Και για να τα λέμε όλα, πόσα πρωταθλήματα είχε πάρει ο Μεγαλέξανδρος;

Ίσως ήρθε η ώρα ο Βουκεφάλας και ο αναβάτης του να αποκαθηλωθούν από την παραλία της Θεσσαλονίκης. Κι εκεί πάνω να μπει ένα άγαλμα του Ιβάν Σαββίδη...

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που παραδοσιακά απευθυνόταν – αλλά και εξέφραζε – τη Μακεδονία και ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Εδώ και δεκαετίες, οι οπαδοί του έδειχναν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονταν του Μακεδονικού, ειδικά όταν οι αντίπαλοι τους αποκαλούσαν υβριστικά «Βούλγαρους».

Ναι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμφανίζονταν κατά καιρούς βουλγαρικές σημαίες στην εξέδρα των παοκτζήδων και πάλι όμως δε γίνεται κάποιες «μεμονωμένες» ενέργειες να στιγματίζουν έναν ολόκληρο λαό.

Ήρθε λοιπόν, ο καιρός ώστε αυτός ο λαός να δείξει την πραγματική ευαισθησία του για τη Μακεδονία. Στην κρίσιμη ώρα όμως, ο λαός που στοιχίζεται με τον ΠΑΟΚ και τη διοίκησή του σιώπησε. Με σιωπή εκκωφαντική και απουσία εκτυφλωτική.

Η κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών υπερψηφίστηκε. Η μοναδική οργανωμένη αντίδραση του λαού του ΠΑΟΚ ήταν ένα πανί στην Τούμπα. Μέχρι που ήρθε η ώρα να δώσουν οι οπαδοί του το «παρών» σε ένα οργανωμένο δικό τους συλλαλητήριο. Με τρομερή καθυστέρηση μεν, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, χθες δηλαδή, δόθηκε ραντεβού προκειμένου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να διατρανώσουν τα αισθήματά τους ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη. Όχι βεβαίως για τα παιδιά που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά για όλους εκείνους που προτίμησαν να ακολουθήσουν τις «οδηγίες»…

ΠΑΟΚ συλλαλητήριο ΜακεδονίαΠΑΟΚ συλλαλητήριο ΜακεδονίαΠΑΟΚ συλλαλητήριο Μακεδονία

Το πράγμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η σύμπραξη του Ιβάν Σαββίδη με την κυβέρνηση που ξεπούλησε τη Μακεδονία (και σιγά – σιγά οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν, αν λάβουμε υπόψη μας την αναφορά στο «αεροδρόμιο της Μίκρας»), είχε έναν και μόνο προφανή στόχο. Να εξαγοραστούν με όποιο κόστος οι συνειδήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Με ένα πρωτάθλημα, αήττητο ει δυνατόν.

Κάποτε, κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ποιος θα δεχόταν να παραχωρήσει ονομασίες, αναφορές και προγονική κληρονομιά για ένα πρωτάθλημα; Να που έγινε κι αυτό.

Στην τελική, ο Ιβάν Σαββίδης πήρε ένα πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για τρίτο σερί κύπελλο. Ο Μέγας Αλέξανδρος πόσες κούπες πήρε που τον έχουνε και σούζα στ’ αλογάκι; Ίσως ήρθε η ώρα ο Βουκεφάλας και ο αναβάτης του να αποκαθηλωθούν από την παραλία της Θεσσαλονίκης. Κι εκεί πάνω να μπει ένα άγαλμα του Ιβάν Σαββίδη. Ενδεχομένως ένοπλο, για να καταδειχθεί και η «μαχητικότητα» του ανδρός…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Γουόκαπ: Πολυδιάστατος και με… κρύο αίμα!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, που έκανε «ένεση» ποιότητας και αναβάθμισης στο έμψυχο δυναμικό του, αποκτώντας έναν πόιντ γκαρντ, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές, πολύ καλά!
- Advertisement -