ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αρχή του #mexritelous: Πρώτα έσπασε το «κακό σπυρί», μετά η ομερτά

Βασιλακόπουλος φάρος #mexritelous EOK κακό σπυρί Βασιλακόπουλου

Το είπε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος σε μια αποστροφή του λόγου κατά τη διάρκεια του ιστορικού Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ: Με την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έσπασε το κακό σπυρί.

Οι Ερυθρόλευκοι έσπασαν λοιπόν το «κακό σπυρί» το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου. Και το μεσημέρι της 5ης Μαρτίου έσπασε και η ομερτά. Για πρώτη φορά σε ένα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ακούγονται πράγματα που προκαλούν σεισμό. Όπως η ατάκα του Χρήστου Ζούπα περί χρηματισμού διαιτητών. Ποιος να το περίμενε ότι εκπρόσωπος της ΕΟΚ θα έλεγε κάτι τόσο βαρύ δημοσίως;

Δεν ξέρω πόσοι πίστεψαν το FWS όταν στις 17/11/2018 έγραφε για τον διακόπτη που γύρισε και πως οι Αγγελόπουλοι θα το πάνε #mexritelous. Δεν ξέρω καν πόσοι πίστεψαν ότι η ιστορική απόφαση της 13/2 θα μπορούσε να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Ότι δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά μια ζυγισμένη απόφαση που φάνηκε να λαμβάνεται εν θερμώ, δίχως ωστόσο κάτι τέτοιο να ισχύει.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, η οποία κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Καλώς ή κακώς, δεν κάνουν βεβιασμένες κινήσεις. Προσπαθούν να υπολογίζουν κάθε τους βήμα και να ζυγίζουν ένα σωρό καταστάσεις πριν κάνουν το επόμενο. Όταν λειτουργείς με αυτή τη φιλοσοφία, είναι πολύ λογικό να χάσεις ενδεχόμενα μομέντουμ και την ευκαιρία να κινηθείς καιροσκοπικά. Μακροπρόθεσμα όμως, έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγεις κερδισμένος. Ή λιγότερο χαμένος έναντι των υπολοίπων…

Έχοντας πλουσιότατη εμπειρία… σφαγών και χειρουργείων, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχαν μπει και παλαιότερα στον πειρασμό να αποχωρήσουν. Κάποιες φορές μάλιστα απείλησαν φωναχτά για κάτι τέτοιο, ασχέτως αν δεν το υλοποίησαν. Είπαμε όμως, ο διακόπτης φέτος γύρισε. Βοήθησε πολύ σε αυτό η εγκληματική επιπολαιότητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ένα βράδυ στα μέσα του Νοέμβρη. Είπαμε, να σου πιάνουν τον κώλο, αλλά να σε λένε και απατεώνα από πάνω;

Η σαπίλα έφερε ασυδοσία. Και η ασυδοσία, αλαζονεία. Πλέον, ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνος του. Μαζί του συντάχθηκαν ήδη ο Άρης, ο Προμηθέας, η Κύμη, το Ρέθυμνο. Το υγιές κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ δεν αντέχει πλέον την αλαζονεία του «φάρου». Και σύντομα θα μπουν κι άλλοι στο άρμα. Το άρμα θα μετατραπεί σε πολιορκητικό κριό και σε εύλογο χρονικό διάστημα το σαθρό οικοδόμημα της ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου θα βρίσκεται ρημαγμένο στο έδαφος.

Οι προσωπικοί αγώνες ανθρώπων που είδαν τα ονόματά τους να σπιλώνονται και τις καριέρες τους να καταστρέφονται, οδεύουν προς την τελική δικαίωση. Αν όχι την ουσιαστική – κακά τα ψέματα, τα χρόνια δε γυρίζουν πίσω -, σίγουρα την ηθική. Μην το βλέπετε συλλογικά το πράγμα γιατί δεν είναι έτσι. Το ότι ο Ολυμπιακός ως μέγεθος είναι το μεγαλύτερο θύμα αυτής της σαπίλας, δε σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό.

Σιγά – σιγά, θα αρχίσουν να κελαηδούν πολλοί. Θα αρχίσουν οι έρευνες για σωματεία που υπάρχουν μονάχα σε μορφή… σφραγίδων, καταχωνιασμένων σε σκονισμένα συρτάρια τα οποία ανοίγουν μονάχα στις εκλογές της ΕΟΚ. Σειρά θα πάρουν οι καταγγελίες για εκβιασμούς, για απειλές και πάει λέγοντας.

Η αρχή του #mexritelous όμως έχει ήδη γίνει. Συμβολικά έλαβε χώρα στις 13/2 στο ΟΑΚΑ, ουσιαστικά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαρτίου του 2019. Ο «φάρος» ήδη τρίζει. Κάποιοι, πιθανολογώ αρκετοί, θα προλάβουν να τον εγκαταλείψουν προτού ακουστεί ο γδούπος από τη σύγκρουσή του με το έδαφος. Όσοι μείνουν ταμπουρωμένοι ως την τελευταία στιγμή, θα είναι και αυτοί που θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες.

Το θέμα είναι πόσοι πραγματικά θα προλάβουν να πηδήξουν, συνειδητοποιώντας ότι το τέλος πλησιάζει…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top