ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Αναβολή ή κεκλεισμένων ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής!

Μητσοτάκης Αυγενάκης

Ο κορωνοϊός χτύπησε και την πόρτα της Ελλάδας, η οποία έχει πλέον επιβεβαιωμένο κρούσμα και στην Αθήνα, μετά τα δυο της Θεσσαλονίκης. Και παρόλο που η κυβέρνηση είναι εκείνη που συστήνει ψυχραιμία και δίνει οδηγίες, φέρεται να εξετάζει σοβαρά την αναβολή της προγραμματισμένης αγωνιστικής δραστηριότητας ή τη διεξαγωγή της κεκλεισμένων των θυρών.

Τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει ενδεχόμενη αναβολή τα αντιλαμβάνονται περισσότερο απ’ όλους οι ομάδες της Super League. Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι αρκετά σφιχτό και δε σηκώνει αναβολές, ειδικά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε και προτού ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Ενδεχόμενη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών θεωρητικά ακούγεται λιγότερο επώδυνη, ωστόσο και αυτή έχει πολλές σοβαρές προεκτάσεις.

Μπορεί η τελευταία αγωνιστική της Super League την Κυριακή να μην επηρεάζεται τόσο, ωστόσο ακολουθούν αγώνες μέσα στην επόμενη εβδομάδα που δεν είναι απλή υπόθεση να αναβληθούν ή έστω να διεξαχθούν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Αρχής γενομένης από το αιώνιο ντέρμπι της Τρίτης στο ΣΕΦ για τη Euroleague, σε ένα ματς που ειδικά οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πως και πως εδώ και μήνες. Ακόμα, υπάρχουν οι ημιτελικοί του κυπέλλου που ενδιαφέρουν χιλιάδες οπαδούς και που θα ήταν κρίμα να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Δε συζητάμε καν για το ενδεχόμενο αναβολής και πόσο αυτό θα περιέπλεκε τα πράγματα.

Είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση ώστε τρία κρούσματα κορωνοϊού να τινάξουν στον αέρα την αγωνιστική δραστηριότητα και εντέλει την κανονικότητα στη χώρα μας; Αυτό καλούνται να αποφασίσουν εκείνοι που θα έπρεπε να πρεσβεύουν την ψυχραιμία και την αυτοσυγκράτηση…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top