Η Super League φέρνει την τεχνολογία στις προπονήσεις των ομάδων (vid)

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μετά την υπουργική απόφαση για χορήγηση περίπου 7.500.000 ευρώ από το στοίχημα σε όλες τις επαγγελματικές αθλητικές κατηγορίες της χώρας, η Super League αξιοποίησε σε πρώτο βαθμό το δικό της μερίδιο – ποσοστό (15%) στη συνεργασία με τη VEO, μία πλατφόρμα που φέρνει την καινοτομία στον τρόπο προπόνησης των ομάδων.

Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εν λόγω πλατφόρμα κινηματογράφησης αθλητικών γεγονότων με σκοπό να φέρει την τεχνολογία στις προπονήσεις των ΠΑΕ της Super League, αλλά και στα τμήματα υποδομής αυτών.

Η κινηματογράφηση για τεχνικούς/προπονητικούς σκοπούς ή technical filming, όπως αποκαλείται διεθνώς, αποτελεί εδώ και χρόνια μια απαραίτητη διαδικασία, καθώς επιτρέπει στις ομάδες να αξιολογούν τα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τις προπονήσεις, όσο και από τους αγώνες. Την ίδια τακτική ακολουθούν μάλιστα και πολλές μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.

Η Super League αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωση της:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα η κινηματογράφηση των προπονήσεων και των αγώνων των Τμημάτων Υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15) για προπονητικούς σκοπούς, με τη χρήση της πλατφόρμας VEO.

Η χρηματοδότηση του δικαιώματος χρήσης της πλατφόρμας VEO θα υλοποιηθεί κεντρικά από τη Super League, προς όφελος όλων των ομάδων, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

Ένα πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια των προπονητικών επιτελείων όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, η πλατφόρμα VEO, θα δίνει τη δυνατότητα για την καταγραφή και ανάλυση των αγώνων και των προπονήσεων τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική αξιολόγηση των αγωνιστικών δεδομένων που θα προκύπτουν από τις προπονήσεις και τους αγώνες των Τμημάτων Υποδομής της Super League (K19, K17, K15).

Οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να διδάσκουν τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές με στοιχεία που θα προκύπτουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που παρέχει η πλατφόρμα VEO.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Υπόθεση Γουόκαπ: Ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για τον… «δήμιό» του

Ο Insider γράφει τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ και εξηγεί γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχουν προβάδισμα, αλλά και για ποιον λόγο πιέζουν ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταγραφή
- Advertisement -