1.1 C
Athens

Κόροιβος Αμαλιάδας: Τρία εκατ. ευρώ στην Α1, καμία μέριμνα για την Α2

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσυρθεί από την Α2 και εστίασε στην αντιμετώπιση της Πολιτείας

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας αποφάσισε να μην… κατέβει στην επανεκκίνηση της Α2 Ανδρών, το ερχόμενο Σάββατο (3/4), αλλά δεν θα έχει κάποια κύρωση από τη στιγμή που δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα!

Με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος της Α2 ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, θέτοντας ως κυρίαρχη αιτία την έλλειψη πόρων λόγω κορωνοϊού.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Πολιτεία έσπευσε να τονώσει οικονομικά τις ομάδες της Α1, αλλά δεν μερίμνησε καθόλου για τους συλλόγους της Α2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον Κόροιβο Αμαλιάδας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω:

Φθάνοντας στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς, ίσως της δυσκολότερης λόγω της πανδημίας που έχει σαρώσει τον πλανήτη μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο Κόροιβος κατά τη διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, είχε ως πρώτο μέλημα την εξασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων, αθλητών, προπονητών και όλου του stuff, γεγονός που πέτυχε απόλυτα τόσο με τα απαιτούμενα test, όσο και με την άμεση απομόνωση κάθε ύποπτου περιστατικού.

Επόμενος στόχος της ομάδος μας, κατά τη διάρκεια του οικονομικού Αρμαγεδώνα που η κοινωνία μας βίωσε, ήταν η πλήρης οικονομική κάλυψη όλων των μελών της, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες του κλάδου.

Να θυμίσουμε ότι ο Κόροιβος ήταν ο πρώτος σύλλογος που κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει απευθείας τους αθλητές και προπονητές μπάσκετ με τα χρήματα της ΓΓΑ.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, ο Κόροιβος είχε στείλει επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη προτείνοντας του από το ποσό των 12 εκατομμύριων – που είχε εξαγγείλει η ΓΓΑ ως ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία και αντιστοιχούσε στις ομάδες μπάσκετ- να δοθεί ως οικονομική ενίσχυση στους αθλητές και προπονητές των ομάδων των Εθνικών κατηγοριών αναλόγως, για τη δύσκολη κατάσταση που βίωναν.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο Κόροιβος συντασσόμενος με την πλειοψηφία των ομάδων της Α2, έθεσε συγκεκριμένο, πλήρως αιτιολογημένο πλαίσιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς 4 και πλέον μήνες αργότερα, η Πολιτεία δεν πήρε καμία απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Α2 μπάσκετ, ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη χρονιά.

Η ίδια όμως η Πολιτεία δια μέσου του υπουργού της στις 29/3/2021 αποφάσισε και ενίσχυσε τις 12 ομάδες της Βasket League (και καλώς έκανε) με το ποσό των 3.000.000 €, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια μέριμνα κατ’ ελάχιστο για το πρωτάθλημα της Α2′ Εθνικής που μόλις ξεκινά!

Στις 29/3, η Ομοσπονδία συνεκτιμώντας την δύσκολη κατάσταση και την απουσία οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος για την Α2 Εθνική μπάσκετ αποφάσισε με προαιρετική την συμμετοχή κάθε ομάδας της κατηγορίας τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγωνιστικών του 1ου γύρου με τελικό σκοπό την άνοδο 2 ομάδων στην Basket League χωρίς να υποβιβάζεται καμία στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Πέραν, όμως των παραπάνω είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια σειρά δυσμενών παραγόντων σχετικά με τη λειτουργία της ομάδος.

– Η οριστική απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα, στέρησε από τον Κόροιβο όχι μόνο το μεγαλύτερο αγωνιστικό του όπλο, αλλά και τον μεγαλύτερο οικονομικό του “αιμοδότη”.

– Το lockdown στην αγορά και κυρίως στον κλάδο της εστίασης, επιχειρήσεις της οποίας αποτελούν βασικό τμήμα τον χορηγών της ομάδος, είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να μας στηρίξουν και φέτος.

– Πλησιάζοντας προς το άνοιγμα του τουρισμού, η εύρεση καταλυμάτων για τους αθλητές μας είναι σχεδόν αδύνατη ή ασύμφορη.

-Ακόμη όμως και όταν επιτράπηκαν οι προπονήσεις στην Α2, τα κρούσματα Covid 19 στο γήπεδο της Ήλιδας έκαναν απαγορευτική την έναρξη των προπονήσεων έως τις 29/3.

Είναι σαφές ότι η καθυστερημένη έναρξη προετοιμασίας ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο τραυματισμού για τους αθλητές μας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος αποφάσισε να διαθέσει τους συνολικούς ίδιους πόρους που είχε αυτή την περίοδο, προς πλήρη εξόφληση των αθλητών και όλων των μελών του προπονητικού επιτελείου και του stuff, για όλη αυτή την περίοδο έως τα μέσα Μαΐου περίπου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της φετινής κουτσουρεμένης σεζόν. Με αυτό τον τρόπο ο Κόροιβος για 3 αγώνες πρωταθλήματος που έπαιξε για την σεζόν 2020-21 θα έχει δώσει στους αθλητές του πάνω από 5 μήνες οδοιπορικών. Μέσα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση αυτό μπορέσαμε να κάνουμε, κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά της ομάδας και μιλώντας τους έντιμα και τίμια. Γνωρίζουμε ότι οι ομάδες μπάσκετ λειτουργούν για να παίζουν μπάσκετ στα γήπεδα, αλλά αυτά είναι για σεζόν υπό κανονικές συνθήκες και η σεζόν 2020-21 με 5 μήνες lockdown δεν είναι μια φυσιολογική σεζόν και με μία Πολιτεία η οποία ποτέ δεν κατάλαβε τις έκτακτες ανάγκες και δεν θέλησε να προσφέρει την απαιτούμενη αρωγή.

Έτσι, μετά τα παραπάνω, η απόφαση αυτή κρίθηκε προτιμότερη από την συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα 12 ακόμα αγωνιστικών, το οποίο θα δημιουργούσε πληθώρα εξόδων, για μετακινήσεις, διαιτησίες, διαμονές, διατροφή κλπ, έξοδα τα οποία είναι δυσβάσταχτα. Και όλα αυτά χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ραντεβού την επόμενη σεζόν, πιστεύοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του εφιάλτη του ζούμε. Ευχόμαστε σε όλους τους συλλόγους που θα συνεχίσουν να παίζουν αυτή την περίοδο καλή δύναμη και ιδιαίτερα στα σωματεία της επαρχίας, όπου τα οικονομικά μεγέθη είναι δυσανάλογα σε σχέση με την Αττική, και τέλος τις ευχές μας σε όλους του αθλητές των ομάδων για Υγεία.

Το Δ.Σ.».

Ανακοίνωσε πρώην παίκτη του Κοροίβου Αμαλιάδας η Φενέρμπαχτσε

Σε οριστική συμφωνία με τον Μαρκέλ Σταρκς ήρθε η Φενέρμπαχτσε για την ενίσχυση της περιφερειακής της γραμμής. Ο πρώην άσος του Κοροίβου Αμαλιάδας ανακοινώθηκε σήμερα...

Τέλος το λουκέτο στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ, επανέναρξη και παράταση μεταγραφών

Επιστρέφουν στη δράση από τις 18 Ιανουαρίου τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ. Το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού επιτέλους θα σπάσει και οι ομάδες των Εθνικών κατηγοριών θα...

ΕΟΚ: Οριστικοποιήθηκε η αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων για δύο εβδομάδες

Πράξη έγινε κι επίσημα σήμερα (4/1) η αναβολή των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ από την ΕΟΚ, η οποία θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες. Τα πρωταθλήματα που...

Ολυμπιακός: Βελτιωμένος, αλλά χωρίς ενίσχυση θα ψάχνει υπερβάσεις

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τις αδυναμίες των Ερυθρολεύκων που τιμώρησε ο Στερν και επισημαίνει πως η βελτίωση σε μπλοκ-άμυνα δεν είναι αρκετή αν δεν συνοδευτεί από διορθωτικές κινήσεις

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο

Ολυμπιακός: Θα έρθουν και τέτοιες βραδιές, αλλά το ΣΕΦ πρέπει να παραμείνει «φρούριο»

Ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, αλλά το «κλειδί» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι η προστασία της «απόλυτης» έδρας του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης