16.8 C
Athens

Καστρίτση για Πετρούνια: Που είναι η ανάρτησή του για τα αίσχη που γίνονται στην ενόργανη;

Μια από τις αθλήτριες που έστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα φρικιαστικά συμβαίνουν στο χώρο της γυμναστικής, εξέφρασε την αντίθεσή της στις δηλώσεις του λευτέρη Πετρούνια.

Η Δήμητρα Καστρίτση μίλησε στο ραδιόφωνο του Status 107,7 και πήρε θέση κλατά του Έλληνα πρωταθλητή των κρίκων, επισημαίνοντας ότι ο Πετρούνιας δεν έχει κάνει ούτε μια ανάρτηση για τις αποκαλύψεις που σόκαραν πριν λίγο καιρό το Πανελλήνιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σε αυτά τα γυμναστήρια που είναι πολύ λίγα σε όλη την Ελλάδα συμπορευτήκαμε πάρα πολλοί αθλητές μαζί με αυτούς τους δύο αθλητές. Με τη σύζυγο του κυρίου Πετρούνια ήμασταν μαζί σε αγώνες, σε ταξίδια, σε παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαϊκά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εθελοτυφλούν. Βέβαια είναι προσωπικό του καθενός να μην μιλάει. Εμείς κάναμε αυτήν την προσπάθεια για να μπορέσει να σωθεί έστω και ένα παιδί. Δεν κοιτώ μόνο τα δικά μου παιδιά, αλλά και τα παιδιά των άλλων. Γιατί παράγοντες στη γυμναστική που υπήρχαν όταν ήμουν εγώ αθλήτρια, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα.

Η στήριξη που λένε ότι έχουμε, που είναι; Εγώ θα ήθελα προσωπικά να δω μία ανάρτηση που έχει κάνει ο κύριος Πετρούνιας για το άθλημα του κιόλας. Που είναι η στήριξη που μας παρέχει για να πάψουν να υπάρχουν αυτά τα αίσχη που γίνονται στο χώρο της ενόργανης. Εδώ και επτά μήνες είδαμε κανείς να μην ξέρει τίποτα, κανείς να μην έχει ακούσει τίποτα, κανείς να μην έχει δει τίποτα!

Βεβαίως μόνο οι ίδιοι μόνο μπορούν αν απαντήσουν γιατί δεν μιλάνε. Εγώ όμως, δεν βλέπω καμία στήριξη. Και στο θέμα της συγγνώμης, την οποία τη ζήτησε από τον ελληνικό λαό. Στον ελληνικό λαό αφιερώνουμε τα μετάλλια μας, δεν άκουσα να ζητήσει συγγνώμη από τους 33 αθλητές του αθλήματος του. Δεν μας ζήτησε καμία συγγνώμη».

Η πρώην αθλήτρια της ενόργανης είπε αναφορικά με τα περιστατικά βίας που βίωσε η ίδια και συναθλητές της:

«Δεν μιλάμε για ψυχολογική βία, μιλάμε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις για κακοποιήσεις, μιλάμε για ξυλοδαρμούς για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών.

Στην εθνική ομάδα είχα πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Στην δική μου περίπτωση ήταν γυναίκα, σε άλλες περιπτώσεις ήταν άνδρες. Επί καθημερινής βάσης ήταν οι σφαλιάρες και το ξύλο στα πόδια. Αυτά ήταν πταίσματα σε υπήρχαν και πολύ πιο άγρια περιστατικά που προσπαθούσαν οι συναθλήτριες να σταματήσουν την προπονήτρια να χτυπάει. Αν κάτσει κάποιος διαβάσει τις καταθέσεις των αθλητριών είναι να δακρύζει και από χθες συνεχίζεται η κακοποίηση μας της ψυχής μας. Μπορεί κάποιος να διανοηθεί σε τι κατάσταση είμαστε από χθες όλοι εμείς;»

Σε ένα ξέσπασμα της για τις επιτυχίες και τον τρόπο που ήρθαν οι διακρίσεις τόνισε:

«Τα μετάλλιά μου τα καίω και τα πετάω… ντρέπομαι που ήμουν αθλήτρια αυτού του χώρου, αυτού του αθλήματος. Ένας αθλητής πρέπει πάνω απ’ όλα τα έχει ήθος και αξιοπρέπεια … Πίσω από τα μετάλλια και τα λαμπερά κορμάκια υπάρχει παρά πολύ δάκρυ, πάρα πόνος ψυχής, για να φτάσει να κατακτήσει μια θέση. Ήταν λοιπόν εκ μέρους του κυρίου Πετρούνια άκυρο να ακυρώνει όλους τους αθλητές, οι οποίοι δεν έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο. Για μένα όλοι οι αθλητές έχουν αξία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς