Ποδόσφαιρο

Η UEFA μελετά τη συνέχιση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ιούλιο και Αύγουστο

UEFA

Η UEFA αρνήθηκε ότι υπάρχει προθεσμία έως τις 3 Αυγούστου για την ολοκλήρωση του Champions League της φετινής σεζόν, μετά από αναφορά του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, ZDF, που ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε πως η διοργάνωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε στο γερμανικό ZDF ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, κάτι που δεν είναι σωστό» υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η UEFA. «Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής και δεν όρισε ακριβείς ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν».

Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε όλη τη Ευρώπη και πέρα από αυτή έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, το Champions League έχει σταματήσει στην φάση των «16».

«Η UEFA αναλύει επί του παρόντος όλες τις επιλογές για την ολοκλήρωση των εγχώριων και ευρωπαϊκών σεζόν με την Ευρωπαϊκή Ένωση των συλλόγων και τις Ευρωπαϊκές Λίγκες με την ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε στις 17 Μαρτίου», προσθέτει η ανακοίνωση της UEFA και καταλήγει: «Η πρωταρχική προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Μετά από αυτό, θα βρούμε τις ημερολογιακές λύσεις για να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις. Επί του παρόντος τις μελετάμε επιλογές για να γίνουν (σ.σ. ευρωπαϊκοί) αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν χρειαστεί, ανάλογα με τις ημερομηνίες επανεκκίνησης και την άδεια των κυβερνήσεων των χωρών.»

Υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον σε όλη αυτή την ιστορία, με δεδομένο πως εκκρεμεί η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς και τους Πειραιώτες να επιδιώκουν μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Ωστόσο, το κατά πόσο είναι εφικτό να επιμηκυνθεί τόσο πολύ η σεζόν και να συμπαρασύρει τα εγχώρια πρωταθλήματα, μπορείτε να το διαβάσετε στο σχετικό ΕΥΘΕΩΣ του διευθυντή του FWS, Γιώργου Χαλά…

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top