16.7 C
Athens

Κωνσταντινέας: Δέκα χιμπατζήδες παράγοντες έφτασαν το ποδόσφαιρο εδώ που είναι σήμερα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, αναφέρθηκε στα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο -χωρίς βέβαια να του γίνει ερώτηση για το φιάσκο με τον τελικό Κυπέλλου- καθώς επικεντρώθηκε στους διαιτητές.

Ο Κωνσταντινέας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στη διαιτησία στη χώρα μας, ενώ δεν μπόρεσε να μην μιλήσει και για τον Κομίνη.

Παράλληλα τόνισε ότι οι παράγοντες πρέπει να αφήσουν τους διαιτητές και αρχιδιαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς μόνο τότε θα μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρει ανοδική πορεία, αλλά παράλληλα εξέφρασε και τη σιγουριά του ότι έγινε με τον Περέιρα θα γίνει και με τον Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συνέντευξη Περέιρα και αν τα περί απειλών πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης:

«Δεν είπε κάτι καινούργιο. Οι Ελληνες διαιτητές είχαν την ευκαιρία στα πλέι-οφ λόγω κορωνοϊού να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει. Δε λέμε ότι υπάρχει αλάνθαστη διαιτησία. Δεν καταδικάζουμε το διαιτητή που κάνει λάθος, αλλά αυτόν που έχει δόλο. Εκεί πρέπει να βοηθήσουν οι παράγοντες. Τις παθογένειες των ομάδων τους, τις βγάζουν στους διαιτητές στην Ελλάδα. Στην Ευρωπη οι διαιτητές έχουν άλλη θέση στο ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να γίνει κι εδώ. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο, το οποίο άλλοτε λειτούργησε κατά το δοκούν ανάλογα από το ποιο σωματείο ήλεγχε την ΕΠΟ και άλλοτε κυβερνητικά ποιο κόμμα μπορεί να είχε σχέση με τον εκάστοτε πρόεδρο. Κάναμε προσπάθεια για εξάλειψη αυτών των φαινομένων, άλλες φορές πετύχαμε κι άλλες όχι. Είναι σαν τη Λερναία ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και γεννιούνται δέκα. Εμείς ζητήσαμε τις ξένες ομοσπονδίες να έρθουν εδώ, κλείσαμε τα γήπεδα και στα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κάτι πήγε να γίνει. Εδώ βλέπουμε από την κυβέρνηση προσπάθεια επιστροφής στο παρελθόν. Όλα ηρέμησαν τώρα λόγω κορωνοϊού».

Για το αν η κυβέρνησή του έκανε κάτι για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν όπως της επίθεσης Τζήλου:

«Το πιο εύκολο είναι να πω ότι η εκάστοτε κυβέρνηση ελέγχει τη δικαιοσύνη, δε θα το πω. Αλίμονό μας αν πούμε κάτι τέτοιο, ότι χειραγωγείται η ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό αμφισβητείται βέβαια από τους πολίτες, αλλά δε θέλω να το πιστέψω. Παθογένειες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους. Απλά στο ποδόσφαιρο δυστυχώς έγινε πλειοψηφία η παραβατικότητα».

Για το αν κρίνει επιτυχημένο τον Περέιρα:

«Το ερώτημα είναι αν αφήνουν τον οποιονδήποτε αρχιδιαιτητή να κάνει τη δουλειά του. Κανένας Περέιρα, είτε Έλληνας είτε ξένος αν δεν τον βοηθήσουν οι παράγοντες δε θα είναι επιτυχημένος. Και ο Θεός να κάνει τον αρχιδιαιτητή, αν δεν βοηθήσουν οι παράγοντες και δε σταματήσουν οι αψιμαχίες, δε θα πετύχει. Το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ο αρχιδιαιτητής, αλλά αν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του. Δεν μπορεί κανένας ξένος να μπει στην ελληνική πραγματικότητα. Διαιτητής καλός είναι αυτός που έχει προσωπικότητα. Ο κ. Περέιρα είπε αυτό που έζησε. Πήγε με το πρωτόκολλο της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα στην Ελλάδα».

Για τη συναινετική επιλογή Κλάτενμπεργκ:

«Οι μεγάλοι τέσσερις συμφωνούν μέχρι να διαφωνήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαφωνήσουν. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν τα ίδια με τον Κλάτενμπεργκ. Βάλτε στοίχημα σε ποια αγωνιστική θα γίνουν. Πρέπει να γίνει ένα κανονιστικό πλαίσιο, ώστε ο κάθε παράγοντας να μην ακουμπάει τους διαιτητές. Όταν η ΕΠΟ πατήσει πόδι και οι ίδιοι οι παράγοντες αποφασίσουν πραγματικά ότι δεν πρέπει να επηρεάζουν τους διαιτητές, το ποδόσφαιρό μας θα γίνει καλύτερο. Δεν μπορεί σε μια χώρα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε τόσες επιτυχίες, δέκα χιμπατζήδες παράγοντες να μπορούν να φτάσουν το ποδόσφαιρο εδώ που έφτασε».

Για την καρατόμηση Κομίνη:

«Με τον Κομίνη έχω παίξει και μάλιστα τον είχα τέταρτο στο περιβόητο παιχνίδι Ξάνθη – Ολυμπιακός. Οι πίνακες είναι περίεργοι κάθε χρόνο. Το ‘10-’11 ήμουν για φάγωμα, έναν χρόνο πριν βγω καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα. Ο καθένας κρίνει τον Κομίνη ανάλογα από το πώς το βλέπει. Δε θα κρίνω Έλληνα διαιτητή για τις αποφάσεις του, αλλά για τη συμπεριφορά του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς