυση και αγωγή θα κατατεθεί και εναντίον του κ. Μαρινάκη, καθώς είναι αυτός που διέσπειρε «ψευδή στοιχεία» για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Έτσι δεν είναι;

Κρίμα! Χθες χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία το ελληνικό επαγγελματικό (!!!) ποδόσφαιρο να αναλάβει ευθύνες και να αποφασίσει αντιδράσεις.

Το θέμα είναι όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον της Ε.Ε.Α. αν θα μπορεί πλέον να αντιδράσει ή θα έχει ανοίξει ήδη ο ασκός του Αιόλου…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top