More

  Η κληρωτίδα, ο κύριος Μάνος και ο κακός λύκος με τα ερυθρόλευκα…

  Ο Χρήστος Υφαντής περιμένει με... αγωνία την κλήρωση για τα ημιτελικά του κυπέλλου και ανυπομονεί να μάθει σε ποιον θα τύχει ο... κακός λύκος που λέγεται Ολυμπιακός

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Στις 19 Μαρτίου 2021 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλου. Λογικά, θα την διεξάγει ο κ. Μάνος Γαβριηλίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλου, στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρώθηκαν στην προηγούμενη κλήρωση (στη φάση των «8») σημαντικές αντιρρήσεις για τη διαδικασία που επέλεξε και για το γεγονός ότι η κλήρωση διεξήχθη χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων και εξελίχθηκε σε μια τηλεοπτική παρωδία.

  Ο κ. Μάνος δεν έχει κανένα λόγο να προσελκύσει και πάλι προβλέψεις (που έπεσαν σε όλα μέσα), επιθέσεις, γκρίνιες και αμφισβητήσεις. Εκτός των άλλων έρχονται και εκλογές (αν και κανένας δεν γνωρίζει να θα είναι υποψήφιος). Αντίθετα έχει πολλούς λόγους να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, όπερ σημαίνει ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί ενώπιον εκπροσώπων των τεσσάρων (4) ΠΑΕ και η προσωπική συμμετοχή του. Μάνου θα περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα της προ–διαδικασίας. Τα υπόλοιπα, δηλαδή «τα μπαλάκια» καλόν είναι να τα αναλάβουν οι ομάδες να τα βγάλουν από την κληρωτίδα (μια ιδέα είναι να καλούνται στο καθήκον με αλφαβητική σειρά).

   

  Για τη λειτουργία VAR στα ματς δεν το συζητάει κανείς. Θεωρείται (και είναι) δεδομένη.

  Το βασικό ζήτημα της κλήρωσης δεν είναι τόσο το ποιος θα την κάνει, όσο ποιος ψάχνει να κληρωθεί με ποιον και, το κυριότερο, ποιος δεν θέλει ούτε με σφαίρες να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό.

  Η απάντηση στο τελευταίο είναι εξαιρετικά απλή, κανένας δεν θέλει να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες, ειδικά όταν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προβάλλει ο Τελικός Αγώνας, δηλαδή ο βασικός στόχος των τριών (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα) ομάδων από τις τέσσερις.

  Παρέλκει κάθε ανάλυση για τους λόγους για τους οποίους οι «τρεις» προσεύχονται (ο ένας στην Κυρά της Λίμνης κι οι άλλοι δύο στον θεό της «εξυγίανσης») να μην βρεθούν στο δρόμο τους οι Ερυθρόλευκοι σε διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Το διάστημα που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν ο Ολυμπιακός θα έχει, λογικά, λύσει τον γρίφο του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος και θα ψάχνει το δρόμο για το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ (η ευρωπαϊκή του πορεία είναι εντελώς άλλη υπόθεση).

   

  Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλου, συνεπώς είναι πολύ λογική η «απαίτηση» των άλλων τριών να την αντιμετωπίσουν σε ένα, μονό αγώνα και σε ουδέτερο γήπεδο (ΟΑΚΑ), όπου όλα μπορούν να συμβούν ή τουλάχιστον προκύπτουν περισσότερες πιθανότητες να συμβούν από ότι σε διπλούς αγώνες. Είναι ο κακός λύκος.

  Αυτός που «καίγεται» να ξεφύγει στην ημιτελική φάση από τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται, έτσι ή αλλιώς, για τη δεύτερη καλύτερη ομάδα από τις τρεις (στην κυριολεξία πρόκειται για την ομάδα που διαθέτει το προνόμιο να έχει 1 -2 παίκτες που μπορούν να κερδίσουν ένα ματς στην καλή τους μέρα) ή, τέλος πάντων, αυτή που μπορεί να καταθέσει σε ένα Τελικό Αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό περισσότερες απαιτήσεις κυρίως λόγω Τζόλη και Ζίβκοβιτς.

