ΑΕΚ

Καρέρα: Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν

Καρέρα ΑΕΚ

Στην επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς, ο Μάσιμο Καρέρα αναφέρθηκε στη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι, ενώ τόνισε πως το κίνητρο του είναι πως υπάρχει νοοτροπία νικητή τόσο στον τεχνικό διευθυντή όσο και στον ίδιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ: «Εγώ δέχτηκα να έρθω στην ΑΕΚ γιατί υπήρχε συμφωνία απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς και εγώ ήρθα γιατί μ΄αρέσει να είμαι νικητής και αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες της ΑΕΚ».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ομάδα, μιας και είμαστε τρίτοι. Το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίζω. Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Εγώ θέλω να χάσω από κάποιον που είναι δυνατός και όχι η ήττα να οφείλεται στις δικές μου αδυναμίες».

Για το ποιο είναι το κίνητρο του: «Το κίνητρο μου είναι ότι έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς. Και αυτός είναι νικητής».

Για το τι θέλει να αλλάξει: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ’ όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ’ αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Για το πότε υπήρξε η κύρια επαφή με την ΑΕΚ: «Η κύρια επαφή έγινε την προηγούμενη βδομάδα. Με τον Ήλια μιλάμε ιταλικά και υπάρχει πολύ καλή επαφή μεταξύ μας».

Για το τι θέλει από τους παίκτες του: «Είδα την ομάδα στο προηγούμενο παιχνίδι. Θέλω οι παίκτες μου να παίξουν με διαφορετικές θέσεις και διαφορετικούς ρόλους. Θέλω μια ομάδα χαμελέοντα. Να προσαρμόζεται σε κάθε ομάδα. Θέλω οι παίκτες να μπορούν να αλλάξουν το σύστημα χωρίς αλλαγή παίκτη. Στόχος μου είναι να πάρω το 300% από κάθε παίκτη.

Πάντοτε υπάρχουν πράγματα να βελτιώσει κανείς ακόμα και στις νίκες. Αυτός είναι ο στόχος μας να βρούμε τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε. Στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα που θα κυριαρχεί, δεν θα δέχεται γκολ και για μας κάθε παιχνίδι θα είναι κι ένας τελικός. Θέλουμε οι παίκτες μας να παίζουν με αυτοπεποίθηση.

Ναι πάντοτε είναι δύσκολο να αλλάξεις μία νοοτροπία. Πρέπει κάθε παίκτης να έχει την ίδια νοοτροπία. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που οδηγούν στη νίκη. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν θυσίες. Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Οι παίκτες με οδηγούν να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω δει μόνο τον ΠΑΟΚ λόγω των παιχνιδιών με την Σπαρτάκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει ταλέντο».

Για τη συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Είναι αλήθεια ότι είχα πει στους οπαδούς της ΑΕΚ: “Οι παίκτες θα δίνουν και την ψυχή τους. Η ΑΕΚ έχει το στέμμα και αυτό υπερασπίζονται οι παίκτες. Πρέπει να χάνουμε από κάποιον καλύτερο” Τότε οι οπαδοί μου είπαν “εμάς μας ενδιαφέρουν τα ντέρμπι» εγώ τους απάντησα “Θέλετε τα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα” και εγώ τους είπα «Θέλω το πρωτάθλημα».

Το βίντεο της παρουσίασης:

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top