INSPECTOR CAMPBELL

Η πενταετία πέρασε, η κούπα δεν ήρθε και ο Χαραλαμπόπουλος είναι στον Ολυμπιακό…

Δημήτρης Γιαννακόπουλος 2015

Τα νέα εδώ στο Μπέρμπιγχαμ και συνολικά στο νησί δεν είναι ευχάριστα. Ο κορωνοϊός μας έχει κάνει να κοιτάμε τους γύρω μας σα να είναι πράκτορες της KGB στη δεκαετία του ’80. Είπα να σπάσω όμως την καραντίνα διότι έχουμε γενέθλια. Έστω και δηλωσιακά. Στις 30 Μαρτίου του 2015 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε κάνει μια «προφητική» δήλωση, σχετικά με την κατάκτηση της Euroleague και τον Βασίλη Χαραμπόπουλο:

«Το πλάνο είναι δεδομένο, το έχουμε αναλύσει και ο κόσμος το έχει αποδεχτεί και του αρέσει. Εγώ θέλω να βλέπω έναν Παναθηναϊκό γεμάτο Ελληνόπουλα, νέο αίμα, που θα δίνει όραμα και ελπίδα στον κόσμο. Αυτός ο Παναθηναϊκός που βλέπω μου αρέσει και αν δεν σηκώσουμε ευρωπαϊκό στην επόμενη πενταετία με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό να μη με λένε Γιαννακόπουλο»!

Τη Δευτέρα που πέρασε η πενταετία συμπληρώθηκε ημερολογιακά. Ο απολογισμός της προφητείας του Δ. Γιαννακόπουλου είναι μάλλον απογοητευτικός. Μηδέν ευρωπαϊκές κούπες, μηδέν final 4. Ο δε Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανήκει στον Ολυμπιακό, παλεύοντας να ξεπεράσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Πωτς γκένεν ατό που θα έλεγε και ο Ογκουνσότο;

Η πιο πρόσφατη εμπειρία του Παναθηναϊκού σε πλέι οφ είναι τραυματική: η σκούπα από τη Ρεάλ πέρυσι. Πρόπερσι ήταν και πάλι η Ρεάλ που πήγε στο final 4, νικώντας 3-1 με μειονέκτημα έδρας μάλιστα. Το 2017 το μενού είχε νέα σκούπα, αυτή τη φορά από τη Φενέρ (που κατέκτησε το τρόπαιο παίζοντας με τον Ολυμπιακό στον τελικό). Τα ίδια και το 2016: σκούπα από την Μπασκόνια (ως Λαμποράλ). Και το 2015, λίγες εβδομάδες μετά την «προφητεία» ήρθε το 3-1 από την ΤΣΣΚΑ, με συνολικό παθητικό διαφοράς 66 πόντων!

Η ελπίδα όμως δε χάθηκε ακόμη. Μπορεί τα πέντε χρόνια να πέρασαν, ωστόσο η πανδημία του κορωνοϊού που διέκοψε κάθε αγωνιστική και κοινωνική δραστηριότητα αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο. Μέχρι και την τυπική συμπλήρωση της τρέχουσας σεζόν, αν κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να ελπίζει, ισχυριζόμενος ότι δεν εννοούσε πέντε ημερολογιακά χρόνια αλλά πέντε αγωνιστικές περιόδους.

Μεταξύ μας πάντως, υπάρχουν κάποιοι κακάνθρωποι που ισχυρίζονται πως ο Δημήτρης παρακαλάει η σεζόν να διακοπεί οριστικά. Οι ίδιοι είναι αυτοί που λένε ότι εκείνος επηρέασε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Παπαδόπουλο να πρωτοστατήσει ώστε να διακοπεί η Basket League. Γιατί να λένε κάτι τέτοιο αυτά τα καθάρματα; Μήπως επειδή οι Πράσινοι δεν έχουν προπονητή, αφού ο Ρικ Πιτίνο τους αποχαιρέτησε με συνοπτικές διαδικασίες τραγουδώντας ciao amore ciao; Κάτι που έκανε και ο Φριντέτ με τη σύζυγό του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα επιστρέψουν;

Να ισχύουν άραγε αυτά που μου λένε διάφοροι ρουφιάνοι στα σοκάκια του Μπέρμιγχαμ περί οικονομικής δυσπραγίας και ότι παρακαλάει να τελειώσει άρον άρον η χρονιά για να γλιτώσει την καταβολή κάποιων δόσεων; Εγώ πάντως δε δίνω βάση στις κακοήθειες. Και επειδή ξέρω ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι άνθρωπος που κρατάει τον λόγο του, είμαι βέβαιος πως θα πιέσει ασφυκτικά τον Μπερτομέου προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Στην τελική, μπορεί αυτή η πέμπτη σεζόν να είναι όντως η χρονιά του. Προπονητές υπάρχουν ένα σωρό και Φριντέτηδες να τους φας με το κουτάλι.

Cheers!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top