INSPECTOR CAMPBELL

Η αρχή έγινε. Μένει πλέον να αποδείξουν ότι ο γιος δεν είναι του Ιβάν…

Ιβάν Σαββίδης

Στο Μπέρμιγχαμ έχουν ήδη αρχίσει τα μειδιάματα. Το πανελλήνιο πάλι, θα γελάει για μέρες μετά την… αποκάλυψη των δικηγόρων του ΠΑΟΚ πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι «απλά πρόεδρος» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ότι πραγματικοί ιδιοκτήτες της είναι ο γιος του Νίκος και η σύζυγός του, Κυριακή, μέσω των μετοχών τους στην Dimera. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν οι άνθρωποι του συλλόγου, αυτό το αστείο επιχείρημα ήταν αρκετό για να καταρρεύσουν οι βαρύτατες καταγγελίες που απειλούν σοβαρά με υποβιβασμό τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενδεχομένως και με αφαίρεση του περυσινού τίτλου τους.

Αυτή την αναπάντεχη αλλαγή στην πλοκή τη λέμε twist εδώ στο νησί. Καμία σχέση με τον Chubby Checker και τον ομώνυμο χορό που έκανε θραύση στη δεκαετία του ’60.

Το πρώτο βήμα για την αθώωση του ΠΑΟΚ έγινε λοιπόν, αν πιστέψουμε τον ενθουσιασμό που προσπαθούν να βγάλουν από τη Θεσσαλονίκη. Έστω κι αν η ψυχούλα τους το ξέρει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση και ότι πλέον τους κοροϊδεύουν ακόμα και οι οπαδοί τους. Εγώ όμως δεν έχω καμία διάθεση να τους πάω κόντρα. Οφείλω απλώς να τους υπενθυμίσω τι αναφέρει το σχετικό άρθρο για την περίσταση. Για περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ή πολυϊδιοκτησίας, το επίμαχο άρθρο 69 του Νόμου 2725/1999 περιγράφει τις ποινές που περιλαμβάνουν ακόμα και αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά οι επίμαχες ενότητες 9, 10 και 12 του άρθρου 69

9. Ως απαγορευμένη έμμεση απόκτηση, κατά την έννοια της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται και αυτή που επιτυγχάνεται μέσω άλλου νομικού προσώπου ή εταιρείας, εφόσον πρόκειται για συνδεδεμένη επιχείρηση κατά την έννοια του άρθρου 42ε παράγραφος 5 του Κ.Ν. 2190/1920 ή στην οποία το υποκείμενο στους ως άνω περιορισμούς πρόσωπο είτε κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι τοις εκατό (20%) του κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου είτε συμμετέχει στο όργανο διοίκησής της ή καθ` οιονδήποτε τρόπο στην διαχείρισή της είτε ασκεί κυριαρχική επιρροή στη διοίκηση ή την λειτουργία της, ανεξάρτητα από το ποσοστό κεφαλαίου που διαθέτει σε αυτήν.

10. Διαχειριστές ή Μέλη οργάνου διοίκησης ή διευθυντικά στελέχη Α.Α.E., καθώς και οι σύζυγοι και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς τους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείες που αποκτούν δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. απαγορεύεται με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αμέσως ή εμμέσως, σύμφωνα με την έννοια της προηγούμενης παραγράφου, μετοχές ή δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Α.Α.Ε. του ίδιου ή άλλου αθλήματος. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τα φυσικά πρόσωπα που είτε συμμετέχουν στη διοίκηση, είτε ασκούν διευθυντικά καθήκοντα είτε είναι Μέλη των ως άνω νομικών προσώπων ή εταιρειών που αποκτούν δικαιώματα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα μιας Α.Α.Ε. Πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η οικονομική διαχείριση Τ.Α.Α. ή είναι Μέλη ή διοικητές τέτοιων νομικών προσώπων, απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν μετοχές ή να αναλαμβάνουν διαχειριστικά ή διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. άλλου ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, καθώς και να συμμετέχουν ως Μέλη ή διοικητές σε νομικά πρόσωπα ή εταιρείες που είναι μέτοχοι μιας τέτοιας A.A.E..

12. Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της Α.Α.Ε., η ομάδα της αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον.

Το ζουμί βρίσκεται στο εδάφιο 10, στα έντονα γράμματα. Σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, σύζυγοι και συγγενείς έως δεύτερο βαθμό δεν εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις. Τι μένει λοιπόν; Να αποδείξουν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι ο Νίκος Σαββίδης δεν είναι πραγματικός γιος του Ιβάν, αλλά και ότι η Κυριακή Σαββίδου δεν είναι σύζυγός του. Μόλις τα καταφέρουν, τα μέλη της ΕΕΑ θα πρέπει να σκίσουν ένα – ένα όλα τα έγγραφα της υπόθεσης και να ζητήσουν συγνώμη στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την ταλαιπωρία…

Αυτό που πέφτει στο Μπέρμιγχαμ είναι σίγουρα βροχή. Για τις σταγόνες πάνω από την Τούμπα και τα περίχωρά της δεν είμαι και τόσο σίγουρος… Cheers!

2 Σχόλια

2 Comments

 1. Μπομπ ο Μάστορας

  16/01/2020 18:41 at 18:41

  Οι άνθρωποι είναι σε πανικό. Τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Το ότι θα είχαν τόσο αδύναμη υπερασπιστική γραμμή δε το περίμενα. Αλήθεια. Στην ουσία δεν απάντησαν ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, όλα τα φυσικά πρόσωπα έλειπαν και οι εταιρίες από τη Κύπρο δεν απάντησαν σε τίποτα σχεδόν με τη δικαιολογία πως άργησαν να τις ειδοποιήσουν και δεν ήταν έτοιμες… Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις μελών της ΕΕΑ…. Το μόνο τους επιχείρημα είναι πως οι μετοχές της δίμερα δεν είναι του Ιβάν αλλά του γιού του και της γυναίκας του… Μας κάνουν πλάκα; Μα αφού συνιδιοκτησία τεκμηριώνεται και με τη χρήση παρένθετων προσώπων, τι σημασία έχει;

  Και βγαίνουν στα σάιτ τους, είτε οπαδικά είτε “αντικειμενικά” όπως το σαπιοντιενέη και οι σαββιζέττες και λένε πως κατέρρευσε η κατηγορία σαν χάρτινος πύργος… Κλαυσίγελος….

  Όλα δείχνουν υποβιβασμό, εκτός αν ο Ιβάν βάλει γερά το χέρι στη τσέπη και λαδώσει το Σύμπαν ή πέσει εντολή από τη κυβέρνηση. Κάτι άλλο δε βλέπω.

 2. Ανώνυμος

  17/01/2020 05:28 at 05:28

  Θα πάρετε τα αρχι..μας γατακια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top