  Προτείνω εκεί στην Μικράς Ασίας να ξεκινήσουν από τώρα οι παρακλήσεις «στον Θεό της εξυγίανσης» και σε μερικές εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή τη συνοδεία λαμπάδων ίσα με το μπόι του Γκαρσία (δεν κάνει κακό και ολίγον Άγιο Όρος) να βρεθεί στο δρόμο του ενός «Δικεφάλου» ο έτερος «Δικέφαλος», αυτής της Αθήνας. Είναι η πλέον ασφαλής επιλογή, ώστε η μια από τις δύο πολυαγαπημένες ομάδες της τελευταίας τετραετίας να βρεθεί σίγουρα στον Τελικό Αγώνα και να διεκδικήσει ό,τι μπορεί ή ό,τι το ποδόσφαιρο μπορεί να της προσφέρει στη μεγαθυμία του.

  Οι άλλες επιλογές (ο Ολυμπιακός σε πρώτη ανάγνωση, ή ο ΠΑΣ Γιάννινα) είναι δύσκολες έως σχεδόν «καταστροφικές», δεν παρέχουν καμία ασφάλεια πρόβλεψης και δεν είναι καθόλου απίθανο, αν προκύψουν, να οδηγήσουν στον Τελικό ένα ζευγάρι Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του θεσμού.

   

  Απέναντι στη σημερινή ΑΕΚ (χωρίς κανείς να αποκλείει τα θαύματα της Αγιάς Σοφιάς) ο ΠΑΟΚ έχει δεδομένα πολλές περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί σε διπλούς αγώνες, διαδικασία που επιτρέπει στο δεύτερο ματς να διορθώσει κάποιος κακές στιγμές του πρώτου, αν δεν έχει επέλθει η καταστροφή.

  Η ΑΕΚ εμφανίζεται στη σημερινή συγκυρία «χαμένη στο διάστημα». Όλα γύρω της κι εντός της κραυγάζουν ότι «δεν μπορεί», ουσιαστικά ότι έχει παραιτηθεί από τα πάντα και υπομονετικά περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο των play off και του Κυπέλου. Δεν είναι λίγοι αυτοί (ακόμη και περί την ομάδα) που «παρακαλούσαν» να αποκλειστεί από τον Βόλο για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το ένα από τα μαρτύρια.

  Ένα ζευγάρι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ «ικανοποιεί» και τους δύο, προσφέρει την ασφάλεια της παρουσίας του ενός στον Τελικό και τους διαφυλάσσει από την υπαρκτή πιθανότητα (σε κάθε άλλη κλήρωση) να μείνουν εκτός νυμφώνος και να δουν το ματσάκι από την τηλεόραση.

  2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έφθασε η ώρα της αλήθειας για τη συμμορία της εξυγίανσης , δεν ξέρουν τι να ευχηθούν και όλοι τρέμουν να κληρωθούν με τον Ολυμπιακό γιατί ξέρουν τι τους περιμένει με ακόμη μια σφαλιάρα και κλωτσιά στα πισινά που θα τους πετάξει έξω από την διεκδίκηση του Κυπέλλου που ήταν η μοναδική τους ελπίδα για κάποιο τίτλο . Θρύλε γερά παντού είναι Πειραιάς.

  2. Για αυτόν το λόγο η κλήρωση δεν έγινε σήμερα (όπως είχε πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα της προηγούμενης φάσης) αλλά θα διεξαχθεί μετά από 15 ημέρες (δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό στην ιστορία του κυπέλλου!), για να έχουν καιρό να αποφασίσουν οι εξυγιαντές τι τους συμφέρει – όμως είναι γι’ αυτούς μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τους χάλασε τη σούπα ο Θρύλος τα δύο τελευταία χρόνια, αλλιώς θα είχαμε τέσσερις σερί χρονιές τελικό μεταξύ των ψευτοπόντιων! Ενα είναι σίγουρο πάντως…τι Φρανκενστάιν και βλακείες, ο Δραμουντάνης ζει!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Ο «αγωνιστής» Μάκης Αγγελόπουλος και η μπανανόφλουδα που πάτησε ο Β. Λιόλιος

  Ο Μέγας Διδάσκαλος γράφει για την ξεκαρδιστική ανακοίνωση του «αντιστασιακού» Μ. Αγγελόπουλου και αποκαλύπτει την παγίδα στην οποία έπεσε μέσα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
  - Advertisement -