More

  Κελεσίδου: Ο νέος αθλητικός νόμος υπόσχεται να φέρει διαφάνεια και αξιοκρατία

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είναι προ των πυλών και Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Μούγιος, η Τασούλα Κελεσίδου και ο Νίκος Ξυλούρης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

  Μετά από πολλά χρόνια ο αθλητισμός έχει την ευκαιρία να μπει στον σωστό δρόμο, με την Κυβέρνηση να έχει σχεδόν έτοιμο το αθλητικό νομοσχέδιο και να το εμπιστεύονται σπουδαίοι Έλληνες αθλητές.

  Αναλυτικά τα όσα είπαν:

  Δημήτρης Μούγιος (ασημένιος Ολυμπιονίκης κωπηλασίας)

  «Διαβάζοντας για τον νέο αθλητικό νόμο διαπίστωσα ότι η Κυβέρνηση έχει τη βούληση να διορθώσει προβλήματα που βασανίζουν επί δεκαετίες την αθλητική οικογένεια. Δεν μπορώ παρά να χαιρετίσω αυτή την ενέργεια που έχει ως σκοπό την ανανέωση και τη βελτίωση του αθλητισμού της χώρας. Παρακολουθώ τις αντιδράσεις που φυσιολογικά προκαλούνται απ’ όσους τυχόν θεωρούν ότι θίγονται, αλλά πρέπει να τους πω ότι η συμφωνία τόσων αθλητών με τις προβλέψεις του νόμου δεν αφορά σε εκλογικές σκοπιμότητες, όπως πιθανώς να νομίζουν. Όλοι εμείς θέλουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλητισμού, στον οποίο έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε την ίδια λαχτάρα και θέλουμε το καλό του αθλητισμού. Είναι το όραμά μας. Να προχωρήσει η χώρα αθλητικά, να αναπτυχθεί σε όλα τα αθλήματα. Μεταξύ μας, οι αθλητές, δεν γίνεται να έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε μπορούν να μας χωρίσουν ή να μας κατηγοριοποιήσουν. Είναι αυτονόητο πως μπροστά στα οφέλη για τον αθλητισμό μας, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα, ενωμένοι».

  Τασούλα Κελεσίδου (ασημένια Ολυμπιονίκης δισκοβολίας)

  «Ο νέος αθλητικός νόμος υπόσχεται να φέρει διαφάνεια και αξιοκρατία. Μία τέτοια προσπάθεια έχουμε όλοι χρέος να την στηρίξουμε. Η Κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκονται συνεχώς δίπλα στους αθλητές, κάτι που κάνει εμάς που έχουμε υπηρετήσει τον αθλητισμό, να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για αυτό που έχουμε αγαπήσει».

  Νίκος Ξυλούρης (Ολυμπιονίκης κολύμβησης)

  «Θεωρώ ότι για πρώτη φορά, απ’ όσο θυμάμαι, πάει να γίνει μία σοβαρή προσπάθεια για να υπάρξει διαφάνεια στον αθλητισμό. Κι όταν θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες, με δημοκρατικούς τρόπους, να έχουν το δικαίωμα να μπουν στον αθλητισμό άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τα αθλήματα και διαθέτουν γνώση, εμπειρία και όρεξη για να βοηθήσουν αυτό που έχουν αγαπήσει. Πρώτη φορά βρέθηκε ένας άνθρωπος, ο κ. Αυγενάκης, που έφτιαξε ένα νόμο, παραμερίζοντας συμφέροντα, με μοναδικό στόχο το καλό του αθλητισμού».

  Πόπη Ουζούνη (Ολυμπιονίκης σφαιροβολίας)

  «Ο νέος αθλητικός νόμος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση στέκεται το πλευρό των αθλητών και γενικότερα όλου του αθλητικού κινήματος. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον νόμο και τις προσπάθειες του Υφυπουργού και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε».

  Γιώργος Τζελίλης (Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)

  «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω για πρώτη φορά μια κυβέρνηση να παίρνει τόσο σοβαρά το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό και να δείχνει ότι έχει τη βούληση και τη θέληση να τον οδηγήσει στη πρόοδο και σε μία νέα εποχή με γνώμονα τη διαφάνεια. Το αθλητικό κίνημα έχει ανάγκη ανανέωσης. Σε μία τέτοια προσπάθεια, είμαστε όλοι αρωγοί και επικροτούμε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα».

  Μαρία Καρπαθάκη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae kwon do)

  «Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και νυν προπονήτρια στηρίζω τον νέο αθλητικό νόμο γιατί υπόσχεται να φέρει ένα καλύτερο μέλλον στο αθλητικό στερέωμα της χώρας μας. Είναι η πρώτη φορά που εμείς οι αθλητές έχουμε φωνή και έφτασε η ώρα να γίνουν πράξη οι αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αθλητισμός».

  Χρήστος Σπύρου (Ολυμπιονίκης άρσης βαρών)

  «Θέλω να στείλω μήνυμα στήριξης στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το αθλητικό νομοσχέδιο και τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν στον αθλητισμό μας. Ελπίζω να προχωρήσουν με τόλμη στις αλλαγές που θα δώσουν αισιοδοξία για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού και των νέων αθλητών που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον».

  Σπύρος Ανδριόπουλος (Παγκόσμιος πρωταθλητής 10.000μ.)

  «Ο αθλητικός νόμος δίνει την ευκαιρία, σε μία εποχή που υπάρχουν γενικότερες αλλαγές στην κοινωνία, να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης όλου του αθλητισμού. Αποτελεί μεγάλη τομή για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας».

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Euroleague: Το «κίνημα των 7» και τα μηνύματα στον Τζόρντι Μπερτομέου

  Ο Μέγας Διδάσκαλος γράφει για τη συνάντηση των 7 μετόχων της Euroleague και εξηγεί για ποιον λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου θεωρείται πλέον χαμένος από χέρι...
  - Advertisement -