3.8 C
Athens

Γρατσάνηδες, Σκουλάδες και… «ΕΥΠ»: Το οργανωμένο σχέδιο εκδίωξης Κλάτενμπεργκ με τις ευλογίες της UEFA

Ο Χρήστος Υφαντής «προφητεύει» την - ενδεχομένως θεαματική - αποχώρηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αυτή μεθοδεύεται από γνωστούς «κύκλους» για ακόμα πιο γνωστούς λόγους...

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

«Κώλυμα έως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου» υπέβαλε στην ΚΕΔ, δηλαδή στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο κ. Γρατσάνης, διαιτητής 1ης κατηγορίας, της Ένωσης Τρικάλων με κατηγορίες εναντίον του Άγγλου αρχιδιαιτητή σχετικά με την κατάσταση, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής διαιτησίας.

Είχε προηγηθεί ο κ. Σκουλάς, της Ένωσης Θεσσαλίας (Βόλου) αυτός, που αποχώρησε από την ενεργή δράση με βολές κατά του κ. Κλάτενμπεργκ για την πολιτική που ακολουθεί στα θέματα της ΚΕΔ/ΕΠΟ και απέναντι στους ντόπιους διαιτητές.

Εκτιμάται πως σύντομα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι διαιτητές του πίνακα της πρώτης κατηγορίας, διαμαρτυρόμενοι εναντίον του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ με κείμενα που θα συνδυάζουν προσωπικούς και γενικότερους λόγους και θα ξεχειλίζουν από «ενδιαφέρον» για την ελληνική διαιτησία και τις «σκοτεινές μέρες» που την περιμένουν με τον κ. Κλάτενμπεργκ στο τιμόνι.

Άγνωστο, αν αυτοί που θα ακολουθήσουν θα επιλέξουν την οριστική αποχώρηση από την διαιτησία ή θα ασκήσουν «το φαντασιακό τους δικαίωμα» να δηλώσουν κώλυμα έως το τέλος της περιόδου.

Ανάμεσα στις δύο επιλογές υπάρχει μια ποιοτική διαφορά, ο Σκουλάς αποφάσισε ο ίδιος ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν τον ενδιαφέρει να μετέχει της ενεργής διαιτησίας με τους όρους που αυτή ασκείται σήμερα και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του αποχωρώντας.

Ο Γρατσάνης πήγε την αποχώρηση του σε άλλο επίπεδο, της προσέδωσε ένα χαρακτήρα αναμονής ενόψει κάποιων βέβαιων μελλοντικών εξελίξεων στις οποίες , προφανώς, προσβλέπει ή έτσι του είπαν κάποιοι ότι θα συμβεί και τι πίστεψε.

Τη δουλειά του πάντως την έκανε, καταγράφτηκε στη λίστα των «αντί- Κλάτενμπεργκ», οπότε μπορεί να προσβλέπει «στη Δευτέρα παρουσία του» στους πίνακες της επόμενης περιόδου, όταν με το καλό (και με τις ευλογίες του κ. Λάκοβιτς που δεν βλέπει την ώρα) ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ αποχαιρετήσει την ΕΠΟ.

Σκουλάς και Γρατσάνης έχουν ένα κοινό στοιχείο: είναι τελειωμένες περιπτώσεις διαιτητών που δεν προσδοκούσαν σε τίποτε παραμένοντας στους πίνακες, δεν ανταποκρίνονταν σε καμία προοπτική, διαχείριση έκαναν του εαυτού τους σε συνθήκες προϊούσας απαξίωσης τους. Με άλλα λόγια «την έκαναν για να μην τους την κάνει ο Κλάτενμπεργκ».

Σκουλάς και Γρατσάνης υπηρετούν, με τις διαφορετικότητες τους, ένα σχέδιο. Τη σφοδρή επιθυμία της ομάδας που ελέγχει και διοικεί όπως γουστάρει την ΕΠΟ να απεγκλωβιστεί από τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, να πάρει στα χέρια της την ΚΕΔ/ΕΠΟ και να εφαρμόσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο «τις ομορφιές» που όλοι θυμούνται από το παρελθόν.

