ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Ιδού η NOVA κύριε Σαββίδη

Μαρινάκης Ιβάν Σαββίδης

Αυτό που κάνει ήδη ο ΠΑΟΚ, φοβούνται ότι θα το κάνει ο Ολυμπιακός. Η εποχή του Παππά έχει παρέλθει, αλλά οι επιχειρηματίες δεν σταματούν πουθενά σε μια ελεύθερη αγορά

Δεν… ξανάγινε. Μια καθαρά επιχειρηματική πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με πρόταση για αγορά μέρους μειοψηφικού πακέτου των μετοχών της NOVA, έγινε αντικείμενο κρίσεων κι επικρίσεων από τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, οι οποίοι αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφασή τους να δώσουν τα δικαιώματα των αγώνων τους στο PAOK TV.

Ήδη άρχισαν να τίθενται ζητήματα για τον ρόλο που θα έχει η NOVA σε περίπτωση που εξαγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αφήνονται αιχμές για την …χαμηλή πρόταση που έγινε στον ΠΑΟΚ από το συνδρομητικό κανάλι, προκειμένου να πάρει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Μάλιστα συνδυάζεται με το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού να πάρει τη NOVA.

Ο ΠΑΟΚ στην ελεύθερη αγορά ακόμη και χωρίς να υπάρχει η… κακιά NOVA, αυτή που τον σνομπάρει και στρέφεται κατά των συμφερόντων της γιατί το θέλει ο… Μαρινάκης ο οποίος μπορεί να την αγοράσει, δεν βρήκε κάποιο κανάλι να τον ικανοποιήσει. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε ανοιχτή την πόρτα στην… Γη της επαγγελίας, την ΕΡΤ, καθώς ο Νίκος Παππάς τα είχε κανονίσει όλα με τον Γιάννη Δρόσο. Οι εκλογές ωστόσο ανέτρεψαν τα σχέδιά τους. Ξέχασαν ότι από την ΕΡΤ έφυγαν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης για να πάνε στην NOVA. Και κει φαίνεται ο κακός Μαρινάκης φρόντισε να ρίξει τις προσφορές του κρατικού καναλιού. Οι δύο ομάδες βγήκαν στην αγορά και ικανοποιήθηκαν από το συνδρομητικό κανάλι, καθώς δεν ήθελαν τον ουρανό με τ’ άστρα.

Ας μην ξεχνάμε ότι και η ΑΕΚ επιχείρησε να πάει στην ΕΡΤ με χρήματα… εκτός λογικής αγοράς, αλλά έκανε στροφή και συμφώνησε εκ νέου με τη NOVA. Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε τον δικό του δρόμο.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, στη συνεδρίαση της Λίγκας τόνισε πως ο «δικέφαλος» δεν πρόκειται να υποκύψει στον ηθικό εκβιασμό να πάρει χρήματα που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία της ομάδας, ενώ υποστήριξε ότι η πρόταση που έγινε από τη NOVA ήταν εξευτελιστική με βάση τα επιτεύγματα της ομάδας και τη δυναμική που έχει αποκτήσει.

Αν και υπάρχει και άλλο συνδρομητικό κανάλι που ασχολείται με τα αθλητικά, αν και υπάρχουν πολλά ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια, αν και το αφεντικό του ΠΑΟΚ έχει δικό του κανάλι και θα μπορούσε να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κανείς δεν ανταποκρίθηκε να προσφέρει τα χρήματα που ικανοποιούν την ΠΑΕ. Έτσι προέκυψε το PAOK TV.

Mάλιστα ο ΠΑΟΚ σε ανακοίνωσή του επισήμαινε ότι:

«Σε μια εποχή που η τεχνολογία κάνει άλματα και σχηματοποιεί μια νέα ψηφιακή κοινωνία, ο ΠΑΟΚ επιλέγει να πρωτοπορεί και να ορίζει το μέλλον με τους δικούς του όρους. Να βλέπει προοπτικές αντί για ρίσκο, να φεύγει από χρεοκοπημένα μοντέλα, να διαμορφώνει το αύριο βασιζόμενος στις δυνάμεις του κόσμου του, να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στους φίλους του και στους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Το μέλλον είναι εδώ».

Η διακοπή του πρωταθλήματος. δίνει τη δυνατότητα στον Ιβαν Σαββίδη και τους στενούς του συνεργάτες, να αποφασίσουν για το μέλλον του PAOK TV, χωρίς πίεση χρόνου.

Το ιντερνετικό εγχείρημα του ΠΑΟΚ με την μετάδοση τριών έως τώρα εντός έδρας αγώνων, προσέφερε τη δυνατότητα στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο στο Ελληνικό πρωτάθλημα και την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League.

Το ύψος των εσόδων, είναι γνωστό μόνο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι άνθρωποι του δικέφαλου του βορρά ήταν ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τον Αύγουστο. Ο νταμπλούχος τέθηκε όχι μόνο εκτός Champions League, αλλά και Europa League. Συνεπώς τα έσοδα από τα τηλεοπτικά θα καταρρεύσουν.

Το ζήτημα της αξιοπιστίας που αναδεικνύεται ειδικά τώρα που υπάρχει και το VAR, μάλλον δεν θα έπρεπε να προβάλλεται από τον βορρά. Γιατί ήδη όταν την εικόνα προσφέρει το κανάλι του ΠΑΟΚ, τι να επικαλεστεί ο Ιβάν; Ότι ο Μαρινάκης θα είναι ιδιοκτήτης της NOVA και το… δικό του –αν υπάρξει πώληση-κανάλι θα καλύπτει με υποκειμενικότητα τους αγώνες; Δεν αναφερόμαστε βέβαια στις δημοσιογραφικές μεταδόσεις, αλλά το τεχνικό μέρος των καλύψεων και όσα προσφέρονται στο VAR και τους Έλληνες φιλάθλους ως εικόνα. Να καταγγείλει ο ΠΑΟΚ, αυτό που ήδη ο ίδιος κάνει; Εδώ ταιριάζει γάντι το …δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε.

Σε τελική ανάλυση η Forthnet αναζητεί αγοραστή εδώ και χρόνια. Ας κάνει μια καλύτερη πρόταση ο Σαββίδης και ας πάρει αυτός το πλειοψηφικό πακέτο της NOVA. Και ας δώσει μετά και… 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον ΠΑΟΚ. Η επίσημη πρόταση της Alter Ego στις δανείστριες τράπεζες, δεν είναι δεσμευτική.

Από τα τέλη του 2016 οι τράπεζες ξεκίνησαν διαδικασία εύρεσης επενδυτή. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια διαδικασίας, και μετά από πολύμηνες αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα Vodafone/WIND, οι τράπεζες τον Ιούλιο του 2019 βρέθηκαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα ΑΝΤ1/Blackstone. Στην πορεία, οι τράπεζες είχαν απορρίψει αρκετούς ενδιαφερόμενους αλλά και δύο συγκεκριμένες προτάσεις από δύο μεγάλα επενδυτικά funds. Στην ελεύθερη αγορά ο καθένας μπορεί να κάνει προτάσεις. Ιδού η NOVA κύριε Σαββίδη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top