ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Γκαλά Champions League στην Αθήνα: H UEFA «τελείωσε» και επίσημα την ΕΠΟ

UEFA Champions League Γκαλά Κλήρωση ΕΠΟ

Στις 18.39 της σήμερον, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 η επίσημη (πιο επίσημη δεν γίνεται) ιστοσελίδα της ΕΠΟ (www.epo.gr), πάντα σε επαφή με τη ζώσα ειδησεογραφία και την σκληρή πραγματικότητα της ενημέρωσης της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, υπερηφάνως ανακοίνωνε στην πρώτη της είδηση «Διαπιστεύσεις ΜΜΕ για ΓΣ ΕΠΟ 30.06.2020».

Συγκλονιστικής σπουδαιότητας είδηση, η επιμελής προβολή της οποίας από τις 11.55 που αναρτήθηκε συνάδει απολύτως με τη συγκυρία και τη ροή των ειδήσεων ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος στη χώρα.

Τρεις «και κάτι ψιλά» ώρες πριν, περί τις 15.00, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε επισήμως τη διεξαγωγή στην Αθήνα 01 και 02.10.2020 της κλήρωσης των αγώνων της επόμενης περιόδου σε UEFA Champions League/UEFA Europa League. Κορυφαία ετήσια εκδήλωση της UEFA που μεταφέρεται από τη μόνιμη έδρα της το Μονακό στην ελληνική πρωτεύουσα με δικαιολογία την πανδημία του κορωνοϊού και την επιτυχή αντιμετώπιση της από την ελληνική κυβέρνηση.

Επίσημο: Στην Αθήνα οι κληρώσεις και οι βραβεύσεις των κορυφαίων του Champions League!

Στην ουσία, αν διαβάσει κανείς σε δεύτερη ανάγνωση, το κείμενο της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου διαβλέπει στην τελευταία της παράγραφο το σαφές και ποδοσφαιρικά απειλητικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην ΕΠΟ «για όσα πρόκειται να γίνουν για εκείνη, χωρίς εκείνη».

Λέει το Μαξίμου: «Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνικές επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν».

Συνομιλεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για μια κορυφαία εκδήλωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με παγκόσμια απήχηση (αυτή είναι η κλήρωση των δύο διοργανώσεων της UEFA) κι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αγρόν αγοράζει.

Μακριά νυχτωμένη, πλήρως απομονωμένη, χωρίς την παραμικρή επαφή με το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι η διαβόητη ΕΠΟ αναλώνεται σε κόντρες για την ημερομηνία των εκλογών και πηγαίνει από γκάφα σε γκάφα έχοντας εγκαταλείψει προ πολλού «την εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και διεθνώς», όπως το καταστατικό της ορίζει.

Κανείς δεν ασχολείται πλέον με τους ενοίκους του Πάρκου Γουδή. Κανείς δεν συνομιλεί μαζί τους. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί τους. Είναι ως μη υπάρχοντες. Κάτι πτώματα σεσηπότα και τυμπανιαία, που βρώμισαν και λόγω καλοκαιριού και όσοι πλησιάζουν φεύγουν μακριά από τη μπόχα.

Πρόκειται για την πιο επίσημη (δεν έχει συμβεί ξανά στον πλανήτη ποτέ) την πιο πανηγυρική επιβεβαίωση ότι βασικός, αποκλειστικός σχεδόν, συνομιλητής των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών είναι η κυβέρνηση στο ανώτατο, μάλιστα, επίπεδο, αυτό του πρωθυπουργού.

Είναι η συνέχεια της χθεσινής τοποθέτησης του κ. Φούσεκ, σε αυτό το αγλάισμα της ποδοσφαιρικής ορθοφροσύνης που αυτοαποκαλείται Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Τι είπε ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA; «Καλά και άγια όσα λέτε για το αυτοδιοίκητο και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, αλλά υπάρχει και αθλητικός νόμος στη χώρα και όλοι πρέπει να λειτουργούν όπως αυτός ορίζει». Ακόμη τρέχει ο κ. Γραμμένος με αυτά που άκουσε.

Δυστυχώς, για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παγκόσμια αξία της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του έχει καταπατηθεί πλήρως με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Γραμμένου και του προκατόχου της «καθηγηταρά» Ιωάννη Δρόσου. Η Ρήτρα, που μεγάλωσε οργανωτικά και λειτουργικά το άθλημα και την ΕΠΟ αποτελεί παρελθόν.

Το παιχνίδι, πλέον, το παίζει και το διευθύνει η κυβέρνηση σε απευθείας επαφή με την UEFA (η FIFA ακολουθεί πάντα), χωρίς να υπολογίζει κανένα από όσους παριστάνουν στου Γουδή τους εξυγιαντές της κακιάς ώρας.

Κακή στιγμή για το άθλημα, που πολύ δύσκολα θα διορθωθεί στο μέλλον, αλλά αυτή υπάρχει. Την τροφοδότησε η αλαζονεία των άσχετων, των πληρωμένων πιστολιών, των εργολάβων της ενημέρωσης, των υπαλλήλων διάφορων συμμοριών που κατέφαγαν τις σάρκες της από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και σήμερα.

Τώρα, θα εισπράξουν όλοι τα επίχειρα της λεηλασίας. Δυστυχώς, όμως, θα την πληρώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Στις 19.55 που δημοσιεύτηκε το κείμενο, η ΕΠΟ εξακολουθούσε να προβάλλει στην ιστοσελίδα της την κορυφαία ποδοσφαιρική είδηση για τις διαπιστεύσεις των ΜΜΕ για τη ΓΣ στις 30/6/2020, δίχως την παραμικρή αναφορά σε μια είδηση παγκόσμιας εμβέλειας. Το λες και παρακμή!!!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top