Ότι συμβαίνει με την ΚΕΔ/ΕΠΟ, ότι δημοσιοποιείται σε βάρος του κ. Κλάτενμπεργκ, ότι οργανώνεται σε βάρος του με τη χρήση ακόμη και πληρωμένων παπαράτσι, ότι διαρρέεται σε όλους τους διαιτητές ως βέβαιη εξέλιξη «το αργότερο το καλοκαίρι» είναι μέρη ενός σχεδίου που εξελίσσεται ομαλότατα μέχρι στιγμής και έχει στόχο να πέσει η ΚΕΔ/ΕΠΟ, σαν ώριμο φρούτο, στα χέρια της ομάδας, που περιμένει στη γωνία έτοιμη να ξεκοκκαλίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η παρακολούθηση, με όρους «ιδιωτικής ΕΥΠ» του Μαρκ Κλάτενμπεργκ κανένα, από όσους έχουν φάει με το κουτάλι το παρασκήνιο της οργάνωσης, δεν εκπλήττει. Οι μέθοδοι που μετέρχεται το σύστημα είναι πασίγνωστοί και εύκολοι στην αποκρυπτογράφηση τους.

Ο Γρατσάνης με τον Σκουλά αυτές τις μεθόδους εξυπηρετούν, σε αυτές τις μεθόδους υπακούουν, για την επιτυχία αυτών των μεθόδων εργάζονται.

Φαίνεται πως στην πορεία για την αποδόμηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή οι σχεδιασμοί αλλάζουν και προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, που, με τη σειρά τους, προκύπτουν από το επίπεδο αντίστασης που ο κ. Κλάτενμπεργκ εμφανίζει.

Η δήλωση κωλύματος από τον κ. Γρατσάνη έως το τέλος της περιόδου, σε αυτή την αλλαγή σχεδιασμού υπακούει. Ο εκ Τρικάλων ορμώμενος διαιτητής πέρασε την αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ σε άλλο, ανώτερο επίπεδο. Έστειλε σε όλο το διαιτητικό συνάφι ένα μήνυμα «βγείτε στο αντάρτικο τώρα, κάντε τη ζωή του Κλάτενμπεργκ δύσκολη, εγκαταλείψτε προσωρινά το μαγαζί κατηγορώντας τον για τα πάντα, ακόμη και για την πρόδηλη ανικανότητα σας και βάλτε υποθήκες για το μέλλον, το καλοκαίρι είναι κοντά».

Φημολογείται (αν αληθεύει θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απόδειξη μιας αυτοεπιβεβαιούμενης προφητείας) πως ενήμεροι για τα όσα εξελίσσονται σε βάρος του κ. Κλάτενμπεργκ είναι και ισχυροί κύκλοι της UEFA, που καλοβλέπουν την προοπτική να αποτελέσει παρελθόν ο Άγγλος το καλοκαίρι και να αναλάβει η αγαπημένη τους ομάδα να διοικήσει την ελληνική διαιτησία.

Οι ίδιοι κύκλοι, μόνοι ή δι’ αντιπροσώπων, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαμηνύουν σε Έλληνας συνομιλητές τους ότι «αρκετά με εσάς στην Ελλάδα ασχοληθήκαμε, περιμένουμε ως το καλοκαίρι που θα τελειώσει το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ και μετά βγάλτε τα μάτια σας μόνοι σας».

Ο καιρός έως το τέλος του χρόνου προβλέπεται καθοριστικός για την παρουσία του Άγγλου αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ποντάρουν σε μια θεαματική αποχώρηση του με τη γεύση της αηδίας στο στόμα του.

Υφυπουργείο Αθλητισμού σε ΕΠΟ: «Ευτυχώς οι νόμοι ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν φαίνεται πολύ διατεθειμένη να εφαρμόσει στο 100% όσα αναφέρει η Ολιστική Μελέτη, κάτι που επεσήμανε ξανά ο υφυπουργός Αθλητισμού...

Αυγενάκης: Με ή χωρίς την ΕΠΟ, η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θα προχωρήσει

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA. «Στην ΕΠΟ προσπαθούν να...

Ανάλυση φάσεων τέλος: Ο Φωτιάς, η Τούμπα και η διόλου τυχαία συγκυρία της αναδίπλωσης Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την «οργανωμένη αναδίπλωση» Κλάτενμπεργκ για και αναλύει τα δεδομένα που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ακύρωσης της καθιερωμένης ανάλυσης και κριτικής διαιτητικών αποφάσεων

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο

Ολυμπιακός: Θα έρθουν και τέτοιες βραδιές, αλλά το ΣΕΦ πρέπει να παραμείνει «φρούριο»

Ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, αλλά το «κλειδί» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι η προστασία της «απόλυτης» έδρας του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Άρης: Η επιθετική δυστοκία έχει εξήγηση και δύσκολα θα λυθεί φέτος

Οι Κίτρινοι τα βρίσκουν σκούρα στο επιθετικό κομμάτι επιμένοντας στην περσινή τους συνταγή, που όπως φαίνεται δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με τις προσθαφαιρέσεις στο φετινό ρόστερ αλλά και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που δικαίως έχουν δημιουργηθεί από τον κόσμο