Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού

H τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προβλέπει μετάθεση στο μέλλον της λήψης απόφασης

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Οπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση απέρριψε σήμερα επίσημα και τυπικά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για άμεση νομοθέτηση της δυνατότητας στους Ελληνες του εξωτερικού να  ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για την Αυτοδιοίκηση που προωθείται προς ψήφιση ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, τροπολογία η οποία προβλέπει μετάθεση στο προσεχές μέλλον της λήψης απόφασης, καθώς το μόνο που προβλέπει είναι η συγκρότηση Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, με στόχο να κατατεθούν προς διακομματικό διάλογο «επεξεργασμένες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει καταθέσει τα τελευταία χρόνια δύο σχετικές προτάσεις νόμου, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα διά του προέδρου του στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε τίποτα στον κ. Μητσοτάκη που επανέφερε το θέμα την ώρα που βρισκόταν στο βήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία Σοβιετία του πλανήτη και ο Ιακωβίδης

Ο Χρήστος Υφαντής με αφορμή το ειλικρινές κλάμα του Θοδωρή Ιακωβίδη γράφει για τον ελληνικό ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό και στέκεται στη μοναδική αποδεκτή λύση που αναδείχθηκε μέσα από τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή
- Advertisement -