ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ΕΟΚ θέλει να κερδίσει χρόνο. Ο Βασιλειάδης θα της κάνει το χατίρι;

Βασιλακόπουλος ΕΟΚ Βασιλειάδης Ολυμπιακός FWS

Συμπληρώνεται ένας μήνας από τη βραδιά που ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το ΟΑΚΑ. Σε αυτόν τον ημερολογιακό μήνα (στην πραγματικότητα τέσσερις εβδομάδες ακριβώς), η εξέλιξη των πραγμάτων θυμίζει το διάσημο ρητό του Μαχάτμα Γκάντι. Στην αρχή τον αγνόησαν, στη συνέχεια τον κορόιδεψαν. Και τώρα ήρθε η ώρα να τον πολεμήσουν…

Ήδη έχει καταγραφεί η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, αν λάβουμε υπόψη μας πως μπασκετάνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους και ότι η σαπίλα του ελληνικού μπάσκετ παραμένει για μέρες στην επικαιρότητα. Ακόμα και τα… μισόλογα του Βασιλειάδη περί «σκιών» κλπ, συνιστούν μια εισαγωγή στο βαθύτερο πρόβλημα.

Έστω κι αν ο υφυπουργός εκτίθεται με το να δηλώνει πως δεν θέλει ξένους διαιτητές, όταν δεν εκφράζει την παραμικρή αντίρρηση για τους αντίστοιχους του ποδοσφαίρου. Επί της ουσίας, στο κρισιμότερο από τα θέματα που έχει θέσει ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή, ο Βασιλειάδης συντάσσεται με τον Βασιλακόπουλο. Ο οποίος βγήκε για λίγο από τη σκιά, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στον απαράβατο όρο των Ερυθρολεύκων προκειμένου να ξανακατέβουν σε αιώνιο ντέρμπι.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το κυριακάτικο ντέρμπι του ΣΕΦ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης πρόκειται να αποφασίσει αύριο για το αν και ποιο από τα δυο προγραμματισμένα αιώνια ντέρμπι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ θα αναβληθεί.

Επιτρέψτε μου να θεωρώ κωμική την κουβέντα που έχει ξεκινήσει επ’ αυτού. Περισσότερο κι από κωμική όμως, είναι επικίνδυνη. Και δεν θα μου έκανε καμία απολύτως εντύπωση αν ο Βασιλειάδης παίξει το παιχνίδι της ΕΟΚ και του Βασιλακόπουλου. Ο τελευταίος στήνει μια παγίδα στον Ολυμπιακό και δεν ξέρω κατά πόσο οι Πειραιώτες έχουν καταλάβει ακριβώς τι εξελίσσεται.

Το θέμα της αναβολής έχει εξαρχής τεθεί σε λάθος βάση. Και αυτό δεν έχει γίνει τυχαία. Η συζήτηση για το αν θα αναβληθεί το ποδοσφαιρικό ή το μπασκετικό ντέρμπι είναι εντελώς άκυρη. Βάζοντας κάτω τα δεδομένα, διαπιστώνει κάποιος πως είναι απείρως πιο εύκολο να βρεθεί ελεύθερη ημερομηνία για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις στο ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με το μπάσκετ που το πρόγραμμά τους είναι υπερφορτωμένο.

Η κοινή λογική λέει πως το ζήτημα θα έπρεπε να έχει ήδη διευθετηθεί εφόσον συζητείται ενδεχόμενο αναβολής: βάζεις το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Τετάρτη και ησυχάζεις. Σε αντίθετη περίπτωση, το μπασκετικό ντέρμπι θα πρέπει να μετατεθεί αρκετές εβδομάδες αργότερα, αφού μετά το πέρας της κανονικής περιόδου της Euroleague ακολουθούν τα πλέι οφ. Εκεί όπου αναμένεται να υπάρχει τουλάχιστον μια ελληνική εκπροσώπηση.

Που κρύβεται η παγίδα που είπα πιο πάνω; Σύμφωνα με το πονηρό σκεπτικό της ΕΟΚ, ενδεχόμενη χρονοτριβή θα κυλήσει προς όφελός της, με δεδομένο ότι βρίσκεται στριμωγμένη στα σκοινιά. Μετά από τόσο καιρό, ο Βασιλακόπουλος και οι συν αυτώ ευελπιστούν ότι το #mexritelous θα έχει «κρεμάσει», μαζί και η κάψα των οπαδών του Ολυμπιακού για κάθαρση και ραγδαίες εξελίξεις.

Από την ώρα που δεν πρόκειται να οριστούν ξένοι διαιτητές, είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα κατέβει να αγωνιστεί. Αν λοιπόν, δεν προκύψει αναβολή, τότε την Κυριακή η απειλή των Πειραιωτών θα γίνει πράξη, ο κόσμος τους θα είναι στα χαρακώματα και θα περιμένουν όλοι την τιμωρία για να πράξουν αναλόγως: όσο πιο εξοντωτική θα είναι, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι αντιδράσεις, αλλά και οι συνέπειες για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ.

Για να μην το κουράζουμε περαιτέρω, η παγίδα έχει αρχίσει να στήνεται. Στην περίπτωση που αποφασιστεί αναβολή του μπασκετικού ντέρμπι, θα είναι απλώς για να κερδίσει χρόνο ο «φάρος». Και για να οργανωθεί απέναντι στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει, αλλά και για να φθείρει το ενδιαφέρον των οπαδών του Ολυμπιακού, με την ελπίδα πως θα ξενερώσουν στο προσεχές διάστημα.

Αν λοιπόν, ο Βασιλειάδης αποφασίσει αναβολή του μπασκετικού ντέρμπι (ενδίδοντας στις πιέσεις που του ασκούνται), δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά λαδάκι στο καντήλι της ΕΟΚ που αργοσβήνει…

ΥΓ. Κάποιοι καλοθελητές διαρρέουν πως ο Βασιλειάδης σκέφτεται να πολιτευτεί εκ νέου στον Πειραιά και ότι επιχειρεί δήθεν άνοιγμα προς τον (μπασκετικό) Ολυμπιακό. Πρώτον, ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να περάσει μέρα τα σύνορα της πόλης. Και δεύτερον, κανένα άνοιγμα δεν επιχειρεί. Οι τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών μόνο πρόθεση για δράση δεν υποδηλώνουν. Ίσα – ίσα που, όπως είπα και πιο πάνω, κινούνται στη γραμμή Βασιλακόπουλου, ειδικά στο κρισιμότατο θέμα των ξένων διαιτητών. Εν ολίγοις, να σταματήσει αυτή η πλάκα…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top