ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κάναντι: Να φτιάξουμε μία νεανική ομάδα, στόχος η εξάδα

Πριν την αναχώρηση για το Πήλιο, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ο Ατρόμητος παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τον Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του Περιστερίου μετά από τη θητεία του στη Νυρεμβέργη.

Ο Αυστριακός κόουτς εξήγησε πως θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές, ενώ έθεσε σαν στόχο την παρουσία του Ατρομήτου στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος παρά τον υψηλό ανταγωνισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή του στον Ατρόμητο: «Αρχικά να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθατε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω τόσο κόσμο σε τέτοια κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Είχαμε δύο εξαιρετικά χρόνια. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος που επέστρεψα. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση και πάντα παρακολουθούσα την πορεία της ομάδας. Δεν μου ήταν δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση. Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους για την ομάδα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ο στόχος είναι οι πρώτες έξι θέσεις, κάτι που πιστέψτε με δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Για αυτό θα παλέψουμε όμως και για αυτό θα φτιάξουμε με τον πρόεδρο μια πολύ δυνατή και ισχυρή ομάδα».

Για το αν έχει έρθει με συγκεκριμένη ατζέντα για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας: «Σίγουρα, θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μόλις χθες το απόγευμα ήρθα στην Αθήνα. Πάντα παρακολουθούσα την ομάδα και έχω σκέψεις για το πού χρειάζονται αλλαγές. Παρακολουθούσε όμως και από την τηλεόραση. Είμαι σε συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή, αλλά το πιο σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Ατρόμητος που πρέπει να πληρώσει (σ.σ. γέλια). Ωστόσο, θέλουμε να φτιάσουμε μια διψασμένη και νεανική ομάδα».

Για το αν θα χρειαστεί χρόνος για το χτίσιμο, όπως απαιτήθηκε και όταν πρωτοανέλαβε την πρώτη σεζόν: «Αυτό που είδα στην προηγούμενη θητεία για το πόσο δύσκολο είναι να πάρεις από την αρχή τα θετικά αποτελέσματα. Ναι, είχαμε δεχθεί έξι γκολ σε φιλικά, αλλά δεν τους δίνω καμία σημασία. Αυτό θα γίνει και φέτος. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια θετική αύρα εν όψει της πολύ δύσκολης προετοιμασίας που έρχεται. Θα είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη σεζόν. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αρχίζουμε εντελώς από το μηδέν. Δεν έχει σημασία τι έχουμε πετύχει στο παρελθόν. Κοιτάμε το μέλλον. Θα προσέξουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θέλουμε και τύχη στις μεταγραφές. Θα δουλέψουμε με όλο το σταφ για το καλύτερο δυνατό».

Για το αν οι επιτυχημένες σεζόν είναι ένα έξτρα βάρος ή ένα κίνητρο: «Το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν μετράει. Κοιτάμε το σήμερα. Το αφήνουμε εντελώς πίσω μας. Επικεντρωνόμαστε στο μέλλον».

Για τις ακαδημίες: «Αύριο στο Πήλιο θα πάρουμε τρεις παίκτες από τις Ακαδημίες μας για να τους δούμε. Στόχος μας είναι να τους εξελίξουμε για την πρώτη ομάδα. Αν ψάξουμε ένα θετικό, είναι ότι έπαιξαν νέα παιδιά. Ήδη υπάρχουν παιδιά από τις Ακαδημίες και μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους. Υπάρχουν όμως κι άλλοι που όπως είπε και ο κόουτς θα τους αξιολογήσει».

Για την εικόνα του Ατρόμητου και πάνω σε τι θα θελήσει να δουλέψει: «Είναι δύσκολο να αναλύσουμε θέματα τακτικής και φιλοσοφίας. Σε αυτό θα αρχίζουμε να δουλεύουμε αύριο. Αλλά θέλω μια γενναία ομάδα, επιθετική, με μεγάλη δύναμη και πολλή δουλειά στο γήπεδο. Δεν θέλω να μιλάω πολύ για την περασμένη σεζόν, επειδή άλλαξαν προπονητές. Θέλω να δώσω ένα ευχάριστο κλίμα στην ομάδα».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top